Glede er smittsomt.

 

«Overskuddprosjektet» går fortsatt for fullt og de er i gang med å spre enda mer glede og positiv ettertanke.

 

08. april slippes den 3. plata til STAUT. Vokalist Gaute Lein Ausrød forteller litt om seg sjøl, gruppa og plata "Stugureint" i dette intervjuet, som blei gjort i hans nye hjembygd i Bagn i Valdres.

 2 Gaute Lein Ausrød Sanger Musiker Beitostølen Valdres Oppland Bagn Foto Monica Martinsen

Gaute Lein Ausrød er Valdrisen som  har trua, gjør sitt beste og ikke tviler, dessuten blir han sliten av folk som bekymrer seg.

 

Hjemover

Gaute har flyttet hjem til Valdres og Bagn nå. I underetasjen til band-kompis Ørnulf Djuvkam Dyve har han bosatt seg etter noen år i Oslo. -Jeg vil gjerne jobbe mer med musikken og dessuten er det godt å snakke med folk på butikken. Plata vår "Stugureint" har blitt mer gjennomarbeidet som følge av flyttingen og det er herlig med kort vei til de andre gutta i bandet, selv om jeg strengt talt ikke benytter meg så mye av muligheten til å se de utenom spillingene, forteller han.

 

Gaute Lein Ausrød Folekemusiker Sanger Folkrock Bagn Valdres Foto Roy Myrland

Tekster

-STAUT var og er fortsatt et "overskuddprosjekt" hvor meningen var å lage sanger som skulle synges på Valdresdialekt og at vi skulle blande fele og gitar i melodiene. Alle i bandet har fortsatt annen inntekt som «hovednæring» og spillinga er kun moro og glede. Dette har fungert, og hvor vi enn kommer rundt i landet kan folk både tekstene og melodiene og det imponerer oss, forteller frontfigur og sanger Gaute Lein Ausrød. Gaute forteller også en artig og positiv ting STAUT opplever. Av og til byttes det spillested når de kommer fram til arrangørene. -Det hender noen ganger at konsertarrangørene overselger og da blir det fort en idrettshall eller annet større sted vi spiller istedenfor i det oppsatte konsert lokalet.

 

Cafe Kaffekopp Bagn Valdres Gaute Lein Ausrød Foto Roy Myrland

Plata

Plata "Stugureint" er blitt til utifra "boka til Ørnulf" forteller Gaute. -Komponist og tekstforfatter Ørnulf Djuvkam Dyve har stort sett med seg ei kladdebok hvor han skriver ned ord og toner som "kommer langs veien". Det medførte at vi hadde mer enn 40-50 sanger å velge i da vi begynte med "Stugureint" i Bagn. Til innspillingen tok vi med 25-30 og de beste av de er med på plata.

 

-Ofte oppfatter folk at teksten handler om dem sjøl. Ordene til Ørnulf har som regel både en og to meninger i seg, i tillegg til det som synges. Den nye plata vår har tekster som omhandler litt av hvert med både alvor og skjemt som tema. Både det å gå med «støttesteg» og det «å denge ein Halling» får flere meninger i sangene. Dessuten er det jo litt om jenter og slikt, gliser Gaute.

 

 1 Gaute Lein Ausrød Bagn Valdres Staut Sanger Spelemann Foto Monica Martinsen

 

STAUT har med seg Marie Klåpbakken fra Gudbrandsdalen som gjesteartist på "Stugureint". -Det var deilig med ei anna stemning på plata forteller Gaute. Det å samarbeide med nye folk og tøye strikken i alle retninger sammen med Tom Hell og produsent Even Ormestad, har allerede resultert i at «Eit gøtt gamalt frieri» fra Stugureint er B-listet på NRK.

 

Saueskinn Staut Foto Roy Myrland

Bildet over er fra STAUT sin konsert i Langesund i juli 2012

Gaute sine dager er ellers fylte med arbeid for "Ung i Valdres" og kulturtilbudet der, med arbeidsplass på Valdres videregåande skule. Prosessen bak musikaloppsetningen av «Fjolls til fjells», som skal det skal spilles 2 forestillinger med i Oslo i Folketeateret 20. april, har også Gaute Lein Ausrød vært med i.

http://www.billettservice.no/event/fjols-til-fjells-billetter/380869

 

 

Kom som du er til Parkteateret i Oslo 24. april!

 Først blir det lansering av "Stugureint" 8 april. Deretter blir det relaeasekonsert på Parkteateret i Oslo 24. april og så blir det "STAUTmobil" (bilen STAUT kjører til og fra konserter i red.anm.) og konserter med nytt sceneshow utover våren og sommeren, forteller han.

 

STAUT er:

Gaute Lein Ausrød(vokal, gitar), Ørnulf Juvkam Dyve!(tangenter, kor), Asle Tronrud (feler, kor),

Alf Magne Hillestad (trommer, kor) , Dag Arve Sandnes (gitarer, slide), Torgeir Bolstad (kontrabass, kor).

 

http://staut.no/

http://www.facebook.com/pages/STAUT/112401153244?sk=wall

 

Foto og tekst: Monica Martinsen og Roy Myrland 02.04.13

 

 Sang Musikk Folk Bagn Valdres Begnadalen Beitostølen Sør-Aurdal Øystre-Slidre STAUT Band Folkrock Spillemenn Spelemann