Del 14. "Full City katastrofen" 03.08.09

 

Oppsamlingsarbeidet i strandsona vår kom i gang søndag 3. August langs kysten vår her sør i Larvik kommune.

På Ramm eller andre "hyttesteder" var det heller ingen hyttefolk som ønsket strandlinja og badetrappene for seg sjøl nå... Opprydningsmannskapene gjorde en formidabe ljobb med å rydde opp langs kysten med varaordføreren vår Knut Anvik i spissen!

Og, ønsker du å bidra  og hjelpe til så ring 926 90 078 eller klikk her

Har du begått "sivil ulydighet" og raka sammen eller spadd opp olje, så kontakt Larvik kommune.

Jure og øyvind

odføreren forklarer webansvarlig i LArvik kommune Jure Røsjordet hvordan ting skal være. Nettsiden oppdateres stadig og du finner den her. Kystverket sin side med oppdatert informasjon finner du her. iStavern.no finner du her

 

Sjefen for kommunalteknikk Knut hjalmar Gulliksen (i rød T skjorte) og Ordføreren vår Øyvind Riise-Jensen samarbeider for å få "flyt" i jobbinga.

leier`n

Hovedstedet for den kommunale og interkommunale innsatsen i denne statlige operasjonen er i Leiren i Stavern. Helt innerst og helt øverst holder de til.

Sivilforsvaret

Sivilforsvaret har gjort og gjør en enorm jobb nå. Som hjelpemenn på en av sugebilene var det Tore Semb og Tore Olde som tok tørnen søndag.

tankbil

Roger Hansen fra Septikk og Miljøservice sørget for å suge opp noen m3 med olje fra kysten vår søndag. Varaordføreren vår, Knut Anvik , sier i en kommentar "det er gull det vi får opp nå som ligger og flyter". Med det menes at det å få opp olje fra sjøen er enklere enn å måtte "skrape" den av stein og sand når den får festet seg på land. lenser Gurvika

I bukta med Gurvika og Oddane sand var det Stavern Dykkersenter som styra båten og frivillige og kommunalt ansatte sørget for at lense kom på vannet-

hal og dra

Lågendøl i Gurvika. Tore Nilsen fra Kvelde er med i Sivilforsvaret og gjorde en solid jobb for å minimalisere skadene i Gurvika og på Oddanesand.

helgerosinger i Havna

Helgerosingene Even Rimstad og Jørn Winters  "gikk i ett". Seint i går kveld var det båthavna i Nevlunghavn somdet blei lagt ut lenser i.

 tykkt lag i havna

Der lå det desimeter tjuklk seig olje som blei "låst" til sugebilen kom seinere.

utstyr

Det blir seigt utstyret også.

Alubåt og oljesøl

Oljeflaka fortsetter å flyte på sjøen langs kysten vår (mandag 3. August)

bil og folk i Gurvika

Det er trist for alle det som skjer nå, og spesielt vondt er det å se hvordan oljesølet slår til i Gurvika og hvordan vanntro gjester ser på elendet uten å kunne gjøre noe.

i Skutebakken suging

Sugebilene og mannskapene gjør en formidabel jobb nå om dagen. Det ser ut som om det som skjer på sjøen ikke virker.. Kampen mot olja ser ut til å skje på land og i strandsona vår.

 Mat på Ramm

De rekker å spise litt innimellom opprydningsmannskapene.

Ramm

 Det er ikke så mye "oppfordringer" om å fjerne seg fra hytte eiendommene i strandsona nå. Oljesølet og tilgrisingen er ikke pen og heldigvis så har det blitt fjernet mye, men det gjenstår et enormt arbeid som iflg. kilder kan ta måneder om ikke år!

03.08.09