Ola og “mandlene”

mandlene

Ola Næss (til høyre på bildet over) i Ranheimsbygda over Fagernes er allsidig og dyktig . På 4-5 mål av gården der, dyrker han noe av den aller beste maten, som produseres i Valdres. 601 m.o.h. vokser sukkererter, gulerøtter, kålrot og mandelpoteter. Alt sammn selges som selvplukk direkte fra jorda.

Kundene tåler  å bøye ryggen og fryse litt på fingerne, når kasser og bøtter fylles med nyopptatte poteter. Litt jord på nesa og møkk under neglene er et hederstegn i potetåkeren om høsten.

Randi M. og Per Kristen Skaran (bildet over) plukket vinterforsuyningen med kortreist mat, rett fra jorda og setter  umåtelig stor pris på jobben Ola Næss gjør.

Potetplukking i Ranheimsbygda har blitt en tradisjon for mange valdriser og tilsreisende. Har du tid og lyst, så står det fortsatt 3.4 renner igjen i åkeren. Men vær rask.

“Mandlene” forsvinner fort fra jordet nå rundt “potetferien”!

Setter du pris på og liker det du ser og leser her på Langsveien.no? Bidra gjerne til flere slike artikler og bilder om du har lyst og mulighet.
 1. Potetkasse med mandelpoteter.

   

 2. Potethøsting på gamlemåten i Ranheimsbygda i Valdres. Farger, lukt og “fingerfølelsene” er unike og vel verdt å oppleve i potetårkeren.

   

  “Nordens appelsin”. Et lite felt i åkeren er med kålrot, erter og gulerot, Vidunderlige smak blir det på vekstene der.

   

  Fortsatt poteter igjen på jordet, men vær rask om du ønsker å plukke noen kilo. Potene er nyopptatte når kundene kommer.

   

  Foto og tekst: Roy Myrland 26.06.18

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 − 16 =