Mobilbruk under kjøring gir prikker og bot

Brudd på mobilbruksforbudet vil medføre to prikker i førerkortet, alternativt fire prikker i prøveperioden. Foto Jan Arne Dammen

Fra 1.januar 2019 vil  ulovlig bruk av mobiltelefon under kjøring gi prikker i førerkortet og 1700.- kroner i bot. Bruk av mobiltelefon under kjøring, særlig bruk som innebærer tasting og lesing, er forbundet med høy risiko.

Forbudet mot bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring blir likevel i svært liten grad respektert. Som et tiltak for å øke etterlevelsen, innføres prikkbelastning for ulovlig bruk av mobiltelefon under kjøring.
Den nye ordningen vil gjelde fra 1. januar 2019. Brudd på mobilbruksforbudet vil medføre 1700.- kroner i bot og to prikker i førerkortet, alternativt fire prikker i prøveperioden. 

Følger utviklingen

Samferdselsdepartementet vil følge utviklinga nøye, og både botens størrelse og antall prikker vil kunne justeres opp om det skulle vise seg å være nødvendig, skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

Tidligere artikkel om mobil i bil

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 × 2 =