Frie menn med frie sjeler.

Frie menn med frie sjeler.

Vågå Tamrein sine gjetere flyttet 2300 velstelte, fingertamme og omgjengelige reinsdyr under vårflytingen 6. april.

Gjetere klare for vårflytting. Fra Venstre. Eivind Bakkene, overgjeter Jørn Slettom, Sjur Slettom, Olav Kjæstad og Dag Inge Bakke. Foran står Kåre Holshagen. (Klikk på navnene over for å komme direkte til intervjuet)

Gjeterne har ansvaret for ca 2300 voksne reinsdyr i all slags vær, og det er dyrene og været som styrer deres hverdag. Gjeterne i Vågå Tamrein holder seg stort sett i den nord-østre delen av Jotunheimen, der dyrene deres har beiteområder i kommunene Vågå-, Sel- og Øystre-Slidre.

Den store flokken samles og sees til flere ganger i uken vinterstid. -Det er absolutt avgjørende for å ha lettstelte og tamme dyr. Det å samle de for å være sammen med og gi kraftfor og salt, gjør at vi «sosialiserer» hele flokken. Det gjør at de blir tillitsfulle og enklere å drive med. Dessuten sikrer vi en god dyrevelferd med at vi holder kontinuerlig følge med helsetilstanden og trivselen til dyra, forteller overgjeter Jørn Slettom.

Under den ca 20 km. lange vårflyttingen, tvers over Murudalen, sendte nettavisa Langsveien.no flere ganger direkte fra drifta. Videoen under er produsert med Olav Kjæstad sine videoer, Eivind Bakkene sine dronebilder og Roy Myrland sin regi og intervjuer.  Intervjuene i videoen ble streamet direkte lørdag 6. april 2024, derav den varierende kvaliteten på videoen fra » flyttesjauen».

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × four =