Madonnaen ved Trillemarka – en populær turrute

Madonnaen ved Trillemarka - en populær turrute

LHL Røyken og Hurum arrangerte tur for sine medlemmer til Madonnastien i Eggedal torsdag den 23. mai. Stien er 3,2 km lang og går opp til Bjønneskortenatten der madonnastatuen står.

Svein Olav Tovsrud med en strålende fornøyd turgjeng som har gått Madonnastien Foto Jan Arne Dammen
Publikumsvinner

Samtlige 39 besøkende var imponert over den jobben sherpaene har gjort. Det hadde regnet i flere dager, men likevel kunne vi gå nesten tørrskodd i joggesko. Ikke så rart at Madonnastien ble en publikumsvinner i konkurranse med over 100 andre turruter i kåringen av Norges beste turrute.

Madonnaen jubilerer

– Det er i år 10 år siden Madonnastatuen ble satt opp på Bjønneskortenatten 1020 moh. Det ble veldig populært å gå dit slik at stien etter hvert gikk i oppløsning, og det måtte gjøres noe. Til utbedringen er det brukt 1300 tonn med stein fra Dovre som sherpaer fra Nepal har lagt ned. Landsbyen de kommer fra ble for noen år siden rammet av et kraftig jordskjelv. Nå går pengene de tjener her i Norge til gjenoppbyggingen av landsbyen der nede i Nepal, kunne vår lokale kjentmann Svein Olav Tovsrud fortelle.

Litt duskregn la ingen demper på humøret for turgjengen fra LHL Røyken og Hurum. Her er det Ginken Bjørnstad og Kari Follestad med Bjørn Bjørnstad som følger på. Foto Jan Arne Dammen
Imponerende

Så takket være en kjempeinnsats fra sherpaer fra Nepal, Eggedal turlag og mange frivillige er det nå blitt en steinsatt rundløype til Madonnastatuen. 1400 meter av den er en tilrettelagt sti inn til Svarttjern der LHL Sigdal har skaffet penger til en gapahuk.


– Ikke bare er dette blitt en populær turrute som 25.000 mennesker gikk i 2018. Den har også gitt positive ringvirkninger for det lokale næringslivet, bl.a. Eggedal Borgerstue kan fortelle om 25 prosent økt omsetning, sa Svein Olav som fryder seg over at så mange får glede av den fine naturen.

Fra venstre Åge Kristiansen, Finn Higraff, Johan Stenseth.

Madonnastien skal offisielt åpnes 22. juni 2019, samtidig med 10 års jubileet for vigslingen av Madonnaen på Bjønneskortenatten.

Av Jan Arne Dammen

Madonnastatuen
Sigdal
LHL Buskerud

Tidligere artikkel 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × five =