Hilme “koker” og Ingebjørg Moe i Vestre-Slidre har fått Kongens fortjenestemedalje!

Ingebjørg og Magne Moe Jaslangen solefallkonsert Kongens fortjenestemedalje og Hilme
Alt ved inngangen til selve festhelgen har Hilme-stemnet nådd “kokepunktet”!

På bildet over er Kongens fortjenestemedalje-mottager Ingebjørg Moe sammen med mannen sin Magne Moe på Jaslangen i Vestre-Slidre

 

Folkemusikk og -dansopplevelsene har vært unike, storartede og mange denne uka under Hilme-stemnet. Arrangementer har avløst hverandre hele uka og Solefallkonserten med med “Hekla Stålstrenga” på Jaslangen i Vestre-Slidre, ble igjen en stor suksess. Over 1500 besøkende storkosa seg i amfiet på stølen til Ingebjørg og Magne Moe.

Før konserten startet på Jaslangen fikk Ingebjørg Moe  tildelt Kongens fortjenestemedalje av fylkesmann Sigurd Tremoen. Ingebjørg Moe fikk utmerkelsen for sitt store engasjement, frivilligarbeid, positivitet og dugnadsvilje i forskjellige lag og foreninger i kommunen og Valdres, Ingebjørg Moe jobber også mye for bruk av  nynorsk. I sin takketale var det spesielt sin egen barndom hun trakk fram som en viktig årsak til at hun var blitt som hun er.

 

I “fest helgen” kommer det til å skje mye både seint og tidlig på Fagernes.

(Program for Hilme her)

-Skiferplassen å Fagernes, Valdres folkemuseum og Nord-Aurdal kulturhus er arenaene ung og eldre Hilme-deltagere bli å se og høre. Konserter, go’kar tevling og kappleik er noe av det som avslutter norges eldste dans- og musikkfestival.

Nå i helgen kan du møte navn som Sigrid Moldestad, Tuva Syversen og Erik Sollid, Anders E. Røyne og Ånon Egeland, Kirsten Bråten Berg, Ugangn og Ingvil Marit Buen Garnås på Hilme.

Ps. Gløm ikke danseskoa. Sommernatta er aldri så lys som på Hilme!

Innslaget under er reprise av direktesendingen fra Solefallskonserten før “Hekla Stålstrenga” gikk på scenen. -Anne Nymo Trulsen i “Hekla Stålstrenga”, ordfører Eivind Brenna i Vestre-Slidre og festivalsjef Ellen Persvold ble intervjuet av Roy Myrland fra nettavisa Langsveien.no.

Fra Jaslangen i Vestre-Slidre i Valdres og solefallkonserten med Hekla Stålstrenga under Jørn Hilme stemnet. Eivind Brenna Ellen Persvold Anne Nymo T Ellen Persvold Eivind Brenna VasetsenteretVestre Slidre kulturskule Vestre Slidre fjellstyre Vestre Slidre kommune Valdresposten Jørgen Sogn Nytt fra Valdres #hilme #folkemusikk #jaslangen #nyttfravaldres #målselv

Slået op af langsveien.no i Tirsdag den 10. juli 2018

Fra Solefallkonserten på Jaslangen under Hilme-stemnet.

Mektig natur og stor musikk fikk 1500 besøkende til å benke seg i det naturlige amfiet med den mektige utsikta mot solnedgangen.

Magne Moe sitt frivilligarbeid med både maskiner og utstyr har vært uten sidestykke i den lille stølsgrenda på Jaslangen. Parkeringsplasser og “rundkjøring” sørger for at trafikken går som “smurt” og er problemfri når konsertene arrangeres. Han stiller også opp som frivillig og er “gjetar” sammen med andre ildsjeler under konsertene.

Solefallskonserten er så mye mere enn en konsertopplevelse. -Kjentfolk møtes, samhold forsterkes og hyttefolk, tilreisende og fastboende inkluderes i “Hilme-fellesskapet”.

Tone Nymoen Trulsen og de andre i “Hekla Stålstrenga” er voldsomt glade og fornøyde med platedirektøren sin. Frode Rolandsgard i plateselskapet ta:lik var god gammeldags “skive-pusher” før og etter konserten.

Ordfører Eivind Brenna var også både glad og stolt på Ingebjørg Moe sin vegne. Det var mange som gratulerte Ingebjørg etter konserten og de fleste som kom  med klem og gode ord hadde delt både en og to gledestårer da overrekkelsen skjedde.

Hilme.no

 ta:lik

Hekla Stålstrenga

Foto og tekst: Roy Myrland 13.07.18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 − 4 =