Unik filmvisning med Kalle Fürst!

Publikum Trollelgen Skrautvål. Døvre gamle skule, skrautvål gremdalg Kalle Fürst Trollelgen Mikkjel Fønhus LAngsveien.no

NRK-legenden og filmprodusenten Kalle Fürst (i midten foran på bildet over) regelrett “trollbandt” sitt publikum i “Døvre gamle skule” i Skrautvål 29. april!

(Det er to videoer i bunn av artikkelen)

Arrangører denne kvelden var Skrautvål grendelag og nettavisa Langsveien.no, som hadde avtalte med filmskaperen da han fikk Valdres Mållag sin “Målpris”, denne visningen.

Det var Kalle Fürst’s egen 2017 utgave av stumfilmen “Troll-elgen” fra 1927, etter Mikkjel Fønhus sine bøker “Skoggangsmann” og “Trollelgen”, som ble vist og fortalt om. Historiene om hvordan både Ørunlf Juvkam Dyve og resten av STAUT, sammen med Kalle Fürst jobbet fram denne utgaven, pluss en mengde andre små og store historier om prosjektet ble satt stor pris på både før og etter visning.

Da  “Troll-elgen” begynte å “rulle” i den gamle skolestua, grep den sitt publikum. Lydkulisser, kommentarer og musikk var perfekt “tunet” til filmens fortelling. Unikt var det også å høre på stillheten under filmen. Regissør Valter Fürst sin “film-kunst” er fortsatt bevart i denne utgaven. Stumfilmens “vovede”(dristige), skumle- og brutalescener i sort/hvitt “griper” tak i publikum i 2018 9gså

“Toppen av kransekaka” denne kvelden, var den trivelige praten med Kalle Fürst og hans  kommentarer og fortellinger ved kaffebordet etter visningen.

 

Filmen “Troll-elgen” og intervju med Kalle Fürst etter bildene under.

Filmstjerne på kjøkkenet. -Elghunden “Bjønn” sin elglos og iltre bjeff  i i filmen, er det den portugisiske vannhunden “Jippi”, som sørger for. Kalle Fürst sin kjære firbente venn, trivdes veldig godt i den gamle skolestua. -Spesielt da kakene blei delt opp på kjøkenet!

Filmskaper og publikum sammen,
Kalle Fürst var “magisk” å høre på. Fenomenal film og gode historier “attåt” ble satt stor pris på.
Ideen til å lage denne utgaven av “Troll-elgen” ble “unnganget” i Kina, kunne Kalle Fürst fortelle. Den aktive karen har arbeidet og fortsetter også å arbeide med prosjekter i Asia. (Hør mere om det i intervjuet under)

 

Videointervju med Kalle Fürst i “Døvre gamle skule” før filmvisningen her:

 

Det var  denne utgaven under, av “Troll-elgen 2017” av Kalle Fürst og STAUT og med Cato Skimten Storengen som leser kommentarene til, som ble vist.

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 − 9 =