Gourmetkokken på Vøle gard.

Gourmetkokken på Vøle gard.

Ørjan Aastveit (bildet over) er en matglad mann som virkelig både kan og liker å lage skikkelig god og velsmakende mat fra bunn av.

Bildet over: Ørjan Åstveit serverte burgere til publikum under sesongåpningen på Beitostølen

Den serverer han gjerne rykende fersk fra panna eller selger direkte til forbruker. På gården Vøle i Heggenes har han gris, sau og Angus fe, som som han foredler kjøttet fra. -Grisene er frittgående, sauene beiter i fjellet og det unike kjøtter fra Angusfeet blir til ved at de beiter i Langsua nasjonalpark og spiser grasfor fra gården resten av året. Produktene selger han fra gården, på stevner/festivaler og i Rekoringen.

Det var våren 2021 han satte i gang å lage til håndmat som lages av kjøtt fra Angus fe. Foredlingen av kjøttet skjer i lokaler på Fagernes og salget står han stort sett for sjøl, bortsett fra på større stevner hvor frivillige og kjente gjerne er med å «brase» og selge burgerne. Ørjan Aastveit forteller til nettavisa Langsveien.no at pga av det økte og salget har trappet litt ned på antall dyr, samtidig som han nå sikter seg inn på å levere direkte til spesialbutikker på Østlandet.

Flere og flere etterspør spesielle stykningsdeler, som f eks, en «Tomahawk» (entrecote der ribbenet sitter på) og dette markedet er spesielt interessant å komme inn på for gourmetkokken.

Fb siden til Vøle gård finner du mer info om kjøreruter og produktene, eller om du svinger oppom i tunet ca 400 meter sør for verdens største sopelime langs fv. 51.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

17 − 5 =