500 gr. sprø lykke fra Valdres i hver eske.

500 gr. sprø lykke fra Valdres i hver eske.
500 gr. sprø lykke fra Valdres i hver eske.
Flatbrød fra Valdres er ei av dalførets sterkeste merkevarer. -Det ligger årevis med erfaring og fagkunskap i hver eske som  forlater lokalene til Valdres Baskt A/S langs E 16 på Leira.

Bildet over: Ole Ingvar Hovi og Marit Evensen (jobbet i bakeriet i 24 år) bretter esker for harde livet nå i høysesongen mot rakfiskfestival og julehøytid.

Helt siden 1966 har familien til Ola Ingvar Hovi  bakt knasende sprøtt og velsmakende «flatt brød». De gjenkjennelige hvite eskene, med 500 gr. «matlykke» fra Valdres distribueres til butikker i Valdres, Hallingdal, Hemsedal, Gudbrandsdalen og innover mot Oslo-området.

Ola Ingvar Hovi, som tok over drifta i 1993. Valdres Bakst A/S holder til på Steisnrudmoen 12 langs E 16 på Leira (Veibeskrivelse her). Der produserer 5 årsverk nå potetlefser, -lomper og flatbrød av ca 100 tonn poteter i året.

Det er få og reine råvarer som brukes i produksjonen. Kers Pink- og Asterix poteter direkte fra produsent, mel fra mølle, og vann, pluss litt salt er fortsatt hovedingrediensene, som de erfarne fagfolkene lager velsmakende mat av.

Mot Rakfiskfestivalen produseres også lefser og lomper på de 5 takkene, som bruker ca. 80 kwh i timen (!). Potetskrelling, elting av deig og kjevling foregår rett ved takkene i lokalene og bidrar til å beholde den gode smaken de naturlige råvarene gir.

Ola Ingvar Hovi forteller at de fleste spiser flattbrød i «tørr» form, men mange spiser flattbrød som -soll/søll, knust i en bolle med melk og sukker på. Oppskrift her. Skulle du få lyst på nystekt lefse eller flatbrød, så er det direktesalg i bakeriet hele året, og på Norsk Rakfiskfestival er de å treffe lørdag i lokalmatteltet.

 

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eighteen + 14 =