Årets fylkesidrettspris i Buskerud – Andreas Skår Bjørnstad

Årets fylkesidrettspris i Buskerud - Andreas Skår Bjørnstad

Svømmeren Andreas Skår Bjørnstad fra Drammen er tildelt fylkesidrettsprisen 2019 på 50.000 kroner, ifølge en pressemelding fra Buskerud fylkeskommune.

22-åringen har vært i verdenstoppen i svømming for funksjonshemmede i mange år. Han er et forbilde for mange handikaputøvere og andre verden over. Andreas fikk også æren av å ha første etappe i fakkelstafetten til Ungdoms OL på Lillehammer i 2016.

Han tok sin første senior NM-medalje som 13-åring og innehar i dag tre verdensrekorder og 20 norske rekorder, har kapret 5 EM-medaljer (3 sølv og 2 bronse), 5 VM-medaljer hvorav en gull i 2018 på 400 m fri. I olympisk sammenheng har han bronse fra Rio i 2016.

Andreas fikk også æren av å ha første etappe i fakkelstafetten gjennom Drammen til Ungdoms OL på Lillehammer i 2016. Foto Jan Arne Dammen

Andreas har fått prisen som «Årets mannlige funksjonshemmede utøver» to ganger på Idrettsgallaen. Han er også blitt kåret til Årets Idrettsnavn i Buskerud av Drammens Tidenes lesere og han har også fått Buskerud Idrettskrets sin innsatspremie.
Nå siktes all trening mot en formtopp i OL 2020 i Tokyo.

Av Jan Arne Dammen

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 + three =