Det dufter julebakst – Blaafarveværket er klar til jul

Det dufter julebakst - Blaafarveværket er klar til jul

Det lukter julebakst lang vei og her på Blaafarveværket har de bakt kaker og stekt medisterkaker i lang tid. Lørdag 24. november åpner julemarkedet med utstilling av den lokale bildekunstneren Liv S. Grønlund.

Liv S. Grønlund ved bildet Inside som du kan se på Blaafarveværket nå før jul. Foto Jan Arne Dammen
Tradisjon

Det har blitt en tradisjon med førjulsmarked på Blaafarveværket og med julelysene tent og med fyr på peisen i Bødtkerkroa kommer man i julestemning.

Ikke mindre enn 2900 goro, 1343 stk. Sarah Bernard, 900 sjokoladekjeks, 1000 marvposteier m.mer.
– Her på kjøkkenet har vi bakt og stekt flere sorter julekaker og vi har laget medisterkaker og laget ripsgele. Ikke minst så har vi også i år laget vår egen julepølse som har blitt veldig ettertraktet, forteller Sissel Moen fra Geithus.

Siste goroen er stekt og Sissel Moen og de andre på kjøkkenet har julebaksten klar på Blaafarveværket. Foto Jan Arne Dammen
Siste goroen er stekt og Sissel Moen og de andre på kjøkkenet har julebaksten klar på Blaafarveværket. Foto Jan Arne Dammen
Gruveosten

Vi må ikke glemme gruveosten som er laget av Eiker Gårdsysteri og lagret i en tunnel i Koboltgruvene i minst 6 uker. Gruveosten ble i oktober 2014 tildelt Spesialitetsmerket, Unik smak fra Matmerk.

– I år er litt morsomt, da det i denne ukes Donald Duck er en historie om et ostetyveri. Inspirasjonen til «Onkel Skrue og ostetyveriet» er hentet her fra Blaafarveværket. Jeg skal ikke røpe hvordan den historien ender, men vi har også vært tomme for gruveosten en tid. Men jeg kan glede alle med at vi nå har Gruveosten klar for salg til jul, sier Tone Sinding Steinsvik fornøyd.

24. november til 16. desember blir det kunstutstilling, servering i Bødtkerkroa og åpne butikker med spennende julegaveideer!

Det er stemningsfullt på Blaafarveværket når kveldsmørket faller på. I Bødtkerkroa er det fyr på peisen og god stemning. Foto Jan Arne Dammen

Gratis juleverksted for barna.

Åpningstider og mer informasjon

Tidligere artikler

Liv S. Grønlund holder førjulsutstilling

Onkel Skrue og Gruveosten

Fra jubileumsåpningen 2018

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

one + eleven =