Solide fjellfolk er klare for sommeren og 10. Juni går båten.

Solide fjellfolk er klare for sommeren og 10. Juni går båten.

Generasjoners erfaring og unik lokalkunnskap sikrer trivsel for både mennesker og dyr i Jotunheimen.

Sommeren i fjellet nærmer seg for fjellfoket. Fra venstre på bildet over: Skipper Harald Rune Øvstedal fra Gjendebåtene. Overgjeter Ola Vaagasarøygaard og sesonggjeter Eivind Bakkene fra Vågå Tamrein.

Titusenvis av turister vil besøke Gjende i sommer, og mange av dem vil benytte seg av Gjendebåten før de begir seg ut på fotturer i det majestetiske landskapet langs den turkise innsjøen. Johan Øvstedal (bildet over) er 5.  generasjon skipper i Øvstedal-familien fra Vågå. Han gleder seg til å bidra til at folk kan oppleve noen av landets fineste fotturer med utgangspunkt fra Gjendebåtene sine bryggekanter. Harald Rune Øvstedal opplyser at Gjendebåtene starter sin rutekjøring for sommersesongen søndag 10. juni, og billetter kan kjøpes både online eller om bord på båten. (Videointervju i bunn av artikkelen)

Reingjeterne i Vågå Tamrein A/S ser også frem til å ta fatt på sommeren. For øyeblikket oppholder simlene seg fortsatt nær snøkanten, øst for rv 51 ved Gjende, sammen med de nyfødte kalvene. -Etter hvert vil de begynne å trekke lenger inn og vestover i Jotunheimen, forteller overgjeter  Ola Vaagaasarøygard i Vågå Tamrein A/S. Eivind Bakkene er sesonggjeter, og han forteller at han stortrives med både jobben og menneskene som arbeider i fjellet. Han ser også frem til at temperaturen stiger litt og fjellet våkner til liv.

Takket være generasjoners erfaring og den unike lokalkunnskapen til disse enestående menneskene, kan både besøkende og dyreliv trives i Jotunheimen. Det er et område som byr på noen av landets mest spektakulære opplevelser, og innsatsen til bla. disse dedikerte arbeiderne gjør at  både folk og dyr kan trives og glede seg over alt dette majestetiske landskapet har å tilby.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 − 3 =