Åpning med presisjon – Erling Stordahls Minneritt 2017 Med Bildeserie

Åpning med presisjon - Erling Stordahls Minneritt 2017 Med Bildeserie

Norske Gardeveteraners Drillkompani sørget for en stilfull åpning av Erling Stordahls Minneritt og 5-årsjubileet til Ridderdagene på Storedal lørdag 2.september. Seremonien fant sted i skulpturrommet” Ode til Lyset” på Storedal Kultursenter. Prosjektleder Diane S. Hanisch ønsket alle velkommen med ordene; Ridderdagene er for alle, enten du har en funksjonsnedsettelse eller ikke.

Ridderdagene for alle

– Vi ønsker under Ridderdagene å fremme fysisk aktivitet for alle. Vi ønsker å fremme kunnskap og kultur for alle. Og ikke minst, vi ønsker å fremme gode og trygge sosiale sammenkomster for alle, sa hun.
Anne Mette Bredal talte på vegne av deltagerne før fylkesordfører Ole Haabeth stod for den offisielle åpningen.


– Åpningen av Ridderdagene på Storedal er noe av det hyggeligste jeg gjør som fylkesordfører. Det er en opplevelse hver gang å se den gleden som utfolder seg i disse dagene. Jeg er stolt av det Erling Stordahl etablerte her og som videreføres på en slik flott måte. Det er mange arrangementer både innen idrett og kultur i vårt fylke, men for mange av dere som her, er det ikke flust med tilbud. Takk skal dere ha. Ridderdagene er med på å øke forståelsen for og respekten for den enkelte. For på tross av forskjeller er vi like alle sammen, sa fylkesordfører Ole Haabeth før ønsket lykke til med arrangementet.

Klippet snora

Dermed var Ridderdagene 2017 i gang med Erling Stordahls Minneritt der 70 deltagere stilte på start. Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen Evje fikk æren av å sende feltet av gårde. Langs Østfolds veier ble det vist stor idrett og en innsatsvilje det står respekt av. Som start nr. 17 Sigurd Martinius Julian Jacobsen som veltet, ble påkjørt av en annen sykkel.
– Jeg gir aldri opp, mamma, sa han.

Jeg gir aldri opp, mamma, sa Sigurd. Her med en fortjent medlaje med mamma Siw.
Jeg gir aldri opp, mamma, sa Sigurd. Her med en fortjent medlaje med mamma Siw.

Flere aktiviteter

Etter at deltagerne var kommet i mål var det et vell av aktiviteter å prøve seg på. Klatring, Tahirlekene, terapiridning, malekurs, arkeologisk utgraving, lære om humlenes liv av Bodvar Sonstad, laserskyting, førstehjelpskurs med Røde Kors, trugeløp, snekring av fuglekasser og lage sitt eget våpenskjold. Dagen ble avsluttet med grilling, konsert med Trond Granlund og klovneshow med Brødrene Konk.

www.ridderdagene.no

Av Jan Arne Dammen

BILDESERIE

Jeg gir aldri opp, mamma, sa Sigurd. Her med en fortjent medlaje med mamma Siw.
Jeg gir aldri opp, mamma, sa Sigurd. Her med en fortjent medlaje med mamma Siw.

 

 

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × 3 =