De yngre og eldre “Gategutadn” på Rakfiskfestivalen

Seniorgjengen seniorene på blåbærmyra rakfiskfestivalen

Rakfiskboder Fagernes Rakfiskfestivalen

Den 24. Rakfiskfestivalen starter 3. november i Valdres.  Rakfiskprodusentene har sine boder og 123 andre utsillere er i Rakahuker eller har egne markedsboder. De neste tre dagene vil det stort sett være konstant kø foran rakfiskutsalgene. Dette er for mange den utlimate lokalmaten fra Valdres.

 “Backstreet Boys” er ikke på Fagernes, der er det Seniorgjengen som er “Gategutadn” midt i Rakfiskløypa!

Seniorgjengen i sine rosa vester har stålkontroll på plasseringer og er i rute med det som trengs for en vellykket Rakfiskhelg denne gangen også.

Medlemmene i Seniorgjengen på Fagernes bidrar på en forbildelig måte med frivillighet og tusenvis av dugnadstimer til lokalsamfunnet sitt. Overskuddet av deres innsats går til  tiltak de selv velger å gi en påskjønnelse i Valdres.

Seniorgjengen seiorene på blåbærmyra rakfiskfestivalen

På bildet over er noen av “Gategutadn” fra venstre: Kåre Berg, John Ranheim, Bjørn Sørhumshaugen og Arne Leirhol

Besøkende i ti-tusenvis ventes til bygdebyen Fagernes for både mat og kulturopplevelser de nærmeste dagene. Hytter i dalføret og Rakfiskhotellene (se hvem her) fylles opp, og JVB sørger for shuttelbuser til og fra Fagernes fra hele Valdres. (Se rutetidene her)

Lise Warhuus, Marianne Eriksen og Hauk Håvard Myhrvold Rakfiskfestivalen 2016 foto Roy Myrland NEttavisa www.langsveien.no

Fra de indre og høyereliggende strøkene i Vestfold, d.v.s. Vassås i Hoff kommune  er det Lise Warhuus og Marianne Eriksen. som representerer med “Mat og sånn” Hauk Håvard Myhrvold kan alt om å spre både lys og varme på Fagernes. Han sørger for fordelingen av strøm fra kurser og ledninger til de forskjellige bodene under Rakfiskfestivalen.

Valdres russ FK Rakfiskfestivalen foto roy myrland

Valdres FK og årets russ med på dugnad før Rakfiskfestivalen

De yngste “Gategutadn” på Fagernes sørget for oppsetting av “Rakahuker”. Disse blir brukt som salgsboder og guttene fra Valdres FK og russen på Valdres videregående gjorde en solid innsats for å legge til rette kvelden før Rakfiskfestivalen 2016. På bildet over:  William Nissen , Christian Mortensrud, Ådne Gustavsen og Bendik Strand Moen. Bak står: Ola Skrindsrud, Tautvydas Juočys, Markus Hermundstad og Nikolai Nissen


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen + five =