Fra skog til vegg 2018 – spennende kurs

Fra skog til vegg 2018 - spennende kurs
Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/4/0/3/langsveien.no/httpd.www/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 1884

Akershus bygningsvernsenter arrangerer for tredje gang kursrekken fra «Skog til vegg». Hensikten med kursene er å følge materialene fra utvelgelse på rot via felling og bearbeiding til ferdig høvlede bord, klare til å festes på veggen. Underveis på alle samlingene blir materialkvaliteten vurdert, og sortering foregår kontinuerlig. Tilsvarende kursrekke, som består av 3 samlinger (2+2+3 dager), ble holdt også i 2014 og 2016.

Dyktige instruktører

– Kurset blir ledet av svært dyktige og erfarne instruktører. Instruktør på de to første samlingene er Steinar Moldal fra Dovre Handverksenter på Hjerleid. Han er en skogens mann, lærebokforfatter, håndverker og tradisjonsformidler av beste sort. Jarle Hugstmyr, rådgiver på Norsk handverksinstitutt, besitter makeløs kunnskap om høvler, høvling, listverk og materialer, og er instruktør på den siste samlingen, forteller daglig leder ved Akershus bygningsvernsenter Margret Lie Wessel.

For å få fullt utbytte og maksimal forståelse for prosessene, er det påkrevd at deltagerne følger alle samlingene. På de to første samlingene blir det bålkaffe, og varm mat blir servert til lunsj rundt bålet.

Kursene holdes på Haugen gård, Haugenveien 160, Spydeberg og ved Akershus Bygningsvernsenter v/Follo Museum i Drøbak.

Kursavgift: kr 4500,- inkl. kaffe og varm lunsj.  Påmelding innen 11. februar!!

Ta kontakt med: per-willy.faergestad@mia.no / tlf 480 73 153

Påmeldingslink og mer info her: FRA SKOG TIL VEGG

Av Jan Arne Dammen


Ønsker du å bidra til flere slike artikler?
Klikk her


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 − fifteen =