Amund skal gå 35 turer over Besseggen i sommer.

Amund skal gå 35 turer over Besseggen i sommer.

-Han går for å hjelpe de som sliter på høyfjellsturen.

Titusenvis av turgåere forventes å ta turen over Besseggen i løpet av sommeren. Noen av de kan trenge hjelp eller støtte fra Amund Tessnes (18) og Besseggenpatruljen, for å fullføre eller bli reddet.

Tidligere har det vært nødvendig med redningsaksjoner for å hjelpe de som strevde mest underveis på turen over Besseggen. Dessverre har mange av disse aksjonene vært unødvendige og kunne blitt unngått med litt hjelp fra erfarne fjellvandrere.

Etter at Besseggenpatruljen startet sitt arbeid med å gå den 10 kilometer lange turen sent på ettermiddagene, har antall redningsoperasjoner blitt betydelig redusert. Dette er Amund Tessnes’ første sommer i Besseggenpatruljen, og han forteller at han så langt ikke har måttet hjelpe noen. Han legger til: -Det er utrolig mange positive mennesker vi møter, og turgåerne har også blitt flinkere til å ta med seg både snusposer og annet avfall.

I løpet av sommeren vil Besseggenpatruljen totalt gå 60 turer, hvorav Amund skal gå 35. De resterende turene vil bli tatt hånd om av Sivert Bjørnsrud fra Otta. Besseggenpatruljen går turen frem til høstferien.

Bessegenpatruljen går av som sistemann fra Gjendebåtene sitt seneste anløp på Memurubu, og fjellkarene beregner ca 5-6 timer på turen, om ikke er noen som trenger hjelp.

Om du vil støtte Langsveien.no sitt engasjement og mangfold sier vi TUSEN TAKK for en abonnement til (Kr. 1,- pr. dag). Klikk her

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × one =