Videointervju med Birgitte, Dag Terje og Terje etter energidebatten.

Videointervju med Birgitte, Dag Terje og Terje etter energidebatten.

Fra energidebatten om kjernekraft, vind-, sol- og vannkraft i Larvik 7. mai.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Bildet over fra venstre:  Debattleder og journalist i Østlandsposten, Erik Werner Andersen. Øystein Smith Larsen, Larvik Arbeiderparti. Hans Edvard Monsebakken, leder EverZinc Norway. Olav Magnus Linge, Hydro Ren og Fritzøe Energi. Thorbjørn Holøs, klubbleder Skagerak. Kristin Saga, regiondirektør NHO Vestfold og Telemark. Sverre Gotaas, CEO Herøya Industripark.

Direkte til: Innledning med skihopperen Terje Aasland (Pers 115 m. i Renabakken). Energiminister Terje Aasland(Ap) om energi. Ordfører Birgitte Gulla Løken (H) sin kommentar og Dag Terje Andersen (Ap) sitt syn

Bakgrunnen for arrangementet ble til, er en pågående debatt om etablering av solcellepark i kyst- og campingområdet mellom Stavern og Helgeroa. -Der det er mest soldager i året.

Noen stikkord og temaer fra debatten var: -Kommunene ønsker føring over egen arealer.  -Vi trenger energi nå. Utfordringen med det må løses i fellesskap og i gode dialoger. -Hele gevinsten vi har fått i redusert forbruk av energi ved strømsparing, er spist opp av hytteutbygging. -Kraftsystemet vårt er grunnlaget for trygge arbeidsplasser. -Kjernekraft blir event dyr og ligger for langt frem i tid. -Vannkraft og modernisering av den vi har blir viktig fremover. -Modulære kjernekraftverk er store som fotballbaner og det vil trengs et stort antall for å dekke behovet. -Solcelleparker må ha lokal aksept og forankring. -Flytende havvind blir viktig. -Kraftlinjene er «pulsårene» og må være rustet for endring. -«Grå arealer» brukes først til energiproduskjon. -Tiden for hyttebygging i urørte områder er muligens forbi.

Se hele møtet i reprise her: . https://www.op.no/5-36-1594747

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

1 kommentar


  1. Terje Aasland fortalte ikke om at regjeringen nå legger tilrette for at utbyggere og EU skal bestemme lagt mer og få raskere behandling av ny nedbygging, i form av Fornybardirektivet og den 4. Energipakke. Så det som ble en slags «vetorett» for kommunene, blir snart erstattet med «fri fart» til å nedbygge og ødelegge natur i hele landet.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × 3 =