Blir tre generasjoner kjøpmenns arbeid og investeringer knust av regjeringen?

Blir tre generasjoner kjøpmenns arbeid og investeringer knust av regjeringen?

Kjøpmann Dag Arild Bakken i Meny butikken på Søndersrødtunet i Larvik har måttet permitere seg selv pga. strømkrisen. Han har allerede for 2 år siden investert mer enn 2 mill i solcelleanlegg og kostet store beløp på energieffektivisering, men fikk likevel en strømregning på ca 666 000,- for august mnd. Det var mer enn en dobling av beløpet sammenlignet med fjoråret.

Bildet over fra venstre: CEO Jørund Rytman. SMB Norge. Kjøpmann Dag Arild Bakken, Meny Søndersrød. Kjøpmann Oddbjørn Bakken, Søndersrød Landhandel og Frp leder Sylvi Listhaug. Foto: Rune A. Karlsen/Bildebloggen.com

26. september kom en bekymret Sylvi Listhaug (Frp) på besøk sammen med Jørund Rytman, CEO i SMB Norge til dagligvarebutikken lengst ytterst på Brunlaneset ved Helgeroa. Lederen i Fremskrittspartiet ville selv se hvordan tiltak som allerede var gjort fungerte for å redusere kilowattbruken, og å høre hva som vil skje om dagens strømstøtte ordning videreføres uforandret. Sylvi Listhaug (Frp) mener det er «-ubegripelig at NHO og Virke støtter strømstøtte pakken, og dermed svikter sine medlemsbedrifter». Hun skriver videre på sin Fb side at partiet hennes vil gi bedrifter forutsigbarhet med en makspris på 50 øre, og at staten dekker alt over det. Hun gav også honør til SMB Norge for at de arrangerte møtet med kjøpmannen.

Administrerende direktør Jørund Rytman i SMB Norge representererer ca. 5600 små og mellomstore bedrifter. SMB Norge organisasjonen har nå særdeles fokus på hvordan forhindre at strømprisen kan «slå ut» store deler av næringslivet. Jørund Rytman sa at SMB Norge har formidlet utfordringer om stømkrisenkrisen til regjeringen i et år. -Vi  er fornøyd med at reaksjonene kom nå, men vi er absolutt ikke fornøyd med det som ble servert i strømstøtteordningen, sa han til Meny kjøpmannen.

Politiker Listhaug sa under befaringen til kjøpmann Bakken at hun ville «forfølge» støtteordningen, som hun mener er lagt opp feil. Hun prøver å påvirke regjeringen til å endre den.

Dag Arild Bakken , som nå har permitert seg selv 80% for å redusere kostnader, sa til nettavisa Langsveien.no under møtet. -Slik som strømstøtten er lagt opp nå, kan det bety at resultatet av tre generasjoners kjøpmenn, deres familie og alle ansattes innsats og arbeid gjennom 86 år på «stedet hvor folk møtes», i verste fall blir avsluttet.

Videoen under sier litt mer om Søndersrødtunet-stedet hvor folk møtes.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nine − 2 =