Ridderdagene på Storedal 2018 – en stor familiefest

Ridderdagene på Storedal 2018 – en stor familiefest

I strålende vær ble Ridderdagene på Storedal en skikkelig familiefest med om lag 600 besøkende i løpet av den siste helgen i august.

Årets Ridderdager var den 6 i rekken og ble nok en gang en stor suksess. Nytt i år var Dog Run, et sosialt løp med hund. Ikke alle hadde hund, men alle fikk være med da arrangørene stilte med flere hunder.


Norske Gardeveteraners Drillkompani sørget for en stilfull åpning av Ridderdagene. Seremonien fant sted ved Erling Stordahls grav, hvor ordfører i Sarpsborg Sindre Martinsen-Evje holdt åpningstalen. Diane S. Hanisch ønsket alle velkommen og Cathrine Marie Kristiansen holdt en flott talte på vegne av deltagerne.

I Erling Stordahl Minneritt stilte over 60 deltagere til start med sine ledsagere. Sarpsborg Sykkelklubb bidrar til avviklingen av sykkelrittet. Sikkerhet er viktig, her stilte Lions Skjeberg opp med løypevakter og Sarpsborg Røde Kors var i beredskap.

Morsomme aktiviteter

Etter et vel gjennomført løp, ventet flere morsomme aktiviteter på Storedal Kultursenter. Den tidligere verdensmesteren i frisbee Sune Wentzel stilte som instruktør og lærte bort mange tricks.


I tillegg ble det snekret fuglekasser og skjold. Humlebolet til Bodvar Sonstad fra Beitostølen Humleklubb tiltrakk seg oppmerksomhet. Her fikk man lære om humlenes liv. Morsomt var også trugeløp med innlagte poster. Noen prøvde seg med malerpenselen på malerkurset til Helle Waraas.

Klatretårnet var trekkplaster og fra Tromsø kom Grete Kongsbakk som er Norges eneste svaksynte klatreinstruktør, som hadde ansvaret her.

Hundeshow og Vikinger

Hundeshowet til Marianne Elise Methi med hundene Vega og Kanutten var utrulig morsomt. De hoppet tau og danset etter svingende rytmer. Høydepunktet var vel når Vega startet med hjerte-lungeredning og munn til munn metoden på Marianne.


Vinir Vikinglag hadde slått leir på Storedal denne helgen og hvilket herlig liv de skapte. Det blir vel gjerne slik når riddere og vikinger møtes. EKT Rideskole og husdyrpark fra Oslo var som vanlig på plass med sine hester. Til tider var køen lang av forventningsfulle deltagere som fikk sin første ridetur.

På fjorden

Nede på fjorden var de to sonarbåtene rigget og Steff Herbern, Jostein Stordahl og deres seilervenner sørget for at deltagerne fikk en uforglemmelig dag på sjøen. Igjen på brygga sto noen rullestoler. «I båten er vi alle like, handikappet setter vi igjen på brygga,» sier Steff.

Superlativene haglet da deltagerne takket for seg på søndag. «Vi synes Ridderdagene er det flotteste arrangement vi noen gang har vært på. FLOTT tilbud av ulike aktiviteter, veldig bra tilrettelagt. Kan ikke få fullrost disse dagene vi fikk oppleve,» var et av tilbakemeldingene.

– Det er ikke mulig å gjennomføre Ridderdagene uten dyktige frivillige og trofaste samarbeidspartnere. Ca.40 frivillige sørger for at arrangementet gjennomføres profesjonelt og prikkfritt. Studenter fra United World College (UWC) i Fjaler på Vestlandet er til stor hjelp under hele arrangementet, sier prosjektleder Diane S. Hanisch fornøyd.

Ridderdagene 2019 arrangeres 23. til 25 august.

Bilder og mer info på Ridderdagene på Storedal FB side 

Klovnene Brødrene Konk hadde god kontakt med publikum i kveldsola.
EKT Rideskole og Husdyrpark er et fast innslag på Ridderdagene på Storedal. Her er hestene Api og Missi sammen med Veronica, Kaja G, Kaja T, Maria og Bjørn Magne
Ridderdagene 2018
Ridderdagene 2018

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 − ten =