Innovasjonspris på 250 000.- til “Aid Happy”, kan forenkle hverdagen for mange.

Lars Thunberg eier av Thunberg Invest A/S, Turid Kristine Semb og Thor-Anders Lundh Håkestad daglig leder i Lundhs Labrador. Innovasjonspris 2017 Larvik innovasjonsprisen næringsliv Aid Happy Foto Olav Nordheim www.langsveien.no
 Innovasjonspris i Larvik kommune fra Thunberg Invest A/S (betong og bygningsfirma), Lundhs Labradoreksport A/S (steinindustri) og en lokal bank.
De vel fortjente prispengene og hedersbevingen gikk til Turid Kristine Semb fra “solkysten” på Brunlaneset utenfor Stavern  og hennes “Aid Happy” stol i høst.
Fra venstre på bildet over: 
Lars Thunberg eier av Thunberg Invest A/S, Turid Kristine Semb og Thor-Anders Lundh Håkestad daglig leder i Lunds Labrador
“Kast krykkene og sitt”
Stolen er en mellomting mellom krykker, rullator, rullestol og heve-senke stol. Det gjør at en kan sitte og forflytte seg innendørs. Brukeren kommer helt inn til vask, komfyr eller arbeidsplass selv om han/henne ellers måtte ha brukt hjelpemidler for  stå eller gå.
Aid happy dostol toalettstol bevegelsesstol rullator rullestol larvik innovasjonspris 2017
 -Best er den på toalettet sier Turid. Der er det bare og rygge inntil og skli over på skåla.
Turid Kristine Semb forteller til nettavisa Langsveien.no om oppfinnelsen: -Jeg lå på sykehuset for 4 år siden og lurte på hvordan jeg i all verden skulle klare meg hjemme  med den “ny-knekte” ankelen min. Dermed kom ideen og jeg blei så glad at jeg kalte prosjektet “Aid Happy”.  “Stolen” måtte utvikles, så jeg solgt hytte, pantsatt hus og brukt alle sparepengene mine. Dessuten fikk jeg penger av Innovasjon Norge.  Jeg er voldsomt glad og takker ydmykt familien Lundh og alle i Thunberg Invest for deres bidrag. Banken skal også ha takk.
-De 250 000.- går til å videreutvikling og få ca. 20 eksemplarer av stolen klare for salg og i bruk, avslutter Turid Kristine Semb førjulspraten.
Lars Thunberg i Thunberg Invest A/S forteller at det var spesielt viktig og moro å kunne bidra til og dele ut akkurat denne prisen. – Dette er det helt topp og bare moro å støtte opp om! Turid Kristine Semb sin kreativitet og risikovilje bidrar til at andre som ikke har det helt greit, nå skal kunne få en litt enklere hverdag. Innovasjon Norge har allerede vært inne og bidratt og vi føler at denne ideen og produktet er noe som ikke er glemt om hundre år, avslutter Lars Thunberg.
Givere til innovasjonspris:
Larvikbanken: https://www.proff.no/selskap/larvikbanken/larvik/banker/PN4836246I10345/
Foto: Olav Nordheim og Turid Kristine Semb
Tekst: Roy Myrland
18.12.17

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × two =