Regjeringen øker bøtene for mobilbruk i bil

Regjeringen øker bøtene for mobilbruk i bil

Regjeringen øker bøtene for mobilbruk i bil til 5000 kroner og 3 prikker. Endringene vil tre i kraft fra 1.januar 2021.

Bøtene uendret siden 2019

– Det er trafikkfarlig å bruke mobiltelefonen når en kjører bil. Det har vært forbudt siden 2000. Likevel ser vi at mange ikke klarer å legge vekk mobilen når de kjører. Derfor øker vi nå bøtene til 5.000 kroner og prikkene fra to til tre hvis en blir tatt med mobilen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

Siden 2019 har boten vært på 1.700 kroner og gitt to prikker ved bruk av mobil ved kjøring.
– Det har ikke hatt den venta effekten. Vi må derfor ty til sterkere middel. Med høyere bøter og enda en prikk, håper jeg sjåfører ser alvoret i dette. Det skal være så trygt som mulig å være i trafikken. Da må alt fokus være på det som skjer når en kjører, sier Hareide.

Endringene blir lagt fram i statsråd i dag 13.12.2020, og trer i kraft 1. januar 2021.

– Det er viktig at politiet har sanksjonstiltak som både virker forebyggende og får konsekvenser for de som bryter loven. Dette er en kraftig økning som jeg håper får folk til å tenke seg om. Det er ikke akseptabelt å bruke mobiltelefon når en kjører bil, og derfor får du nå svi dersom du gjør det, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland.

Bruk av mobilen under kjøring kan koste deg dyrt, fra 1. januar 2021 økes gebyret. Foto Jan Arne Dammen
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 + 8 =