Frokost i Stavern. Lunsj på Fagernes.

Frokost i Stavern. Lunsj på Fagernes.

“Glade Dager” i Stavern har gjennom flere tiår spredd glede og god stemning på solkysten lengst sør i Vestfold. Dagen etter årets MENY-frokost i Storgata i Stavern ble det servert gratis lunsj til fastboende og gjester i Fagernes.  Det var Fagernes Handelstand og Fagernes Vel, med god hjelp til oppsett av border fra Bjørn Nythun og Jutul A/S på Leira, som arrangerte og skapte litt ekstra sommerglede og trivsel på Skiferplassen 5. juli.

Heidi Arnesen, Torje Rosendal, Kjell Ivar Fossnes, Unni Fossnes.

Fra venstre: Unni og Kjell Ivar Fossnes fra Fagernes Vel. Torje Rosendal og Heidi Arnesen fra Fagenes Handelsstand.

Torje Rosendal  kunne fortelle at tiltaket med gratis lunsj er blitt til etter direkte inspirasjon fra det som skjer i Stavern om sommeren. -Mye av programmet og arrangementene som skaper lokalt engasjement, hygge og trivsel i Stavern lar seg også gjøre å gjennomføre her på Fagernes, så muligheten er nok til stede for at vi “stjeler” et par andre ideer også, forteller den driftige unge mannen som til daglig er diskenspringer i Fargeriket.

7-800 gjester antas det var innom og fikk seg gratis lunsj og det var både litt ekstra handel og ikke minst helt topp stemning i “Valdreshovedstaden”, denne deilige sommerdagen.

L

Lokalmatprodusenter i Valdres var også til stede og delte villig ut smaksprøver på Skiferplassen. Fra venstre på bildet over: Bente Rakstad fra Moahugen Gard, Marit Espeset fra Valdres vilt og tradisjonsmat, Sivert Graf Sandal med “Mat frå Valdres” og Morten Lindberg med Eine pølse. Bak står Helge Gjerdalen fra Bakeriet i Bagn.

Under kan du se reprisen av Langsveien.no sin direktesendingen fra MENY-frokosten i Stavern 4. juli i år.

Foto og tekst: Roy Myrland


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eight + four =