KRISTOFFER EVANG

Tekst og foto: Roy Myrland. 30/8-2008
Tagger: Leiren Kunst Galleri Hendelse Kristoffer Evang

 

Han er født og oppvokst i Bærum, og viste talent og lyst til å jobbe med kreative oppgaver fra barndommen av. Sang fra 6-årsalderen i Sølvguttene, og gjennom koret opptrådte han i forestillinger på bl.a. Nationaltheatret og i Den norske Opera. Han var dessuten en av de åtte ungene til Anne-Cath. Vestli på Oslo Nye Teater.

Evang utdannet seg til grafisk datadesigner, men ønsket etter hvert å jobbe mer med tegning og maleri.  Han var i lære hos Eirik Lütken (bl.a. kjent for Wenche Foss-maleriet på Frognerseteren), og her var han student og etter hvert lærerassistent i tre år.

I magasinet Kunst for Alle omtales Kristoffer Evang som ”ung og lovende i klassisk maleri”.  Han ga seg selv fem år; hvis han innen 5 år hadde klart å bli så god at han kunne leve av å male, ville han fortsette. Han har siden 2001 livnært seg av kunsten. I tillegg til billedkunst har han designet bl.a. solbriller for Evoke og karaffel for Art Supply.

Motivmessig har han arbeidet med stilleben i over syv år, men har det siste året gradvis begynt å bevege seg mot portrettet.
Tittelen på utstillingen er ”Et år av mitt liv”. Kunstneren forteller at det er en ærlig utstilling, med hans personlige hendelser i 2008 skildret gjennom maleriet. Ulike aspekter av livet, som frustrasjon, kjærlighet og sorg har stått sentralt i bildene; og nettopp det at bildene er fra hans eget liv, er viktig for ham. Det å iscenesette seg selv i en annen tidsalder er ikke naturlig for ham – den jobben synes han de gamle mesterne klarte fint. Evang er bl.a. inspirert av den amerikanske samtidsrealisten Sean Cheetham.

Til utstillingen i Stavern har Kristoffer Evang med ca. 15 bilder, hovedsakelig olje på lerret.  Motivene vil være stilleben og portretter.
http://www.kristofferevang.no

Velkommen til utstillingsåpning søndag 31. august kl. 12 – 17!


Galleri Øst – Fredriksvern Verft - Stavern

Kontaktperson Galleri Øst: Øyunn Winther, tlf. 40 85 04 83

 

 Foto paaneset.no 30.08.08