Merket midt i Valdres – mer enn et overnattingssted

Merket midt i Valdres - mer enn et overnattingssted

Mellom dalførene Hallingdal og Valdres i Nord- Aurdal kommune finner vi Merket, et av Norges Røde Kors tre sentre. Et populært kurssted for foreninger og lag fra hele østlandsområdet.

Norges Handikapforbund Oslofjord Vest har vært her flere ganger tidligere og trives godt. Denne helgen arrangerte de høsttreffet #sammenomennytid. Nærmere 60 medlemmer hadde funnet veien, til idylliske Merket i Tisleidalen i Valdres.

Marianne Haugen får folk til å trives. Her slår hun av en prat med Grethe Dammen, mens stortingspolitiker Bård Hoksrud smiler i bakgrunnen.
Blir sett

Med en gang du setter foten innenfor dørene her, så senkes skuldrene. I resepsjonen ble vi møtt av veteranen Marianne Haugen fra Tisleidalen som har 31 år bak skranken her. Marianne føler gjerne hva gjestene trenger av ekstra tilrettelegging og fikser det.
– Jeg hadde min første arbeidsdag her på senteret 1.februar i 1987 og trives veldig godt. Nå bor jeg på nabogården og Merket har nærmest blitt en livstil for meg, sier hun.
Noe vi la merke til var at selv om oppgavene sikkert stod i kø, så hadde Marianne alltid tid til en liten prat. Noe som betyr enormt mye og gjestene fikk en godfølelse av å bli sett!

Daglig leder Hjørdis Digernes og Marianne Haugen får folk til å trives.
Godt kjøkken

God mat er viktig, noe de kjent for her på Merket. På kjøkkenet i dag var det kokken Arvid Bredesen fra Leira som kokkelerte. Arvid har foruten å være kokk også vært lærer på Leira ungdomsskole og på yrkesskolen på Leira. Her på Merket har han tryllet fram de godeste retter siden 2013.
– Nå har jeg falt tilbake til grytene og trives utmerket her på Merket, sier han mens han gjør klart et nytt fat.

Konferanse

Peisestua var stedet for samlingen og her ble bl.a. NHF strategier gjennomgått. Tilstede var også stortingspolitiker fra Telemark og medlem av Helse- og sosialkomiteen Bård Hoksrud. Han informerte om hvordan man kan jobbe for å påvirke politikere i saker som man brenner for. I tillegg svarte han på spørsmål og ble til tider «grillet» av en engasjert forsamling.

Stortingspolitiker Bård Hoksrud forteller hvordan man kan jobbe for å påvirke politikere for å få gjennomslag for saker man brenner for.
Aktiviteter på Merket

Senteret byr på en mengde aktiviteter både sommer og vinter. Daglig leder Hjørdis Digernes fra Liagrenda, hadde skreddersydd opplegget tilpasset for NHF medlemmene denne helgen. Vi fikk både trimmet hjerne og kropp i naturstien med flere poster med oppgaver som skulle løses. Vel gjennom var det rigget til med grilling i Vikingleieren og de som ønsket fikk prøve seg på øksekast bl.a.

Anne Ingvild Røhr og Frida Hovde stod for grillinga i Vikingleieren.

– Vi tilpasser arrangementer og leiropphold for alle grupper, i alle ferier gjennom hele året. Her kan de komme med eller uten ledsager og vi har aktiviteter som passer for alle. I tillegg arrangerer vi konfirmasjoner og brylluper, forteller Hjørdis Digernes og legger til at aktivitetene er viktig for hele opplevelsen.

NHF Oslofjord Vest på kanotur ned Tisleia under høsttreffet på Merket.
Kano på Tisleia

Kanopadlingen ned elva Tisleia, som for øvrig er en av Norges beste fjellørretelver, var en opplevelse. Selv om vi ikke fisket så var det både spenning, mye latter og glede å spore i de åtte kanoene som fulgte elva nedover og ut i Paradisfjorden. Noe dramatikk ble det også, da en av kanoene veltet i fjorden. Sammen med de to i vannet løste turleder Hjørdis dette på en forbilledlig måte og alt gikk veldig bra og badetemperaturen ble anslått til ca. 15 grader.

Leder av NHFU Bjørn R Henriksen ønsker seg flere medlemmer. Her har han kommet seg på land sammen med makker Anne Iversen etter en kanovelt. Som bildet viser tok de dette med et smil og er det ungdommer som ønsker et felleskap og aktive dager, ta kontakt med Bjørn. Foto Jan Arne Dammen
Leder av NHFU Bjørn R Henriksen ønsker seg flere medlemmer. Her har han kommet seg på land sammen med makker Anne Iversen etter en kanovelt. Som bildet viser tok de dette med et smil og er det ungdommer som ønsker et felleskap og aktive dager, ta kontakt med Bjørn eller regionskontoret. Foto Jan Arne Dammen
Senker skuldrene

– Det er så godt å komme hit hvor alt er tilrettelagt og vi kan senke skuldrene. Nå er det 6.gangen vi er her og det skyldes at folket trives. Når vi spør medlemmene hvor de ønsker vi skal legge samlingen, så er Merket her på Golsfjellet det første alternativet som kommer opp, sier Anna-Lisbeth Mikalsen fra NHF Oslofjord Vest.

Det er så godt å senke skuldrene og vite et alt er på stell, slik det er her på Merket, sier Anna-Lisbeth Mikalsen som her prøver seg på øksekast.
Det er så godt å senke skuldrene og vite et alt er på stell, slik det er her på Merket, sier Anna-Lisbeth Mikalsen som her prøver seg på øksekast.

Historien om Merket

Om Heiasentrene

NHF Oslofjord Vest

Av Jan Arne Dammen

BILDESERIE

NHF på Merket 2018
NHF på Merket 2018
NHF på Merket 2018
NHF på Merket 2018
NHF på Merket 2018
NHF på Merket 2018
NHF på Merket 2018
NHF på Merket 2018
NHF på Merket 2018
NHF på Merket 2018
NHF på Merket 2018
NHF på Merket 2018
NHF på Merket 2018
Bård Hoksrud på Merket 2018
Vibecke Selliken stiller Bård Hoksrud til «veggs» på Merket 2018
Bård Hoksrud på Merket 2018
Bård Hoksrud står «skolerett» for Gunvor Hegni på Merket 2018
Bård Hoksrud på Merket 2018
Blomster fortjente Bård Hoksrud som her får en takk fra fungerende regionleder Stein Wilmann
Diskusjonene og praten med Bård Hoksrud fortsatte på gangen. Her er det Anne Beate Stokken som gir han noen gode innspill.
Bård Hoksrud og Rolf Einar Pedersen er enige om at fysisk aktivitet er viktig og sparer samfunnet for mange kroner på sikt.
Bård Hoksrud på Merket 2018
Bård Hoksrud, Jan Arne Dammen og Rolf Einar Pedersen.
Vinnerlaget fra naturstien kan slippe jubelen løs NHF på Merket 2018
Lagleder Anne Beate Stokken fra NHF Grenland med godteposen som var premien. NHF på Merket 2018
Diplom til lagene som har støttet regionen økonomisk i året som har gått. NHF på Merket 2018

KANOTUR NED TISLEIA

Kanotur på Merket med NHF
Kanotur på Merket med NHF
Kanotur på Merket med NHF
Kanotur på Merket med NHF
Kanotur på Merket med NHF
Kanotur på Merket med NHF
Kanotur på Merket med NHF
Kanotur på Merket med NHF
Kanotur på Merket med NHF
Kanotur på Merket med NHF
Kanotur på Merket var jo rene idyllen
Kanotur på Merket med NHF
Så fikk vi oppleve en kanovelt også. Dette gikk veldig bra og de to i vannet og turleder Hjørdis løste dette fint.
Pepsi Maxen er reddet, ropte Anne, mens Bjørn er på vei opp i kanoen igjen. Da skjønte vi alle at dette hadde gått bra, selv om telefonen ikke har det helt bra og ei krykke ble borte. Men reiseforsikringen dekker det.
Det ble en flott og idyllisk tur ned Tisleia, selv om vi skulle vært foruten kanovelten. Men alt i alt en kjempemessig helg på Merket.
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 − eleven =