Aktivitetshjelpemidler 2018 – potten brukt opp

Aktivitetshjelpemidler 2018 - potten brukt opp

26 årsregelen for aktivitetshjelpemidler ble fjernet i 2014. Etter 1. juli samme år kunne personer over 26 år søke om støtte. Dette har gitt personer med nedsatt funksjonsevne muligheten til å delta i fysisk aktivitet. Ordningen fikk en ramme på 55 millioner kroner per år.

I helgen var Norges Handikapforbund Oslofjord Vest samlet på Røde Kors senteret Merket i Valdres, der  stortingspolitiker og medlem av Helse- og omsorgskomiteen Bård Hoksrud (Frp) også var til stede.

Overrasket

Bård Hoksrud svarte villig vekk på alle spørsmål som kom fra salen, men ble synlig overrasket over spørsmålet fra Rolf Einar Pedersen fra Funksport. Rolf Einar med syv Paralympics bak seg og som i dag er daglig leder i Funksport, er veldig opptatt av at alle skal ha rett til et aktivt liv.
– Det å ta vare på kropp og sjel gjennom bevegelse er viktig for oss alle, derfor ble 26-års regelen fjernet. Gjennom jobben i Funksport ser jeg nå at søknadene på aktivitetshjelpemidlene blir liggende og at flere søkerne får avslag på søknaden. Grunnen skal være at potten på 55 millioner kroner er brukt opp. Mange har søkt om sykkel- og vinterutstyr. Hva med dem? Hva vil regjeringen gjøre med det, må de vente til neste år, spurte Rolf Einar Pedersen?

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud lovte Rolf Einar Pedersen å ta dette spørsmålet med seg videre.

At potten var tom var nytt for stortingspolitikeren Bård Hoksrud og han noterte spørsmålet på blokka, eller smarttelefonen som det heter i dag. Han var helt enig i argumentet om at fysisk aktivitet kan spare samfunnet for mange kroner og lovte å ta spørsmålet med seg videre i systemet. Da får vi bare vente å se og håpe det beste.

Funksport 
Merket 
NHF Oslofjord Vest 

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 + fourteen =