Litt av hvert kvelden, før kvelden, før den store Rally dagen

1. Rallyforberedelsene er i rute.

2. Det er levert stor og velsmakende reke i Havna.

3. På Mølen var det rød solnedgang over Bamble torsdag kveld.

4. Saneringa etter M/S Full City katastrofen pågår for fullt.

Dessuten, langs Rallyløypa er det full fart med forberedelsene til den store dagen. Siste tilskuddet er en "Flytt-bar"!

Rally Larvik -09 klikk her

 

Rally Larvik Manvik Nedre Foto Roy Myrland

Lørdag 12. kl. 14.42 starter første av de to etappene her ute i Rally Larvik. Hele programmet kan du lese her. Sperrebånd og materiell er på plass langs løypa og klar til å bli plassert ut lørdag. På Manvik Nedre er det som vanlig litt ekstra forberedelser, Rallyløypa svinger inn gjennom tunet og helt bak det bakerste uthuset der, før den kommer tilbake og følger Manvikveien videre. På bildet over er noen av de sentrale aktørene som lager istand denne herlige og trivelige folkefesten for oss alle som bor her. Fra venstre: Ass. etappesjef Ragnar Furustad, Sjikaneansvarlig Svein Ødelund, Løype- og etappesjef Øyvind Furustad, "Helårsanvsvarlig promoteringsjef" Niels Petter Nielsen og "Sjef på Manviksletta" Ole Martin Manvik og foran, der sitter kurér og sperrebåndansvarlig Marthe Aske.

Nevlunghavn Kverld Reketråler Fisk Foto Roy Myrland

I Nevlunghavn kom reketråleren seint inn med mye stor og god reke. Grunnen til sein innkomst var at etter at det var tråla djupt (ca.200 meter dypt) og godt utpå, så var det foruten mye og fin reke i trålen, kommet en mengde glassmaneiter. Dermed blei trålen satt ut en gang til litt lenger inne for å vaskes rein, og da gikk timene.

Reker Foto Roy Myrland

Nå er det rikelig god, velsmakende og fersk reke å få kjøpt på brygga i Nevlunghavn til helgekosen. Til info. Det er gratis parkering i Nevlunghavn nå.

Flytt bar Bygdemoro treffsted Hygge Foto Roy Myrland

Om det blir så mye rekespising i den særdeles trivelige og nyåpnede "Flytt-Baren" (et sted i Brunlanes red.anm) er vel usikkert. Det antas å at der går det vel heller i mere flytende "næring" foredlet fra korn eller poteter!

Slep Langesund Foto Roy Myrland

Slepet inn Langesundsfjorden hadde en rød solnedgang over Bamble som bakgrunn. Dermed så går nok det gamle værtegnet inn denne gangen også. "Aften rød gjør morgen sød, morgen rød gjør aften blød."

Flagg Mølen Full City Foto Roy Myrland

På Mølen er sperrebåndene fjernet nå, men det jobbes for fult i fjæra for det. Det er også olje igjen som lett setter seg fast på hud, pels og klær langs fjæra her. Dermed så er ikke akkurat fjæra det stedet som anbefales som turområde her ute på Neset nå.  Det er fint i Tjølling og enkelte steder oppover Lågendalen også, sias det.

Graver med tromler på Mølen Foto Roy Myrland

Gravemaskinen med trommel tromler stein og bark sammen for å få bort olja. Og husk. Det er ikke akkurat helsekost det som ligger igjen etter M/S Full City her ute.

 Festebrakkett Foto Roy Myrland

Tromlinga begynte helt vest ved Ringa her forrige dagen og torsdag 10. var denne graveren, med solide fester, sånn ca. mitt på Mølen der det var ministerbesøk for noen uker siden.

Innvendig trommel Foto Roy Myrland

Innvendig i barketrommelen som gjør en del av rensejobben i den tilgrisede fjæra langs kysten vår nå.

Full City Olje Mølen Foto Roy Myrland

Den har fått litt sjø og bølger over seg de siste 5-6 ukene denne olja her på Mølen, men den sitter fortsatt som mala på.

Caroline Omlid sine oppdaterte bilder fra oljesaneringen, med kommentarer, finner du her.

Rally Larvik -09 klikk her 

11.09.09