Jan Greve er død – var Ridderrennets «hoff-fotograf» i mange år

Jan Greve er død - var Ridderrennets «hoff-fotograf» i mange år

Det var en trist beskjed å få at Jan Greve har gått bort. Ridderrennet og Erling Stordahls arbeid lå Jans hjerte nær.  Han var tilstede på Beitostølen i en mannsalder med sine linser og skarpe blikk og skapte ikoniske bilder, som da Erling kom i mål med knekt ski.
Jeg kan fremdeles se Jan springende rundt med sine mange tunge kameraer rundt halsen. Opp i løypa, innendørs på premieutdelinger og ikke minst sammen med deltagerne der han festet alle de sterke øyeblikkene som utspiller seg under Ridderrennet og Ridderuken.

Det skal mer til enn en brukket ski til å bryte Ridderrennet, slikt får man godt humør av, sa Erling etter målpassering i 1964. Foto Jan Greve

Han viste oss Ridderrennet gjennom sine bilder, han synliggjorde deltagernes historier gjennom sine linser– deres slit, gnist, gleder og seirer. For Jan var alle viktige og han stod ved startstreken og tok bilder av samtlige startene. Dette var noe deltagerne satte stor pris på og hans engasjement inspirerte de som tok over arven som fotografer i Ridderrennet.

Vi har mye å takke Jan Greve for – hans evne til å fortelle historier gjennom kameralinsene sine.

Diane S. Hanisch
Tidligere Generalsekretær i Ridderrennet


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × 5 =