En av Valdres sine aller største kulturbærere fikk drømmen oppfylt.

En av Valdres sine aller største kulturbærere fikk drømmen oppfylt.

I Valdres finnes det en skatt av en mann som ikke bare er en dyktig spillemann og musiker, men også dikter, lokalmatprodusent, håndverker, forteller, småfeholder, og en dedikert «miljøarbeider». Steinar Vilhelmshaugen er en av Valdres sine aller største kulturbærere, og hans lidenskap og engasjement beriker samfunnet på mange måter.

Stor fotoserie og video videre i artikkelen.

Sammen med sin familie tar Steinar vare på og utvikler stølsmiljøet i den fantastiske Bjødalen på Bang vestås. Dette er et stort arbeid, og han har fått uvurderlig hjelp fra sin sønn, Ørjan. Sammen har de spettet hull til og satt opp utrolige 2500 gjerdestolper i området, noe som vitner om deres utrettelige innsats for å bevare og utvikle dette vakre stedet.

En av tre barn. -Ørjan har vært til uvurderlig hjelp i arbeidet som er gjort i Bjødalen. 2500 (!!) gjerdestolp har blitt spettet hull til og satt opp av de to "kraftkaradn"
En av tre barn. -Ørjan har vært til uvurderlig hjelp i arbeidet som er gjort i Bjødalen. 2500 (!!) gjerdestolp har blitt spettet hull til og satt opp av de to «kraftkaradn»

Men Steinar stopper ikke der. Han har et sterkt samfunnsansvar og bidrar villig med tungt dugnadsarbeid der han kan. Han er kjent for å stille opp når lokalsamfunnet trenger en hjelpende hånd.

Nylig realiserte Steinar en langvarig drøm da han arrangerte en minneverdig konsert/event på den totalrenoverte stølen i Bjødalen den 2. september. Gjester fra nær og fjern samlet seg for å høre Steinar synge, spille og dele historier om musikk, vennskap, historie og livet. Han hadde med seg bandet «Mø Tre», som han er en del av på scenen.

Det som gjorde arrangementet ekstra spesielt var at alt, var hjemmelaget, inkludert en «geitesikker» scene som kunne stenges av for å unngå at geitene la seg der når de beitet der senere. Publikum ble også servert med lokalmat av ypperste kvalitet, inkludert majel og en egenprodusert gullmedaljekurv.

Steinar Vilhelmshaugen har i lengre tid jobbet med dette prosjektet som var mye mer enn bare en konsert. Det satte publikum stor pris og tilbakemeldingen var tydelig på at dette var en stor opplevelse å få være en del av.

Gode ord fra konsertgjest på FB over.

Det ble kun klokkelare 6’ere på terningene som ble trillet til Steinar, og hans hjelpere etter konserten.

Det står alltid kvinner bak. Kona Oddveig har holdt ut i alle de år med Steinar. -Kreative sjeler kan til tider være utfordrende å ha i hus, samtidig som gleden og kjærligheten deres trumfer alt.
Det står alltid kvinner bak. Kona Oddveig har støttet Steinar gjennom alle disse årene, og som han selv sier, kan kreative sjeler til tider være utfordrende å ha i hus. Likevel overstiger gleden og kjærligheten deres alle utfordringer.

Se og hør mer om Steinar Vilhelmshaugen, hans prosjekter, kulturarv og engasjement i videoen nedenfor. Hans innsats som lærer på Valdres videregående skole, hvor han virkelig brenner for elevene, er også et tema som han gjerne tar opp en annen gang. Steinar Vilhelmshaugen er en mann med lidenskap og evne til å utvikle og gjennomføre, og hans bidrag til Valdres er uvurderlig.

Til Fb. Han har lidenskapen og evnen til å utvikle og gjennomføre.

Steinar Vilhelmshaugen deler gleden og kjærlighet til det han driver med.

Følg oss eller del innholdet med vennene dine:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five − one =