Sugende føre under Fjellrennet


Alle truende værguder ble gjort til skamme. Fjellrennet gikk av stabelen etter planen. I snill sol, + 4 grader varmt og med blått og universalklister staket 24 løpere seg ut fra stadion.

Starten Fjellrennet Ridderrennet 2012 foto Jan Arne Dammen

Det meldtes fra speakerbua om lett med- eller motvind alt etter som. Det er ikke vanskelig for den som har sett løypeprofilen for fjellrennet å skjønne kraftprøven oppstigningene er. Stemningen før rennet var god og deltagerne hadde forskjellige forventninger.

Odd Arne Myklebust utforkjøring Foto JAn Arne Dammen

Odd Arne Olsen fra Tromsø vant dagene løp i herreklassen på en time og trettifire minutter. Dansken Brian Rasmussen sikret annen plassen snaue to minutter etter.

Ragnhild Myklebust Kjelke Pigging Ski Beitostølen Ridderrennet 2012 Foto Jan Arne Dammen

Ragnhild Myklebust fra Brumunddal var ensom pigger i sporet i dag og ingen kunne matche tiden på en time og tjueen minutter.

Kirsti skorge Ridderrennet 2012 Foto JAn Arne Dammen

I dameklassen var Kirsti Skorge fra Trondheim den raskeste. Hun brukte en time og trettiseks minutter på den harde løypa. På plassen bak kom Renata Hönisch fra Østerike, fjorten minutter etter.

- Jeg er meget godt fornøyd med løpet og på tross av det sugende føret var tiden bedre enn i fjor, sa hun.

 

Odd Arne Myklebust Foto Jan Arne Dammen

Odd Arne Olsen smilte fra øre til øre og kunne ikke få fullrost ledsageren sin, Einar Haakon Christian Rose. Som er oldebarnet til revykongen Einar Rose.

- Det var utrolig tungt i starten og vi i hadde dårlige ski. Men vi tok oss tid til å smøre om og da tok vi innpå teten og det var veldig morsomt å komme først i mål, sa han.

 

Ragnhild Myklebust, Ridderrennets «grand old lady» kunne i utgangspunktet tenkt seg gårdagens føre, kjenner litt barskt at alderen tar tak. Akkurat det undrer vi nok på vi som er vitner til målretta innsats, slutt-tida og ikke minst formen etter innkomst.

 

Det var fjorten menn og elleve damer som stilte til start i det tredje Fjellrennet.


http://www.ridderrennet.no/

Foto og tekst:Jan Arne Dammen 20.03.12