Gruveosten – Onkel Skrue og Blaafarveværket

Gruveosten - Onkel Skrue og Blaafarveværket

Den populære gruveosten har det vært tomt for på Blaafarveværket en tid. Salget i sommer har vært enormt stort og osten trenger lagring. Gruveosten som er laget av Eiker Gårdsysteri blir lagret i en tunnel inne i Koboltgruvene i minst 6 måneder. Nå skal det vise seg at det er flere enn Blaafarveværket som hadde tomt lager, bl.a. kom Onkel Skrue til sin gruve og fant hele partiet med oster stjålet.

Fra Donald Duck nummer 47 2018
Morsomt sammentreff

– I år er litt morsomt, da det i denne ukes Donald Duck er en historie om et ostetyveri. Inspirasjonen til «Onkel Skrue og ostetyveriet» er hentet her fra Blaafarveværket da Donald- forfatter Alexander K. Brown var her i sommer. Jeg skal ikke røpe hvordan den historien ender, men vi har også vært tomme for gruveosten en tid. Men jeg kan glede alle med at vi nå har Gruveosten klar for salg til jul, sier Tone Sinding Steinsvik fornøyd.

Dette er skikkelig gøy, sier Tone Sinding Steinsvik og viser fram både gruveosten og Donald Duck Foto Jan Arne Dammen
Førjulsåpent

24. november til 16. desember blir det kunstutstilling, servering i Bødtkerkroa og åpne butikker med spennende julegaveideer og salg av Gruveosten!

Fortellingen om den stjålne gruveosten kan leses i Donald Duck nr. 47.

Les om Gruveosten på Blaafarveværket

Det dufter julebakst på Blaafarveværket

Liv S. Grønlund med førjulsutstilling

Åpning av 50 års- jubileet

Av Jan Arne Dammen 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × 5 =