Ridderdagene på Storedal – med trimmede seil – Bildserie

Emily, Ingvild, Chris-Arne, Daniel, Axel og Steff, Foto Jan Arne Dammen

Seiling er en av flere aktiviteter under Ridderdagene på Storedal, som er en videreføring av Erling Stordahls filosofi om økt livskvalitet for funksjonshemmede gjennom aktiviteter i friluftsliv, kultur og natur.

Vi setter seil

Seilingene har blitt et av høydepunktene på søndag, en fin tradisjon som blir satt pris på både av deltagere og vertskap. For femte året var Kongelig Norsk Seilforeningen (KNS) representert under Ridderdagene på Storedal.
Seilene var trimmet og i rom slør la vi ut fra Vispen Sjøsenter i Skjærviken. Her har Skjærviken lokallagsutvalg gjort en kjempejobb med rensing av stranda for tang og tare. De stiller med kanoer og følgebåter og sammen med Lions og andre frivillige gjorde de dette til en fantastisk dag.

Chris- Arne, Daniel, Axel og Steff Herbern
Chris- Arne, Daniel, Axel og Steff Herbern
KNS

Primus motor for seilingen er Steff Herbern fra KNS og han stiller tradisjonen tro med 2 Sonarbåter. Disse båtene ble brukt av det norske laget i Paralympics i Sydney 2000. Ute på fjorden fikk deltagerne et innblikk i seiling, de fikk prøve seg på kano- og kajakkpadling. Stor stas var det når de fikk bli med og styre følgebåten og ikke minst henge etter i tuben. Inne på stranda holdt Sarpsborg Røde Kors førstehjelpskurs, i tillegg var det grilling og underholdning og folk koste seg i det fine været.

Stor glede

Tulle Kamfjord styrte seilerkøen og hun virkelig koste seg da hun så gleden deltagerne viste. Hun informerte om seiletilbudet for funksjonshemmede.
– Nå som dere har fått en introduksjon i seiling håper jeg at noen av dere vil fortsette. Dette er en type aktivitet som kan utøves av alle. Vårt seilsportsenter på Ulabrand ønsker hjertelig velkommen til dem som har lyst til å prøve mer seiling. Bor du andre steder, så ta kontakt med din lokale seilforening, sa Tulle Kamfjord.

Av Jan Arne Dammen

BILDESERIE

Sarpsborg Røde Kors melder om rolige dager. Fra v. Marte, Trude, Ellen, Marianne og Tommy
Sarpsborg Røde Kors melder om rolige dager. Fra v. Marte, Trude, Ellen, Marianne og Tommy

Ship og hoy, her ble nærkontakt med båten til Beate
Ship og hoi, her ble nærkontakt med båten til Beate

Emily, Ingvild, Chris-Arne, Daniel, Axel og Steff, Foto Jan Arne Dammen
Emily, Ingvild, Chris-Arne, Daniel, Axel og Steff, Foto Jan Arne Dammen

God tur, sier Tulle og vi er klar for en fartsfylt tur på vannet
En liten pause på kaia for Sigrun Bjerke Fosse, Knut Andre Haugen og Terje Solli. Foto Jan Arne Dammen

Fortere, fortere, fortere var beskjeden fra Kasper i midten til båtfører Terje Moen. Oliver og Osman samt fotografen hadde mer enn nok med å holde oss fast. Foto Jan Arne Dammen

 

Mens Jørn og vi andre koste oss på sjøen og på stranda tok Bella en svømmetur.
Rolf Sture er en av mange frivillige ved Vispen Sjøsenter

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fourteen − 4 =