Er du klar for ostens dag i morgen?

Ostens dag foto -Bia
Del:Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ostens dag markeres i morgen 25. oktober.

En enorm variasjon av oster er laget i så godt som alle land på jorda, spesielt i frankrike har osteproduksjon utviklet seg til en kunstform. Her hjemme var det årlige forbruket av ost i per person i 2017 over 18 kilo, og importeringen av ost økte med ca. tre prosent fra 2017 til 2018.

I norge er all ost produsert i de industrialiserte meieriene basert på pastauriesert melk fra ku eller geit, men andre steder blir ost også produsert av saue-, bøffel-, reinsdyr-, kamel-, esel og hoppemelk.

Ost blir fremstilt ved å konsentrere proteiner fra melk eller fløte, væsken blir deretter enten syrnet eller tilsatt løpeenzymer, begge fører til koagulering slik at man kan skille ostemassen fra mysen. Osten kan bearbeides på mange forskjellige måter videre, som gir oss et bredt utvalg.

-Bia

Kilder:
Store Norske Leksokon. Hentet fra: https://snl.no/ost
Matoppskrift. Hentet fra: https://www.matoppskrift.no/artikkel/Ost-fra-A-til-Aa
Opplysningskontoret for meieriprodukter. Hentet fra: https://www.melk.no/Meierileksikon/Meieriprodukter/Ost2/Ost
The Nibble. Hentet fra: http://www.thenibble.com/REVIEWS/main/cheese/cheese2/history.asp


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four + twelve =