Stolt og fornøyd rådmann!

Rådmann Øivind LAngseth i Øystre-Slidre kommune foran Gapahuken ungdomsklubb på Tingvang. Foto Roy Myrland
Rådmann i Øystre-Slidre, Øivind Langseth (bildet over) foran det nye ungdomshuset Gapahuken på Tingvang.
-Det er flott, at både administrasjon og politikere stadig legger til rette for at de unge skal trives og ha det bra, sier øverste administrative sjef i “fjellkommunen” øverst i Valdres.
Å ta vare på og sørge for at ungdom skal trives, er en av de viktigste oppgavene for enhver kommune. I Øystre-Slidre legges det spesielt vekt på dette, med solide kommunale- og frivillig-baserte tilbud innen både idrett og kultur. Rådmann Øivind Langseth forteller til nettavisa Langsveien.no at bygget, som inneholder ca 220 m2 bruksareal, har kostet ca 7 000 000 å bygge. Byggetiden har vært ca 1. år og det er kommunens egen plansjef, sivilarkitekt Hans Kr. Syversen, som tegnet det.  Vi har også fått 300 000.- i hjelp av Sparebankstiftelsen DNB til lyd- og lysutstyr.
Betongparken for skatere og andre som trives på hjul, er sør for ungdomsklubben og åpnet i fjor høst. Den er finansiert med stønad fra Sparebankstiftelsen DNB, Sparebankstiftelsen i Øystre Slidre / Sparebank 1 Hallingdal Valdres, Norsk Tipping, Øystre Slidre kommune, Øystre Slidre ungdomsråd, Nordtorp Grustak og Øystre Slidre skateklubb. Entreprenør der var Betongpark A/S, forteller Øivind Langseth.
Rogne Bygg A/Shar vært ansvarlig entreprenør og lokale leverandører har også vært brukt i Gapahuken ungdomshus. Trebehandlingsbedriften VYRK fra Rogne i Øystre-Slidre, som har levert panel både innvendig og utvendig, er en av de.
Ungdomsklubben i Øystre-Slidre, har gjennom flere år blitt et godt og populært sted å være for de unge.  Den tiltrekker seg ungdommer fra flere Valdreskommuner og  holdt tidligere til noen hundre meter lenger nord, på Furustrand, ved fv. 51.
Kommunene legger nå tilrette for at klubben skal brukes i ukedagene også,  og deltidsstillinger er opprettet for å kunne gi dette tilbudet, avslutter rådmann praten foran nybygget.
Åpning av ungdomshus er 1. september og alle er hjertelig velkommen til “Tingvang kulturarena”, mellom kl. 14-17 den dagen. Omvisning, underholdning, musikk, historisk foredrag og konkurranser står på programmet da.
Under følger fotoserie fra det flotte ungdomshuset som også har eget “gaming-rom” og skikkelig lyd- og lysanlegg.
Topp moderne lyd- og lysanlegg i ungdomsklubben. Kulturskolen i Øystre-Slidre. Foto Roy Myrland
Topp moderne lyd- og lysanlegg i ungdomsklubben. Bygget er universelt utformet og med gulv og vegger som tåler aktivt bruk. Foto Roy Myrland

 

Nydelige farger og interiør i luftige rom. Foto Roy Myrland

 

Eget spill-rom med spill og skjerm er skjermet fra storsalen. Foto Roy Myrland

 

Taket skal være med på å gi god akustikk i lokalet. Foto Roy Myrland

 

Topp moderne utstyr er allerede på plass og klar for åpning. Foto Roy Myrland

 

“Let the game begin!” -Små og store er velkommen til Gapahuken og ungdomsklubben i Øystre-Slidre på åpningsdagen 1. september mellom kl. 14-17.

Flere artikler fra Øystre-Slidre

Foto og tekst: Roy Myrland /www.langsveien.no 22. august 2018

 

Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × 5 =