Raske til beins over fjell og nut.

Raske til beins over fjell og nut.

Kristian Moen (17) trener for junior VM i bakkeløp og skyrunning. Da er fjelltoppene ved Gjende det perfekte treningsområdet med hundrevis av bratte høydemeter.

Bildet over: Tor Erik og Kristian Moen på brygga i Gjendeosen.

Lillebroren til Bessegen, fjelltoppen Knutshøe ved Gjende, har etablert seg som en attraksjon for turgåere og fjellentusiaster, men for Kristian Moen er det bare en enkel treningsrunde. Med sin spektakulære beliggenhet og enkel tilgjengelighet tiltrekker Knutshøe seg stadig flere besøkende. Mange velger å starte og avslutte turen ved Vargbakken rasteplass, og for de med normal ganghelse tar det vanligvis rundt 5-6 timer å bestige de 692 høydemetrene.

På en treningstur sammen med sin turkamerat «Shankly» og faren Tor Erik, gjorde de tre unna de 12 kilometerne på 2 timer og 7 minutter, til tross for noen fotostopp underveis her om dagen. Med en imponerende stegfrekvens skiller Kristian Moen seg ut blant andre fjellvandrere. Han avslører at faren kan være litt langsommere, men likevel en god tur- og treningskamerat.

Utsikt fra Knutshøe mot Leirungsdalen og Gjende. Foto: Tor Erik Moen

I fjor klarte den 17 år gamle utøveren å fullføre turen på utrolige 1 time og 30 minutter! Dette viser den imponerende utholdenheten og hastigheten han oppnår i sitt treningsarbeid.

Kristian Moens far, Tor Erik Moen, er daglig leder for Bessegen Fjellpark og en selv en erfaren fjelløper. Han er stolt av sønnens imponerende utholdenhet og løpsteknikk. -Kristian har vist en unik evne til å takle utfordrende terreng og imponere med sin raske tempo, forteller han.

Området rundt Gjende tiltrekker seg eventyrlystne sjeler som ønsker å oppleve den fantastiske naturen og fjellets utfordringer. Besseggen, Bukkelægeret, Besshøe og Knutshøe er alle topper som er vel verdt et besøk. For de som foretrekker litt mindre høydeforskjell, er stien langs Gjendevannet fra Gjendeosen til Memurubu også en flott tur, selv om den heller ikke er helt flat. Ønsker alle en god tur!

Om du vil støtte Langsveien.no sitt engasjement og mangfold sier vi TUSEN TAKK for en abonnement til (Kr. 1,- pr. dag). Klikk her

 

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × three =