Montana Kid er sett i Deadwood City

 

Det er en stille dag i westernbyen Deadwood City, i det fjerne høres veterantoget som passerer en gang i uka. Svart røyk stiger mot himmelen som røyksignaler og tutingen fra toget nærmer seg. Sheriffen og noen av innbyggerne rusler ned på perrongen for å hilse gjestene velkommen. Med toget følger alltid liv og røre og i saloonen blir stemningen høy, noen ganger for høy. De fleste gjestene som kommer med toget er hyggelige folk.

16. Deadwood City Jørgen og Kristian sammen med sheriffen Foto Jan Arne Dammen

Jørgen og Kristian sammen med sheriffen.

Til sheriffens fortvilelse dukker noen ganger bankranere og etterlyste kjeltringer opp. Sheriffen som er en jaktglad person og er ofte ute i villmarka overlater derfor kontoret til visesheriffen, noe som ikke alltid går bra.  Når den etterlyste Montana Kid dukker opp, da blir det virkelig vill vest i Deadwood.

1. Deadwood City damptoget hilses velkommen Foto Jan Arne Dammen(1).JPG

Deadwood City ble grunnlagt på Kløftefoss i 1991. Den virkelige westernbyen lå i området ved Black Hills i 1875, som var et indianerterritorium og gullgraverområde. Medlemmene i Deadwood City Westernklubb tar oss med tilbake til livet i gamle vesten med sitt show.

 2. Deadwood City Foto Jan Arne Dammen

Westernklubben er den eneste i landet med eget westernshow, med 100-200 mennesker pr. forestilling. Kulissene, forarbeid og showet gjør medlemmene på dugnad.

 3. Deadwood City Foto Jan Arne Dammen

Byen på prærien ligger ved riksvei 280 mellom Modum og Krødsherad. Du kan også ta Krøderbanen til Deadwood City. Veterantoget tar deg standsmessig med damplokomotiv og historiske gamle vogner til Deadwood.

 4. Deadwood City Foto Jan Arne Dammen

Damptoget kjøres mellom Vikersund og Krøderen alle søndager fra 26. juni til 28. august og har avgang fra Vikersund kl. 12.15. Westernshowet starter etter at toget har kommet.

 5. Deadwood City Foto Jan Arne Dammen

Datoer for showet 2016: 26.juni – 3.juli – 10. juli – 17. juli – 24.juli – 31. juli. Lørdag 6. august og søndag blir det et forrykende westernshow med togran.

 7. Deadwood City Foto Jan Arne Dammen

www.kroderbanen.no

www.njk.no/sesongprogram/temadager/westernshow

https://www.facebook.com/groups/341428815866/

8. Deadwood City Foto Jan Arne Dammen

9. Deadwood City Foto Jan Arne Dammen

10. Deadwood City Foto Jan Arne Dammen

11. Deadwood City Foto Jan Arne Dammen12. Deadwood City Foto Jan Arne Dammen(

13. Deadwood City Foto Jan Arne Dammen14. Deadwood City Foto Jan Arne Dammen(

15. Deadwood City Foto Jan Arne Dammen(

Tekst og foto Jan Arne Dammen