Solcellepark. -Larviks ordfører Birgitte Gulla Løken (H) vil ha kontroll.

Solcellepark. -Larviks ordfører Birgitte Gulla Løken (H) vil ha kontroll.

Åpent møte om energi på Bølgen i Larvik tirsdag 7. mai fra kl 1800-2000. I panelet sitter energiminister Terje Lien Aasland, LO, NHO og lokalt næringsliv. Bakgrunnen er at lokalt næringsliv er opptatt av tilgang til kraft, pluss en rekke henvendelser fra aktører som ønsker å etablere anlegg for fornyet energi.

Ordfører Birgitte Gulla Løken forteller til nettavisa LAngsveien.no: -Jeg er som ordfører opptatt av at kommunen må sette seg i førersetet og ta kontroll over bruken av arealene. Kommuneplanutvalget har vedtatt noen prinsipper for etablering av solcelleparker, som bl.a. sier at dette skal foregå på såkalte «grå» områder, mens naturområder og dyrka mark skal skjermes.
Møtet på Bølgen er åpent for alle og det er ingen påmelding.
Artikkelen er skrevet med annonsestøtte fra: Meny Stavern Meny Søndersrød, Helgeroa og Gjendebåten
Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

1 kommentar


  1. Selvsagt er lokalt næringsliv opptatt av å kunne ekspandere = tjene mer penger. Ingenting galt i det, men til hvilken kost i form av natur-ressurser. Teoretisk kan områdene tilbakeføres etter 30 års leie, men kommer dyrelivet tilbake da? I hvertfall ikke i vår levetid.
    Lokalt næringsliv, er det innbefattet Google? Dessverre ja – et vanvittig kraftsluk som aldri vil kunne få nok kraft før atomkraftverk blir etablert i Norge.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 + seventeen =