Julemessehelgen

 Julemessene er en fin tradisjon. Mye flott håndverk og lokalt produserte varer er å få kjøpt til en fornuftig pris. Dessuten er det gruelig trivelig å kunne "roen litt ned" og kose seg med en asjett risgrøt eller et bugnende koldtbord sammen med sine sambygdinger eller andre.

Randi

På Brunlanes Frikirke  var det "fullt hus i alle saler", og Randi Aske Lund var i "toppslag" på den trivelige Julemessa.

cateringjentene

Det var mange som hadde bidratt til Julemessa på Frikirka, og maten var et kapittel for seg sjøl! Storartet, velsmakende og flott var det stella til iflg"sikre kilder". På bildet over er det fra venstre: Karin Manvik, Randi Aske Lund, og Ingrid Gusland som sørger for at fatene er velfyllte og at ting er i orden!

 

Loddsalg

Brunlanes Historielag sin Julemesse på Tanum Herresdhus var også godt besøkt i helgen. På Tanum var det Julemesse både lørdag og søndag. Lillian Mathisen og Steinar Halvorsen solgte lodder til inntekt til for Historielaget.

loddsalg gevinster

Alle utsillerene på Julemessa ga en ting hver seg til utloddinga.

Gerd Eikedalen

Gerd Eikedalen med noen av sitt flotte Håndverksarbeid fra Tvedalen.

dompapper

Dompapper og Nisser i skjønn forening, og alt av den ypperste Husflidskvalitet!

kaker, Ingrid Bjørnsen

Inger Bjørnsen var på Tanum med deilige kaker, og skulle du få lyst på noen flere, er Inger på torvet i Larvik "hver dag før Jul" !

Quinder

Noen har blitt skrivi om og tatt bilde av før her PåNeset, og andre er nye! Quindene på dette bildet hadde alle produkter som er unike og av høy kvalitet. Julemessa på Frediksvern verft, litt seinere i måneden, vil også få besøk av noen av disse jentene. Fra venstre. Lillian Skow, Cecilie Waale, Therese Aarøe Arnesen, Ragnhild Barsnes Børve og Gunn Løver Olsen.

Foto Roy Myrland

Therese Aarøe Arnesen fra Helgeroa kan "litt" om smykker, og hadde et bugnende og velfyllt bord med flotte gave iddeer på Tanum.

Foto Roy Myrland

Gunn Løver Olsen lager noen "helflotte" Juledekorasjoner som hun hadde med seg på Tanum messa.

taarnet

Trearbeidene til Kåre Gudmundsen er i en egen eliteserie på Julemessa . Pris, orginalitet og ikke minst "fornuft" gjør at det var "et par" som gjorde unna Juleprsanghandelen bestående av trearbeider fra Haga.

forklaring

"Tårnet" som foregående bilde var av, hadde følgende forklaring på undersiden.. (Ikke helt enkelt greie det der, det ligger an til mye fram og tilbake flytting Red. Anm.)

elger

Elg dyrene som er skåret ut med "løvsag" er ikke store, men gruelig fine som alt annet av Håndverksarbeidene fra Haga på Julemessa.

Flatbrødholder

Flatbrlødholderen har en flott utforming, super funksjonalitet, og er altfor billig! Jorun Gudmundsen troppet inn som Julemarkedekspeditrise for broder Kåre.

Maalfrid Tvetene

Målfrid Tvetene hadde mye fint å by fram på bordet som var helt perfekt til å gi bort som Julepresanger.

Ruth Rodal

Ruth Rodal (til venstre på bildet over) solgte håndstrikka votter og gensere fra Helgeroa. Odny Perstu  var med som  "support og trivelig selskap" på det hyggelige Julemarkedet.Votter

Det er kvalitetsvarer Fru. Rodal fra Helgeroa strikker og lager!

paa loftet

På "toppen" av Herredshuset var det ogtså handel. "Loppemarkedet" der inneholder mye spennende, som står i kroker og kriker, på det ærverdige gamle og litt "småskumle" loftet.  Denne trioen sørget for at det blei solgt unna litt nå på Juløemessa derifra også. Fra venstre. Kari Horntvedt, Turid Einarsen og Bjørn Evensen

17.11.08