thumbnail

For 5 år siden ba den kinesiske skipperen på M/S Full City pent om en slepebåt istedenfor et helikopter. Da var katastrofen allerede et faktum og skipet lå på skjæret med moder norge godt plassert gjennom skroget. Her er 42 videoer fra opprydningsarbeidet og visegruppa Skagerrakkærnes "Balladen om Ful City"

thumbnail

 -Erfaringene gjorde at vi innså behovet for øket kompetanse og kapasitet i IUA Vestfold, sier nestleder Einar Flogeland.

 
thumbnail

-Har ikke barter, men er med og bygger Trondheims største kjøpesenter

thumbnail

-Natt til fredag 31. Juli 2009, på slaget 13 minutter over midnatt. Alarmen går og et skip er i drift mot land. Brevik trafikksentral prøver 4 minutter senere å nå havaristen..    Full City, Full City.

thumbnail

Denne nyheten slapp kyst- og fiskeriminister Lisbeth Berg Hansen overfor Tønsberg Blad.

Tjømes Arbeiderparti-ordfører Bente K. Bjerke har kjempet skikkelig. Det gir resultater fortalte statsråd Lisbeth Berg Hansen.

thumbnail

Mye olje utenfor kysten av Vestfold og Telemark iflg. kartene til Kystverket 21.02.11. Dessuten har  også Mattilsynet litt å melde nå..

thumbnail

Den orginale visa, "Balladen om bulkskipet Full City av Panama", fremført av visegruppa Skagerakkærne på Youtube.

-Natt til fredag 31. Juli 2009, på slaget 13 minutter over midnatt. Alarmen går og et skip er i drift mot land. Brevik trafikksentral prøver 4 minutter senere å nå havaristen.

Full City, Full City....

thumbnail "Fire fyrer fra fjæra" heter den nye Cd`n. De "gode" og nære visene handler ikke bare om sjø og fjære, men favner vidt. Fra Snåsa til Bamble og Høgenhei, via Stråholmen, til Brunlanes og Stavern havn, er litt av det tekstforfatter Per Gunnar Bjørholt ("PT") har fått med i visene. Cd platene er i salg nå på MENY Søndersrød og MENY Stavern.
thumbnail

MS Full City er nå ferdig reparert i Gøteborg og skal tilbake til kysten vår for godt!

1

thumbnail Det var samling og "avslutning" for M/S Full City aksjonen i Sliperiet i kveldinga tirsdag 16. Februar.
thumbnail Gunnar Berven har tatt mange og gode bilder gjennom tidene her fra Brunlanes og Larvik, så også i år!
thumbnail

M/S Full City ligger høyt hevet nå.

thumbnail

TAKK FOR INNSATSEN!

 

 

thumbnail De frivillige i oljesaneringsarbeidet er nå dimittert. Kystverket og brannvesenets mannskaper har fortsatt et par uker med spyle-jobb igjen langs Brunlanes. Anders Jørgensen fra Kommunalteknikk i kommunen vår var en av de første som var med å fjerne olje fra kysten vår og det var han som sørget for at den siste Bigbagen "tok av".
thumbnail I går, 2. Oktober, var det "goodbye" for mange av de frivillige som iherdig har jobbet
med å fjerne oljesøl fra kysten av Brunlanes. Takk til dere alle for den storartede innsatsten!
thumbnail

Det er nå åpnet ei ny nettside som er full av unike, dokumenterende, engasjerte og ikke minst gode og skarpe bilder fra oljesaneringsarbeidet her i Brunlanes.

thumbnail Oljekrigerne fortsatte å rydde på Mølen og Saltstein i dag, til tross for
mye vind og høye bølger.
thumbnail

De mange "høytrykk lagene" i saneringsarbeidet får vekk mye seigt griseri som ligger klistra fast på svaberg og i fjæra etter M/S Full City.

 

 

thumbnail

 "Oljekoret" og "Oil Aid" er M/S Full City katastrofens kulturelle høydepunkt så langt.

Gløm "det store korslaget" og "manns sangforeninger" på TV, nå er det Skagerakkerne, "Oljekoret" og "Oil Aid" som gjelder for mange av oss her på¨Neset! Korsang i fjæra på østre Ramm/Ravn /Ramn var en uforglemmelig trivelig og hyggelig opplevelse for de involverte aktørene.

thumbnail

Nye fotografier stilles ut på Fredriksvern Verft 

lørdag 26 og søndag 27  september,  kl 1200 – 1800

Åpning lørdag kl 1200

og

 "Jeg har det så kjært, så nært i sinn og kropp, kystlandskapet !"

thumbnail

Det de frivillige oljekrigerene fjerner olje og rydder opp ved/på adkomstveien til et av Brunlanes sine beste og fineste fiske, friluftsliv og badeplasser nå. Dette er noen av de østligste områdene som fikk oljepåslag.

 

 

thumbnail

M/S Full City blei tauet mot Gøtheborg 14. September. Ved Mølen/Fugløyrogn blei det et nytt "utslipp" da slepet passerte!

SISTE: Du kan se noen av de siste nærbildene av det tilsølte og oljebefengte skipet, i det det blir tauet bort fra vår kyst, i denne artikkelen. 

 

thumbnail

Oppdaterte bilder fra og av fornøyde og slitne oljekrigere i blå gruppe, pluss et par kveldsbilder fra Havna finner du her.

thumbnail

Det er olje og tang lenger opp på land nå.

 

 

thumbnail

"Blue shine" er et tynt lag av lettere olje"... (sitat IUA Aust Agder)

Oljeklumper er feite seige klyser..

 

thumbnail Det går bra med oljesaneringen etter M/S Full City. Sekk på sekk blir fylt opp med ojesøl, som blir klippet, skrapt og spadd opp langs kysten vår nå, fra Ramm til Saltstein. Best av alt er at det så langt ikke er rapportert om alvorlige skader eller ulykker blandt de frivillige "oljekrigerene".
thumbnail

Dessverre er det olje i "fri flyt" igjen langs deler av kysten vår nå.

Fredag 4. September er det igjen noe olje som flyter fritt langs kysten vår. Kombinasjonen nysanert strandlinje/bark/uvær og høyvann har dratt ut flere "flak" med olje som flyter fritt. Bildene og videosnutten i denne artikkelen dokumenterer fra Omrestaranda og Skutebakken. Lensene som skulle hindre oljen i å flyte ut igjen er fjernet i dette området og ikke erstattet.

Bildene viser at det ikke er bunkersolje, men det som kalles "Blushine" som flyter fritt rundt.

Marit Vasbotten, IUA Vestfold, sier på henvendelse fredag ettermiddag at hun umiddelbart skal ta tak i saken..

thumbnail

Caroline Omlid har dokumentert oljekatastrofen og saneringen på sin nettside omlidmediadesign.no. Også dagens 235 storsekker med avfall fikk hun dokumentert blei løftet ut på kystverkets båter.

Se bildene fra saneringarbeidet som blir gjort og av menneskene som gjør det, på  omlidmediadesign.no (lenke i bunn av bildeserien)

thumbnail

STORE SEKKER

Det løftes bort 112 stor-sekker med oljesøl fra kysten vår nå.

thumbnail

Det er solide folk, som gjør et enormt arbeid på Nevlungstranda nå. "Se og hør" endel av de i denne artikkelen.

thumbnail Hør hva Miljøvernminister Erik Solheim svarte ang. stengsler i strandsona vår her. Intervjuet blei gjort på Mølen 19. August. Hele artikkelen fra det trivelige besøket kan du lese her
thumbnail

Det er positivet og optimisme i "oljekrigen" om dagen, spesielt blant de som har vært i "ilden" før..

På øya Sulo i Hordaland var det oljepåslag så det holdt etter "Server ulykken" 13. Januar 2007. 7 måneder etter den gangen, dokumenterer bildene til fotograf Oddmund Sulen, et lite "under". Se bildene her.

Oddmund Sulen sier på telefon også at de som ryddet opp den gangen gjorde en flott jobb og takker igjen for deres innsats.

..det er "et par" av den gjengen i sving her på Neset nå!

thumbnail

Ta en kikk og se sjøl. Her er en flott rapport og med supre bilder og forklaringer fra regiongeologen om "hvor, hva og hvordan" langs kysten vår nå.

thumbnail Har du en båt som skulle vært reingjort etter oljepåslaget? Ring tlf.917 82 990 så kan nok det ordne seg.
thumbnail

Den foreløpige rapporten, etter M/S Full City ulykken, fra Statens Havarikommiisjon blei lagt ut på formiddagen 26. August. Les den sjøl her Engelsk versjon her

thumbnail Atle Hallberg og Inge Tellefsen er to av de mange fra depotstyrken som gjør en iherdig innsats her på kysten vår. Sammen med frivillige var de i Trafjorden i dag. Andre mannskaper har gjort unnamye arbeid på Saltstein og Nevlungstrand nå.
thumbnail Allerede på museum.

Tiden går fort. Nå har litt av historia og utstyret som blei brukt de føste timene og dagene etter bunkersolja fra M/S Full City la seg på Brunlanes kysten, havna på museum.

thumbnail

Vår eminente miljø, klima og kystfotgraf Svenn Dvergastein forteller litt om høstens utstillingen i Stavern.

TITTEL                  :     REFRACTION OF COLOURS
 
STED OG TID        :    Galleri Øst & Vest / Fredriksvern Verft    ,     26 - 27 sept   (kl 12-18 begge dager)
thumbnail

Det var litt luftig utpå i dag. Dermed så blei det Trafjorden sin østre bred som fikk besøk av frivillige og medlemmer fra WWF og Greenpeace. Mølen, Saltstein og Nevlungstrand er det også gjort solid arbeid på uten at det er meldt om at noen har fått longdrinkene i halsen av den grunn (se videosnutt fra Trafjorden, i bunn av artikkelen for å skjønne den humoren red. anm.)

19 bilder og 3 videosnutter i denne artikkelen

WWF-kyst her, og Greenpeace her

www.oiledwildlife.no her

 

thumbnail

Det var et trivelig og godt besøk på Mølen i dag. Oljeforurensning og jobben med den forklarte Per Olav Pettersen om til Ministeren.

Sykkelstien fra Stavern til Helgeroa var det Ragnar Tangård, Ole B. Waale og Birgitte Gulla Løken som tok opp med Inga Marte Thorkildsen (se videosnutten med den trivelige praten inne i artikkelen). "Jeg lover" sa Inga Marte Thorkildsen, pluss at hun kommenterte litt ang. "stengslene" i strandsona.

Partikollegaer av ministeren her fra Larvik og varaordføreren vår fra Holhjem (i "blådress") , Knut Anvik, var også med .

 

thumbnail

En litt "grøssen" og en litt "god"

Det skjer ting i strandsona, som er litt mer enn akkurat i fjæra, når ulykken rammer.

Dessuten er "Dagens helt" bosatt på Tanum, men egentlig fra Nanset, og han fikk latteren og smilet fram på flere enn Minister Erik Solheim med sitt kjappe svar:

"Det er bare å begynne å borre i Nord, for bark virker jo"!

(Videosnutt i artikkelen)

thumbnail

Miljøvernminister Erik Solheim var på Mølen i dag. Der blei han orientert av lederen i det interkommunale utvalget mot akutt forurensning, Per Olav Pettersen, om hva som er gjort og gjøres med oljen etter "M/S Full city katastrofen" her i Brunlanes.

Dessuten hadde den likanes og særdeles trivelige ministeren tid til en prat med de som ønsket det. "Se og hør" videosnutten med han ang. ulovlige stengsler i strandsonen her.

 

thumbnail

De frivillige på Mølen kjemper på i varmen og Caroline Omlid har dokumentert dag 5 der i tekst og bilder. Viltnemda og fuglefangere forebygger skader og det er litt lenser også i denne artikkelen.

"Dagens helt" er mye i Gurvika og er fra Nevlunghavn. Han har gjort en formidabel jobb for å hjelpe, og legge tilrette for de som kanskje aller mest hadde fortjent en rein og oljefri kyst på sine særdeles etterlengtede og velfortjente feriedager!

Har du meninger/bilder/tekster/historier eller TIPS, fra eller om "M/S Full City katastrofen"? Klikk her.

"Se og Hør" Kurt Oddekalv snakker her.
thumbnail

Det var et flaggløst skip som blei slept forbi Helgeroa og videre opp til Ekstrand mandag 17. August. Og, det manglet  noen klør på ankerene til M/S Full City, under slepet..

"Dagens helter" (bildene i bunn av denne artikkelen inneholdende 29 bilder(!)) var barnehageungene fra "Gjerstad" (Bisjord)  og "Solbakken" (Halsen) barnehager i Tjølling. De kom helt ut på Ringa med hjemmebakte boller til de frivillige på den spennende dagen.

thumbnail

Hør Kurt Oddekalv bli intervjuet om oljeberedskapen her PåNeset.no. Opptaket blei gjort rett før Oddekalv skulle i møte på Grand Hotell ang. oljetankene på Torstrand mandag 17. August. Oddekalv starter også lokallag av Norges Miljøvernforbund her i kommunen nå.

Knut Oddekalv i Norges Miljøvernforbund sier bla i videosnutten:

"-vi må slå ihjel noen økonomer","-denne ulykken har blitt mye, mye, større enn den behøvde",  og han mener beredskapen er for dårlig og "ikke tilpasset der den skal brukes"!

Hør hele det eksklusive intervjuet her på paaneset.no

 Har du bilder/tekster/historier eller TIPS, fra eller om "M/S Full City katastrofen"? Klikk her.

thumbnail

M/S Full City er nå trygt til kai på Ekstrand oppe i fjorden nå. Her er et par videosnutter med to "letta", og tross alt,  fornøyde karer som fulgte dagens vellykkede slep.

Dessuten finner du i denne artikkelen:

 "-dette er jo så j#¤/xig dyremishandling så det går ann" er sluttreplikken i videosnutten fra Kurt Oddekalv sitt besøk i Langesund mandag 17. August .

Har du bilder/tekster/historier eller TIPS, fra eller om "M/S Full City katastrofen"? Klikk her.

thumbnail

Litt "blåskinn" i Helgeroa, "-hissent utpå" og "-butikken stenges"

Og, -Sleps- eller "Seilingsleden" for havaristen skal iflg planer IUA sjef Per Olav Pettersen har tilgang til, være på innsiden av Arøya (mot Helgeroa) og videre opp til "Nato kaia" ved Stathelle.

Har du meninger/bilder/tekster/historier eller TIPS, fra eller om "M/S Full City katastrofen"? Klikk her.

thumbnail Oljekatastrofen etter havariet med M/S Full City har medført at en mengde frivillige er i gang og rydder opp i fjæra vår her på Brunlanes. Denne fotoserien er hvordan en av "oljekrigerene", fotograf Caroline Omlid, har opplevd en dag i bilder med kommentarer.
thumbnail

10 mål med duk og 1000 arbeidsdager var "stipulerte tall" for å få Nevlungstranda sanert for olje. Nå er det bestilt mer duk allerede..

Bilder fra Bramskjæra og videosnutter er det også i denne artikkelen.

"Google translate"

Har du bilder/tekster/historier eller TIPS, fra eller om "M/S Full City katastrofen"? Klikk her.

thumbnail

"Oljekrigere" og "testing". Pluss videosnutten " -det er godt å gjøre no`"

Litauisk oversettelese her

Arabisk oversettelse her

 

thumbnail

SISTE NYTT. 

Nevlungstranda (mellom Oddane og Saltstein) skal dekkes med "fiber-duk" nå! (bildet over) Oppstart med arbeidet, på de ca 10 000 oljeskadede m2, er planlagt allerede nå til lørdag (15.8). Se og hør Per Olav Pettersen i IUA forteller sjøl i denne artikkelen. 

Du finner også et par andre vidosnutter i denne artikkelen.

 

thumbnail Rune Jensen fra NRK "laga radio" ved Nye Marinaen i Helgeroa onsdag 12. August. I Nevlunghavn mener oppsynsmann Eddy Andersen: "-mye sjøfugl ser ut til å ha skjønt at det er noe galt, og tatt midlertidig tilhold andre steder". I fiskedisken på Brygga i Havna er det nå mye god og FERSK sjømat!
thumbnail

FRIVILLIGE I GANG MED OPPRYDDINGA!

Første pulje med frivillige begynte på Ringa i dag 11. August

Siste: Analysen av bunkersolja fra M/S Full City er klar!  

thumbnail

"Dagens helter" i oljekatastrofen er 3 gutter, som har vart i aksjon over ei uke (se videosnutt i bunn av artikkelen). Denne artikkelen inneholder også:"frivilliginnrykk", HMS kurs (helse, miljø og sikkerhet),"guiding/veiledning" i fjæresteinen og "parkeringsvakter" i Leiren. 

Det blei opplyst under HMS kurset at M/S Full City bunkret i Russland og Danmark før katastrofen, og olja sias å ikke inneholde PCB gifter. Det er tydeligvis nok annet "snadder" i den til at det deles ut besyttelsesutstyr og advarsler, som virkelig bør tas på alvor, til de som skal jobbe med å få kysten vår rein igjen. 

Og, nå "jobbes" det etter plan "A" i skadebekjempningsstaben. den gjelder i fint vær. Plan "B" er for dårlig vær. Og plan "C"..... Den er for om noe skulle gå galt borte i Bamble igjen med vraket av M/S Full City, og olja event.  kommer hitover en gang til.

thumbnail

 "Våre fremste menn"

Det er lesere fra nærmere halvparten (!) av verdens land som  er innom her PaaNeset.no om dagen. Derfor passer det veldig godt, å skrive om og presentere, de ivrige og trivelige karene som bærer bark-sekker over rullesteinene her helt sør i Vestfold om dagen.

"UKAS HELTER" er de engasjerte og solide karene fra Norskskolen i Larvik. De har "gnudd og jobba" i ei uke allerede (!)  med å sannere olje etter M/S Full City katastrofen.

 

thumbnail "Dagens helt", litt fra Gurvika og Mølen, pluss "et par andre" særdeles engasjerte, positive og innsatsvillige mennesker kan du se og høre litt mere om i denne artikkelen fra lørdag 08.08.09
thumbnail

Mattilsynet anbefaler å ikke spise grågås som lukter PAH (tjære/olje) !

 I bunn av artikkelen ligger bideserie av M/S Full City (fotografert på avstand utenfra Rognsfjorden og Mølen.) med "utstrekt" kran på havaristen og "full aktivitet rundt" lørdag 8. August.
thumbnail Bramskjæra utenfor Nevlunghavn her i Brunlanes har også fått sin solide dose med bunkersolje fra M/S Full City. Fotograf Caroline Omlid var med oppsynsmann Eddy Andersen ut til øygruppen og har laget denne megetsigende og veldokumenterende fotoserien.  Svabergene og strendene som for litt over en uke siden "sydet" av liv, både med og uten fjær eller klær, ligger nå tomme og øde.
thumbnail

Sjefene for opprydningen etter M/S Full City katastrofen "summerer". "Se og Hør" de to trivelige, og miljøbevisste karene her.

 

thumbnail

ANMELDER KYSTVERKET

-"Vi viser også til at lasteskipet Lady Margos, tidligere samme dag (31.07), ble bortvist fra samme lokaliteten og måtte ankre opp i Frierfjorden og reiser derfor spørsmålet om hvorfor ikke ”Full City” ble håndtert på samme måte."- les mer her 

 

thumbnail

Det har allerede gått ei uke..

Og i bunn av artikkelen ligger det lenker til "SISTE NYTT" i Larvik kommune

thumbnail Her finner du litt av det som blei observert og dokumentert torsdag 6. August her i Brunlanes i forbindelse med "M/S Full City Katastrofen". I skrivende stund er det allerede akkurat ei uke siden det var en "løs båt" borte ved Såstein.
thumbnail

"Dagens helter i oljekatastrofen"

"Vi må hoppe uti og ta opp oljen manuelt fordi vi kommer ikke fram", forklarer Yngve Rakke. "Det er såpass grunt at vi tar det opp med spader og øsekar og så videre til bøtter, så tar vi det opp i store sekker i båten.

Fint og varmt vær gjorde det bedre for alle og jobbe med olja fordi da blir den mer myk og lettere og få opp.

thumbnail

Det nyopprettede fuglemottaket og -transporten fungerer supert!

Og, i bunn av artikkelen ligger ei skrøne basert på et par "dønn  ubekreftede" og sannsynligvis "særdeles upålitelige" rykter.

thumbnail

Det er innsats og pågangsmot i Nevlunghavn om dagen. Larvik kommune og "det interkommunale utvalget for akutt forurensing", IUA, får logistikken på plass. Dermed så blir det både mat og drikke, pluss hvile plasser, for mannskapene som får vekk olja fra kysten vår. Og som vanlig er det greit med en gravemaskin!

Oppdatering fra Larvik kommune her

Nettsiden til det interkommunale utvalget mot akutt forurensing, "www.fullcity.no", finner du her

thumbnail

Folkemøte i Nevlunghavn torsdag 6. Augsust kl.19.00

Havningene stiller krav nå, MØT OPP!

De fastboende og "badegjestene" er hardt rammet av oljekatastrofen. Hele området har fått et særdeles stort påslag av olje.

 Synes du det blir "nok" katastrofe nå? Klikk her og bla deg fram til en eller flere av de nærmere 3000 artiklene som er skrevet her PåNeset. -Der er det MYE bra og positvt!

thumbnail

Det etableres fuglemottak , i låven til Per Amundrød, på Søndersrød fra og med 5. August.

Per Amundrød sørger for lokaler i låven sin og Egil Soglo (fra Naturoppsynet) og Ole Brekke Waale (fra viltnemda vår), pluss en fugle ekspert skal sørge for "vurdering" og rask transport med båt over fjorden til Langesund og "vaskeriet der.

Tirsdag kveld var ornitologer og fuglefolk i gang med å samle inn fugler, for så å transportere fuglene  sjøl bort til Bamble.

Og på Mølen...Der var det folkevandring med fuglehunder og "turister" i kveldinga.

thumbnail

Siste nytt fra "kommandobrua" (operasjonssentralen) i Stavern er:

VIKTIGST AKKURAT NÅ ER!

HOLD DEG UNNA HELE STRANDSONA HER UTE OG IKKE GÅ NED TIL SJØEN MELLOM MØLEN OG RAMN, FUGLENE MÅ FÅ RO SLIK AT DE KAN FANGES INN!

thumbnail

Fuglene blir sikret og tatt bedre vare på enn mannskapene i oljekatastrofen nå!

Det kan være med livet og sin fysiske- og psykiske- helse som innsats, de sivile og sivilforsvarets mannskaper blir kommandert til, usikret i tungolja, for å få den opp av sjøen ved Nevlunghavn på Brunlanes i Larvik kommune.

De sivile og Sivilforsvarsmannskapene gjør en heroisk innsats helt lengst sør og vest i Larvik kommune, men de har hverken fått vått eller tørt å spise i hele dag! Dessuten jobber de helt uten sikkerhetsutstyr tilpasset denne typen tjeneste!!!!

Se videoene (4 stk. nederst i denne artikkelen) og bildene som dokumenterer at fugler er mere verdt en folk i denne Nasjonale forurensingskatastrofen .

Du finner også "dagens observante bilder" fra Caroline Omlid i bunn av artikkelen.

 

thumbnail

Det er selvfølgelig ikke "bra" å oppfordre til "sivil ulydighet", men...

 

Det er dystert og svart i strandsona vår nå. Oljekatastrofen har stilnet fuglene og kråkene holder klokelig kjeft.. de rår "matfatet" nesten aleine nå.. Men det er altid et men!

ingressbilde


 

thumbnail

Oppsamlingsarbeidet i strandsona vår kom i gang søndag 3. August langs kysten vår her sør i Larvik kommune.

På Ramm eller andre "hyttesteder" var det heller ingen hyttefolk som ønsket strandlinja og badetrappene for seg sjøl nå... Opprydningsmannskapene gjorde en formidabel jobb med å rydde opp langs kysten med varaordføreren vår Knut Anvik i spissen!

Og, ønsker du å bidra  og hjelpe til så ring 926 90 078 eller klikk her

VIKTIG! HUSK AT OLJA ER GIFTIG.

Har du begått "sivil ulydighet" og raka sammen eller spadd opp olje, så kontakt Larvik kommune.

thumbnail

Nå kommer dauingene!

Fugl sjøldauer eller drukner etter at Direktoratet for Naturforvaltning stoppet avlivningen av tilgriset sjøfugl.

Se Frode Løvall sin dramatisk bilder av lidende og død fugl på Omrestranda (om kvelden 2. August) og området rundt etter M/S Full City katastrofen.

thumbnail

Hør og se skadestedsleder Svein Johnsen informere om  hvordan "ståa" er 2. August kl. 18.00. Har du tid, lyst og mulighet til å delta i opprenskningen etter oljekatastrofen er det opprettet "registreringssted" for frivillige nå. Du ringer da tlf.

926 90 078.

 

thumbnail

Oljekatastrofen har rammet strandsona vår hardt her lengst sør og vest i Larvik kommune. Informasjon og opplysninger om ulykken og hvordan takle denne katastrofen i fjæra vår er tilgjengelig på flere nettsider. Det ligger link til oppdaterte sider og informasjon pr.2. August i denne artikkelen.

For å si det enkelt: Det er så mye bra som blir gjort og skjer i og med "elendet", men å "rekke over",  skrive og ta bilder nok er ikke helt enkelt å få tid til!

Derfor anbefales det sterkt å lese www.istavern, www.ilaagendalen, Larvik kommune, op.no og Kystverket sine sider for å få mest mulig oppdatering og informasjon om hva som skjer ang.  katastrofen. De har alle nå gode og informative artikler om ulykken og videre framdrift.

Fotograf Caroline Omlid i Nevlunghavn har i denne bildereportasjen dokumentert hvordan det så ut 2 August i området. Videre kan du også se hvilken formidabel jobb som blei gjort for å få "driten vekk" fra stranda på Oddane.

thumbnail http://www.larvik.kommune.no/Nyheter/Siste-nytt/Informasjon-til-publikum---oljevernaksjon/

Ved Fugløya i Heølgeroafjorden vurderes det nå å stenge av med lenser, og ubekreftede opplysninger sier at det fortsatt lekker MYE olje ut fra havaristen, rett over fjorden, på Såstein i Bamble!

"Larvik kommunes sin side om ulykken" her

 Spørsmål og henvendelser ang oljesølet skjer til publikumtelefonen ifm. "M/S Full City ulykken" er 98263041.


NB! Vi oppfordrer folk til å ikke gå langs strendene og skremme vekk fuglene. Dette skaper ytterligere skade.

thumbnail

"FULL CITY" - TOM SKJÆRGÅRD

Yngve Rakke var ytterst mot Skagerrak, i Bramskjæra og i "fremste linje" under kampen og lenseutlegginga mot den giftige og ødeleggende oljen fra "M/S Full City lørdag 1. August.

Spørsmål og henvendelser ang oljesølet skjer til publikumtelefonen ifm. "M/S Full City ulykken" er 98263041.

Se og hør hva sjefen for den interkommunale innsatsen sier om det å komme i kontakt med den giftige og helsefarlige oljen, og hans INNSTENDIGE ADVARSEL her !

thumbnail

Det er blei lagt ut mange hundre meter lenser 1. August. Seint lørdag kveld blei det slept lense fram og tilbake på Helgeroafjorden her i Brunlanes.

Se og hør hva sjefen for den interkommunale innsatsen sier om det å komme i kontakt med den giftige og helsefarlige oljen, og hans INNSTENDIGE ADVARSEL her !

thumbnail

NÅ ER DET ALVOR!

Sjefen for det som skjer på land i forbindelse med oljekatastrofen

"ADVARER INNSTENDIG"

mot å komme i kontakt med oljen.

DET ER HELSEFARLIG!

Hør hva "IOA" (interkommunal sjef på land for akutt forurensing) Per Olav Pettersen  sjøl sier om ettermiddagen 1. August (lenke til video i artikkelen)

Nå avlives også umiddelbart lidende og tilgriset sjøfugl av kvalifisert personell. Det kan bli så mye som 2000 fugl i flg. Statens Naturoppsyn.

 

thumbnail

Vår fremste kystfotograf og kystskribent her i Brunlanes, Svenn Dvergastein fra Stavern og Fuglevik gård, er en mann med solid og god fartstid på sjøen og langs kysten vår. Dessuten er han særdeles dyktig med kamera og tastatur, men i dag er han bare trist... Her er hans betraktende og spørrende artikkel om "M/S Full City" ulykken..

Oljen har ankommet kysten utenfor Ødegaarden småbåthavn.  Nå står Blom, Rakke, Svenner og Stavern for tur.

Les også Svenn Dvergastein sin velskrevne kommentar på hans egen nettside dvergastein.com. (Lenke i bunn av artikkelen)
thumbnail

OLJESMURT TURISTPERLE

Turistperlen Mølen ble 31. Juli -09 en del av OljeNorge.

thumbnail

Oljeflak har nå nådd rundt til Nevlunghavn og Bramskjæra. Mannskapene vurderer nå (kl. 17.30) å legge ut og "stenge av" med lenser i "Omre- / Havnebukta". Iflg Steinar Johnsen i Brannvesenet.

Det er i de indre farvannene det kan gjøres noe, utpå fungerer ikke lensene i sjøen som er iflg. kilder.

 

thumbnail

Roger Løvall fra Brunlanes jeger og fisk er med i manngarden som søker etter tilsølede fugler og dyr mellom Oddane og Mølen. Nå er den første tilgrisede og døde Skarven funnet.

Tilsøt Skarv Brunlanes Larvik Roger Løvall Strandsone Full City Foto Frode Løvall

thumbnail

I denne artikkelen er det nærbilder av havaristen "M/S Full City" og forurensingen fotografert fra "Bamblelandet" nå på formiddagen 31.07.09. Larvik kommune har etablert "kommandosentral" på sydvesten i Helgeroa nå. Og der er det Steinar Johansen fra Brannvesenet som er leder. Det er Sivilforsvaret pluss Brann- og Kommunalteknikk som ellers er der. Videre er det organisert mannskaper (Brunlanes jeger og fisk) som nå går manngard og prøver å få oversikt over skadeomfanget (også dyr/fugler) mellom Mølen og Oddane.

Varaordfører Knut Anvik sa på tlf kl.16.00 fra Sydvesten at det er observert oljeflak utenfor Bramskjæra og at det så langt ikke er registrert olje inne i Helgeroafjorden.

30 MS Fulll City ulykke forurensning Brunlanes Larvik Langesund Foto Frode Løvall

thumbnail Caroline Omlid fra omlidmediadesign.no har tatt bildene som dokumenterer at oljen fra forliset har nådd Mølen kun få timer etter ulykken.

MS Full City Mølen Langesundsfjorden Strandsone Oljeforurensing Brunlanes Larvik Foto Caroline Omlid

thumbnail

De fleste gjestene som kommer med toget er hyggelige folk.

thumbnail

The Dogs, Svenske Västerbron, rockepoeten Erlend Ropstad, Store Norske Seeger Session Band, Jenny Augusta, samt de to lokale heltene Jonas Nedrelid og Terje Granli, er klare for Trollrock 2016

thumbnail

Captain Dag Dvergastien from the fishing village Nevlunghavn in Vestfold county in Norway, have 800 passangers and 400 in the crew onboard his wessel in Antarctica now. Here is a report from the south of America and mytich Cape Horn.

thumbnail

Bjarne Haugen fra Glåmos ved Røros har solid med både erfaring og kunnskap om reinsdyr, fjellet og folket som bor og lever av og med naturen. 

thumbnail

-med noe "rare greier" under.

thumbnail

"Gledespikene" tok affære og vi følete at vi var midt i skuddlinjen. 

thumbnail

 Positivite tanker og gode energier smitter. Det, og knallhard trening er noen av faktorene som gjør at Robert Sørlie vinner og vinner hundeløp flere år etter han var verdens beste hundekjører 2 ganger!

thumbnail

Sesongen er over, løvet faller og togene står. Cowboyene har reist til andre jaktmarker enn Krødern stasjon og Deadwood city nå på høsten

thumbnail

For 5 år siden ba den kinesiske skipperen på M/S Full City pent om en slepebåt istedenfor et helikopter. Da var katastrofen allerede et faktum og skipet lå på skjæret med moder norge godt plassert gjennom skroget. Her er 42 videoer fra opprydningsarbeidet og visegruppa Skagerrakkærnes "Balladen om Ful City"

thumbnail

 -Erfaringene gjorde at vi innså behovet for øket kompetanse og kapasitet i IUA Vestfold, sier nestleder Einar Flogeland.

 
thumbnail

De kommer for å lage party 26. juli!

thumbnail

Her er den lune og trivelige fortellingen om to karer som har en herlig lidenskap. Her er også bildene og selvfølgelig "bakom-videoen" av det som skjedde, da en av fjorårets fine og spennende timelapsevideoer ble laget.

thumbnail

25 turer tur-retur Stavern-Drammen, 52 opptak, 15 000 fotografier har resultert i "URBAN-Drammen city". Det er et mesterverk av en time-lapse film på 5 minutter og 30 sekunder. 

thumbnail

-Har ikke barter, men er med og bygger Trondheims største kjøpesenter

thumbnail

Ei elgku og -kalv havnet i elva i Drammen den siste dagen i februar. 

thumbnail

Thomas Alsgard har ikke hemmeligheter etter flere tiår i rampelyset og han er fortsatt like kompromissløs. Her er hele det personlige og nære intervjuet med medmennesket og langrennsløperen som også gjør andre gode.

 
thumbnail

May Grønvold fra Brunlanes IL er tatt ut for å representere Norge i Special Olympics World Winter Games i PyangChang i Sør Korea.

thumbnail

-Natt til fredag 31. Juli 2009, på slaget 13 minutter over midnatt. Alarmen går og et skip er i drift mot land. Brevik trafikksentral prøver 4 minutter senere å nå havaristen..    Full City, Full City.

thumbnail

Hør 14 år gamle Emilie Omland Grimstad, med over 1 000 000 visninger på Youtube.com, framføre "Angel". Hvilken stemme!! Hør her

thumbnail

Mange kystfolk i Telemark og Vestfold skvetter til når digre båter "skvalper" inn mot fjæresteinene og slepebåtene brummer. M/S Full City og IUA sin innsats etterpå sitter fortsatt i ryggmargen.

thumbnail

Mye olje utenfor kysten av Vestfold og Telemark iflg. kartene til Kystverket 21.02.11. Dessuten har  også Mattilsynet litt å melde nå..

thumbnail

Den orginale visa, "Balladen om bulkskipet Full City av Panama", fremført av visegruppa Skagerakkærne på Youtube.

-Natt til fredag 31. Juli 2009, på slaget 13 minutter over midnatt. Alarmen går og et skip er i drift mot land. Brevik trafikksentral prøver 4 minutter senere å nå havaristen.

Full City, Full City....

thumbnail "Fire fyrer fra fjæra" heter den nye Cd`n. De "gode" og nære visene handler ikke bare om sjø og fjære, men favner vidt. Fra Snåsa til Bamble og Høgenhei, via Stråholmen, til Brunlanes og Stavern havn, er litt av det tekstforfatter Per Gunnar Bjørholt ("PT") har fått med i visene. Cd platene er i salg nå på MENY Søndersrød og MENY Stavern.
thumbnail

MS Full City er nå ferdig reparert i Gøteborg og skal tilbake til kysten vår for godt!

1

thumbnail Det var samling og "avslutning" for M/S Full City aksjonen i Sliperiet i kveldinga tirsdag 16. Februar.
thumbnail Båtene har kommet og gått i fjorden uten at en har lagt så merke til hva de har hatt for navn eller last. (Bortsett fra Full City da red.anm.)
thumbnail

Og det største er ganske "digert".

thumbnail Gunnar Berven har tatt mange og gode bilder gjennom tidene her fra Brunlanes og Larvik, så også i år!
thumbnail

M/S Full City ligger høyt hevet nå.

thumbnail

TAKK FOR INNSATSEN!

 

 

thumbnail De frivillige i oljesaneringsarbeidet er nå dimittert. Kystverket og brannvesenets mannskaper har fortsatt et par uker med spyle-jobb igjen langs Brunlanes. Anders Jørgensen fra Kommunalteknikk i kommunen vår var en av de første som var med å fjerne olje fra kysten vår og det var han som sørget for at den siste Bigbagen "tok av".
thumbnail "Lysfiske i fjorden skulle ikke vært lov", sier Per Berle Christiansen i Helgeroa.
thumbnail

Oktober stemningen og fargene i kveldinga er helt spesielle nå i fredelige Nevlunghavn. Fotograf Sondre Tanggaard Waale er god til å fange litt av "magien" i sine gode bilder. 

thumbnail I går, 2. Oktober, var det "goodbye" for mange av de frivillige som iherdig har jobbet
med å fjerne oljesøl fra kysten av Brunlanes. Takk til dere alle for den storartede innsatsten!
thumbnail

Det er nå åpnet ei ny nettside som er full av unike, dokumenterende, engasjerte og ikke minst gode og skarpe bilder fra oljesaneringsarbeidet her i Brunlanes.

thumbnail Oljekrigerne fortsatte å rydde på Mølen og Saltstein i dag, til tross for
mye vind og høye bølger.
thumbnail

De mange "høytrykk lagene" i saneringsarbeidet får vekk mye seigt griseri som ligger klistra fast på svaberg og i fjæra etter M/S Full City.

 

 

thumbnail

 "Oljekoret" og "Oil Aid" er M/S Full City katastrofens kulturelle høydepunkt så langt.

Gløm "det store korslaget" og "manns sangforeninger" på TV, nå er det Skagerakkerne, "Oljekoret" og "Oil Aid" som gjelder for mange av oss her på¨Neset! Korsang i fjæra på østre Ramm/Ravn /Ramn var en uforglemmelig trivelig og hyggelig opplevelse for de involverte aktørene.

thumbnail

Nye fotografier stilles ut på Fredriksvern Verft 

lørdag 26 og søndag 27  september,  kl 1200 – 1800

Åpning lørdag kl 1200

og

 "Jeg har det så kjært, så nært i sinn og kropp, kystlandskapet !"

thumbnail

Det de frivillige oljekrigerene fjerner olje og rydder opp ved/på adkomstveien til et av Brunlanes sine beste og fineste fiske, friluftsliv og badeplasser nå. Dette er noen av de østligste områdene som fikk oljepåslag.

 

 

thumbnail

M/S Full City blei tauet mot Gøtheborg 14. September. Ved Mølen/Fugløyrogn blei det et nytt "utslipp" da slepet passerte!

SISTE: Du kan se noen av de siste nærbildene av det tilsølte og oljebefengte skipet, i det det blir tauet bort fra vår kyst, i denne artikkelen. 

 

thumbnail

Hvordan prute 80 000,- på få sekunder, Cowboyhatter i "-Australsk kuskinn og Norsk krokodilleskinn", pluss klimanøytral sydvest og mye annet fra Dyrsku`n i Seljord -09 finner du i denne artikkelen med videosnutter. Sentrale og engasjerte politikere i Telemark snakker også litt om "Full City" katastrofen i bunn av artikkelen, hvor det også ligger lenke til NRK.

Klikk og kikk, det er totalt 21 korte videosnutter i denne artikkelen!

thumbnail

1. Rallyforberedelsene er i rute.

2. Det er levert store og velsmakende reker i Havna.

3. På Mølen var det rød solnedgang over Bamble torsdag kveld.

4. Saneringa etter M/S Full City katastrofen pågår for fullt.

Dessuten, langs Rallyløypa er det full fart med forberedelsene til den store dagen. Siste tilskuddet er en "Flytt-bar"!


thumbnail

Det er olje og tang lenger opp på land nå.

 

 

thumbnail

"Blue shine" er et tynt lag av lettere olje"... (sitat IUA Aust Agder)

Oljeklumper er feite seige klyser..

 

thumbnail Det går bra med oljesaneringen etter M/S Full City. Sekk på sekk blir fylt opp med ojesøl, som blir klippet, skrapt og spadd opp langs kysten vår nå, fra Ramm til Saltstein. Best av alt er at det så langt ikke er rapportert om alvorlige skader eller ulykker blandt de frivillige "oljekrigerene".
thumbnail

Dessverre er det olje i "fri flyt" igjen langs deler av kysten vår nå.

Fredag 4. September er det igjen noe olje som flyter fritt langs kysten vår. Kombinasjonen nysanert strandlinje/bark/uvær og høyvann har dratt ut flere "flak" med olje som flyter fritt. Bildene og videosnutten i denne artikkelen dokumenterer fra Omrestaranda og Skutebakken. Lensene som skulle hindre oljen i å flyte ut igjen er fjernet i dette området og ikke erstattet.

Bildene viser at det ikke er bunkersolje, men det som kalles "Blushine" som flyter fritt rundt.

Marit Vasbotten, IUA Vestfold, sier på henvendelse fredag ettermiddag at hun umiddelbart skal ta tak i saken..

thumbnail

"Fuglemottaket" på Søndersrød stengte i dag. Heretter kan du ringe om du finner eller ser tilgriset/skadet fugl. Og i Nevlunghavn der satt tre Rogalendinger og planla hvordan de skulle få fjernet mere av "oljå" til uka.

thumbnail

Det er solide folk, som gjør et enormt arbeid på Nevlungstranda nå. "Se og hør" endel av de i denne artikkelen.

thumbnail

Ta en kikk og se sjøl. Her er en flott rapport og med supre bilder og forklaringer fra regiongeologen om "hvor, hva og hvordan" langs kysten vår nå.

thumbnail Har du en båt som skulle vært reingjort etter oljepåslaget? Ring tlf.917 82 990 så kan nok det ordne seg.
thumbnail

Den foreløpige rapporten, etter M/S Full City ulykken, fra Statens Havarikommiisjon blei lagt ut på formiddagen 26. August. Les den sjøl her Engelsk versjon her

thumbnail Atle Hallberg og Inge Tellefsen er to av de mange fra depotstyrken som gjør en iherdig innsats her på kysten vår. Sammen med frivillige var de i Trafjorden i dag. Andre mannskaper har gjort unnamye arbeid på Saltstein og Nevlungstrand nå.
thumbnail Allerede på museum.

Tiden går fort. Nå har litt av historia og utstyret som blei brukt de føste timene og dagene etter bunkersolja fra M/S Full City la seg på Brunlanes kysten, havna på museum.

thumbnail

Det var litt luftig utpå i dag. Dermed så blei det Trafjorden sin østre bred som fikk besøk av frivillige og medlemmer fra WWF og Greenpeace. Mølen, Saltstein og Nevlungstrand er det også gjort solid arbeid på uten at det er meldt om at noen har fått longdrinkene i halsen av den grunn (se videosnutt fra Trafjorden, i bunn av artikkelen for å skjønne den humoren red. anm.)

19 bilder og 3 videosnutter i denne artikkelen

WWF-kyst her, og Greenpeace her

www.oiledwildlife.no her

 

thumbnail

Miljøvernminister Erik Solheim var på Mølen i dag. Der blei han orientert av lederen i det interkommunale utvalget mot akutt forurensning, Per Olav Pettersen, om hva som er gjort og gjøres med oljen etter "M/S Full city katastrofen" her i Brunlanes.

Dessuten hadde den likanes og særdeles trivelige ministeren tid til en prat med de som ønsket det. "Se og hør" videosnutten med han ang. ulovlige stengsler i strandsonen her.

 

thumbnail

De frivillige på Mølen kjemper på i varmen og Caroline Omlid har dokumentert dag 5 der i tekst og bilder. Viltnemda og fuglefangere forebygger skader og det er litt lenser også i denne artikkelen.

"Dagens helt" er mye i Gurvika og er fra Nevlunghavn. Han har gjort en formidabel jobb for å hjelpe, og legge tilrette for de som kanskje aller mest hadde fortjent en rein og oljefri kyst på sine særdeles etterlengtede og velfortjente feriedager!

Har du meninger/bilder/tekster/historier eller TIPS, fra eller om "M/S Full City katastrofen"? Klikk her.

"Se og Hør" Kurt Oddekalv snakker her.
thumbnail

Det var et flaggløst skip som blei slept forbi Helgeroa og videre opp til Ekstrand mandag 17. August. Og, det manglet  noen klør på ankerene til M/S Full City, under slepet..

"Dagens helter" (bildene i bunn av denne artikkelen inneholdende 29 bilder(!)) var barnehageungene fra "Gjerstad" (Bisjord)  og "Solbakken" (Halsen) barnehager i Tjølling. De kom helt ut på Ringa med hjemmebakte boller til de frivillige på den spennende dagen.

thumbnail

M/S Full City er nå trygt til kai på Ekstrand oppe i fjorden nå. Her er et par videosnutter med to "letta", og tross alt,  fornøyde karer som fulgte dagens vellykkede slep.

Dessuten finner du i denne artikkelen:

 "-dette er jo så j#¤/xig dyremishandling så det går ann" er sluttreplikken i videosnutten fra Kurt Oddekalv sitt besøk i Langesund mandag 17. August .

Har du bilder/tekster/historier eller TIPS, fra eller om "M/S Full City katastrofen"? Klikk her.

thumbnail

Litt "blåskinn" i Helgeroa, "-hissent utpå" og "-butikken stenges"

Og, -Sleps- eller "Seilingsleden" for havaristen skal iflg planer IUA sjef Per Olav Pettersen har tilgang til, være på innsiden av Arøya (mot Helgeroa) og videre opp til "Nato kaia" ved Stathelle.

Har du meninger/bilder/tekster/historier eller TIPS, fra eller om "M/S Full City katastrofen"? Klikk her.

thumbnail Oljekatastrofen etter havariet med M/S Full City har medført at en mengde frivillige er i gang og rydder opp i fjæra vår her på Brunlanes. Denne fotoserien er hvordan en av "oljekrigerene", fotograf Caroline Omlid, har opplevd en dag i bilder med kommentarer.
thumbnail

10 mål med duk og 1000 arbeidsdager var "stipulerte tall" for å få Nevlungstranda sanert for olje. Nå er det bestilt mer duk allerede..

Bilder fra Bramskjæra og videosnutter er det også i denne artikkelen.

"Google translate"

Har du bilder/tekster/historier eller TIPS, fra eller om "M/S Full City katastrofen"? Klikk her.

thumbnail

Den gamle søppeldynga på Risøya i Stavern ligger fortsatt "helt stille" og "flytter ikke" på seg... Den bare ser ut til å lekke litt!

 

 

thumbnail

"Oljekrigere" og "testing". Pluss videosnutten " -det er godt å gjøre no`"

Litauisk oversettelese her

Arabisk oversettelse her

 

thumbnail

SISTE NYTT. 

Nevlungstranda (mellom Oddane og Saltstein) skal dekkes med "fiber-duk" nå! (bildet over) Oppstart med arbeidet, på de ca 10 000 oljeskadede m2, er planlagt allerede nå til lørdag (15.8). Se og hør Per Olav Pettersen i IUA forteller sjøl i denne artikkelen. 

Du finner også et par andre vidosnutter i denne artikkelen.

 

thumbnail Rune Jensen fra NRK "laga radio" ved Nye Marinaen i Helgeroa onsdag 12. August. I Nevlunghavn mener oppsynsmann Eddy Andersen: "-mye sjøfugl ser ut til å ha skjønt at det er noe galt, og tatt midlertidig tilhold andre steder". I fiskedisken på Brygga i Havna er det nå mye god og FERSK sjømat!
thumbnail

FRIVILLIGE I GANG MED OPPRYDDINGA!

Første pulje med frivillige begynte på Ringa i dag 11. August

Siste: Analysen av bunkersolja fra M/S Full City er klar!  

thumbnail

"Dagens helter" i oljekatastrofen er 3 gutter, som har vart i aksjon over ei uke (se videosnutt i bunn av artikkelen). Denne artikkelen inneholder også:"frivilliginnrykk", HMS kurs (helse, miljø og sikkerhet),"guiding/veiledning" i fjæresteinen og "parkeringsvakter" i Leiren. 

Det blei opplyst under HMS kurset at M/S Full City bunkret i Russland og Danmark før katastrofen, og olja sias å ikke inneholde PCB gifter. Det er tydeligvis nok annet "snadder" i den til at det deles ut besyttelsesutstyr og advarsler, som virkelig bør tas på alvor, til de som skal jobbe med å få kysten vår rein igjen. 

Og, nå "jobbes" det etter plan "A" i skadebekjempningsstaben. den gjelder i fint vær. Plan "B" er for dårlig vær. Og plan "C"..... Den er for om noe skulle gå galt borte i Bamble igjen med vraket av M/S Full City, og olja event.  kommer hitover en gang til.

thumbnail

 "Våre fremste menn"

Det er lesere fra nærmere halvparten (!) av verdens land som  er innom her PaaNeset.no om dagen. Derfor passer det veldig godt, å skrive om og presentere, de ivrige og trivelige karene som bærer bark-sekker over rullesteinene her helt sør i Vestfold om dagen.

"UKAS HELTER" er de engasjerte og solide karene fra Norskskolen i Larvik. De har "gnudd og jobba" i ei uke allerede (!)  med å sannere olje etter M/S Full City katastrofen.

 

thumbnail "Dagens helt", litt fra Gurvika og Mølen, pluss "et par andre" særdeles engasjerte, positive og innsatsvillige mennesker kan du se og høre litt mere om i denne artikkelen fra lørdag 08.08.09
thumbnail

Mattilsynet anbefaler å ikke spise grågås som lukter PAH (tjære/olje) !

 I bunn av artikkelen ligger bideserie av M/S Full City (fotografert på avstand utenfra Rognsfjorden og Mølen.) med "utstrekt" kran på havaristen og "full aktivitet rundt" lørdag 8. August.
thumbnail Bramskjæra utenfor Nevlunghavn her i Brunlanes har også fått sin solide dose med bunkersolje fra M/S Full City. Fotograf Caroline Omlid var med oppsynsmann Eddy Andersen ut til øygruppen og har laget denne megetsigende og veldokumenterende fotoserien.  Svabergene og strendene som for litt over en uke siden "sydet" av liv, både med og uten fjær eller klær, ligger nå tomme og øde.
thumbnail

Sjefene for opprydningen etter M/S Full City katastrofen "summerer". "Se og Hør" de to trivelige, og miljøbevisste karene her.

 

thumbnail

Det har allerede gått ei uke..

Og i bunn av artikkelen ligger det lenker til "SISTE NYTT" i Larvik kommune

thumbnail Her finner du litt av det som blei observert og dokumentert torsdag 6. August her i Brunlanes i forbindelse med "M/S Full City Katastrofen". I skrivende stund er det allerede akkurat ei uke siden det var en "løs båt" borte ved Såstein.
thumbnail

Det nyopprettede fuglemottaket og -transporten fungerer supert!

Og, i bunn av artikkelen ligger ei skrøne basert på et par "dønn  ubekreftede" og sannsynligvis "særdeles upålitelige" rykter.

thumbnail

Det er innsats og pågangsmot i Nevlunghavn om dagen. Larvik kommune og "det interkommunale utvalget for akutt forurensing", IUA, får logistikken på plass. Dermed så blir det både mat og drikke, pluss hvile plasser, for mannskapene som får vekk olja fra kysten vår. Og som vanlig er det greit med en gravemaskin!

Oppdatering fra Larvik kommune her

Nettsiden til det interkommunale utvalget mot akutt forurensing, "www.fullcity.no", finner du her

thumbnail

Folkemøte i Nevlunghavn torsdag 6. Augsust kl.19.00

Havningene stiller krav nå, MØT OPP!

De fastboende og "badegjestene" er hardt rammet av oljekatastrofen. Hele området har fått et særdeles stort påslag av olje.

 Synes du det blir "nok" katastrofe nå? Klikk her og bla deg fram til en eller flere av de nærmere 3000 artiklene som er skrevet her PåNeset. -Der er det MYE bra og positvt!

thumbnail

Det etableres fuglemottak , i låven til Per Amundrød, på Søndersrød fra og med 5. August.

Per Amundrød sørger for lokaler i låven sin og Egil Soglo (fra Naturoppsynet) og Ole Brekke Waale (fra viltnemda vår), pluss en fugle ekspert skal sørge for "vurdering" og rask transport med båt over fjorden til Langesund og "vaskeriet der.

Tirsdag kveld var ornitologer og fuglefolk i gang med å samle inn fugler, for så å transportere fuglene  sjøl bort til Bamble.

Og på Mølen...Der var det folkevandring med fuglehunder og "turister" i kveldinga.

thumbnail

Siste nytt fra "kommandobrua" (operasjonssentralen) i Stavern er:

VIKTIGST AKKURAT NÅ ER!

HOLD DEG UNNA HELE STRANDSONA HER UTE OG IKKE GÅ NED TIL SJØEN MELLOM MØLEN OG RAMN, FUGLENE MÅ FÅ RO SLIK AT DE KAN FANGES INN!

thumbnail

Fuglene blir sikret og tatt bedre vare på enn mannskapene i oljekatastrofen nå!

Det kan være med livet og sin fysiske- og psykiske- helse som innsats, de sivile og sivilforsvarets mannskaper blir kommandert til, usikret i tungolja, for å få den opp av sjøen ved Nevlunghavn på Brunlanes i Larvik kommune.

De sivile og Sivilforsvarsmannskapene gjør en heroisk innsats helt lengst sør og vest i Larvik kommune, men de har hverken fått vått eller tørt å spise i hele dag! Dessuten jobber de helt uten sikkerhetsutstyr tilpasset denne typen tjeneste!!!!

Se videoene (4 stk. nederst i denne artikkelen) og bildene som dokumenterer at fugler er mere verdt en folk i denne Nasjonale forurensingskatastrofen .

Du finner også "dagens observante bilder" fra Caroline Omlid i bunn av artikkelen.

 

thumbnail

Det er selvfølgelig ikke "bra" å oppfordre til "sivil ulydighet", men...

 

Det er dystert og svart i strandsona vår nå. Oljekatastrofen har stilnet fuglene og kråkene holder klokelig kjeft.. de rår "matfatet" nesten aleine nå.. Men det er altid et men!

ingressbilde


 

thumbnail

Nå kommer dauingene!

Fugl sjøldauer eller drukner etter at Direktoratet for Naturforvaltning stoppet avlivningen av tilgriset sjøfugl.

Se Frode Løvall sin dramatisk bilder av lidende og død fugl på Omrestranda (om kvelden 2. August) og området rundt etter M/S Full City katastrofen.

thumbnail

Hør og se skadestedsleder Svein Johnsen informere om  hvordan "ståa" er 2. August kl. 18.00. Har du tid, lyst og mulighet til å delta i opprenskningen etter oljekatastrofen er det opprettet "registreringssted" for frivillige nå. Du ringer da tlf.

926 90 078.

 

thumbnail

Oljekatastrofen har rammet strandsona vår hardt her lengst sør og vest i Larvik kommune. Informasjon og opplysninger om ulykken og hvordan takle denne katastrofen i fjæra vår er tilgjengelig på flere nettsider. Det ligger link til oppdaterte sider og informasjon pr.2. August i denne artikkelen.

For å si det enkelt: Det er så mye bra som blir gjort og skjer i og med "elendet", men å "rekke over",  skrive og ta bilder nok er ikke helt enkelt å få tid til!

Derfor anbefales det sterkt å lese www.istavern, www.ilaagendalen, Larvik kommune, op.no og Kystverket sine sider for å få mest mulig oppdatering og informasjon om hva som skjer ang.  katastrofen. De har alle nå gode og informative artikler om ulykken og videre framdrift.

Fotograf Caroline Omlid i Nevlunghavn har i denne bildereportasjen dokumentert hvordan det så ut 2 August i området. Videre kan du også se hvilken formidabel jobb som blei gjort for å få "driten vekk" fra stranda på Oddane.

thumbnail http://www.larvik.kommune.no/Nyheter/Siste-nytt/Informasjon-til-publikum---oljevernaksjon/

Ved Fugløya i Heølgeroafjorden vurderes det nå å stenge av med lenser, og ubekreftede opplysninger sier at det fortsatt lekker MYE olje ut fra havaristen, rett over fjorden, på Såstein i Bamble!

"Larvik kommunes sin side om ulykken" her

 Spørsmål og henvendelser ang oljesølet skjer til publikumtelefonen ifm. "M/S Full City ulykken" er 98263041.


NB! Vi oppfordrer folk til å ikke gå langs strendene og skremme vekk fuglene. Dette skaper ytterligere skade.

thumbnail

"FULL CITY" - TOM SKJÆRGÅRD

Yngve Rakke var ytterst mot Skagerrak, i Bramskjæra og i "fremste linje" under kampen og lenseutlegginga mot den giftige og ødeleggende oljen fra "M/S Full City lørdag 1. August.

Spørsmål og henvendelser ang oljesølet skjer til publikumtelefonen ifm. "M/S Full City ulykken" er 98263041.

Se og hør hva sjefen for den interkommunale innsatsen sier om det å komme i kontakt med den giftige og helsefarlige oljen, og hans INNSTENDIGE ADVARSEL her !

thumbnail

Det er blei lagt ut mange hundre meter lenser 1. August. Seint lørdag kveld blei det slept lense fram og tilbake på Helgeroafjorden her i Brunlanes.

Se og hør hva sjefen for den interkommunale innsatsen sier om det å komme i kontakt med den giftige og helsefarlige oljen, og hans INNSTENDIGE ADVARSEL her !

thumbnail

NÅ ER DET ALVOR!

Sjefen for det som skjer på land i forbindelse med oljekatastrofen

"ADVARER INNSTENDIG"

mot å komme i kontakt med oljen.

DET ER HELSEFARLIG!

Hør hva "IOA" (interkommunal sjef på land for akutt forurensing) Per Olav Pettersen  sjøl sier om ettermiddagen 1. August (lenke til video i artikkelen)

Nå avlives også umiddelbart lidende og tilgriset sjøfugl av kvalifisert personell. Det kan bli så mye som 2000 fugl i flg. Statens Naturoppsyn.

 

thumbnail

Vår fremste kystfotograf og kystskribent her i Brunlanes, Svenn Dvergastein fra Stavern og Fuglevik gård, er en mann med solid og god fartstid på sjøen og langs kysten vår. Dessuten er han særdeles dyktig med kamera og tastatur, men i dag er han bare trist... Her er hans betraktende og spørrende artikkel om "M/S Full City" ulykken..

Oljen har ankommet kysten utenfor Ødegaarden småbåthavn.  Nå står Blom, Rakke, Svenner og Stavern for tur.

Les også Svenn Dvergastein sin velskrevne kommentar på hans egen nettside dvergastein.com. (Lenke i bunn av artikkelen)
thumbnail

OLJESMURT TURISTPERLE

Turistperlen Mølen ble 31. Juli -09 en del av OljeNorge.

thumbnail

Oljeflak har nå nådd rundt til Nevlunghavn og Bramskjæra. Mannskapene vurderer nå (kl. 17.30) å legge ut og "stenge av" med lenser i "Omre- / Havnebukta". Iflg Steinar Johnsen i Brannvesenet.

Det er i de indre farvannene det kan gjøres noe, utpå fungerer ikke lensene i sjøen som er iflg. kilder.

 

thumbnail

Roger Løvall fra Brunlanes jeger og fisk er med i manngarden som søker etter tilsølede fugler og dyr mellom Oddane og Mølen. Nå er den første tilgrisede og døde Skarven funnet.

Tilsøt Skarv Brunlanes Larvik Roger Løvall Strandsone Full City Foto Frode Løvall

thumbnail

I denne artikkelen er det nærbilder av havaristen "M/S Full City" og forurensingen fotografert fra "Bamblelandet" nå på formiddagen 31.07.09. Larvik kommune har etablert "kommandosentral" på sydvesten i Helgeroa nå. Og der er det Steinar Johansen fra Brannvesenet som er leder. Det er Sivilforsvaret pluss Brann- og Kommunalteknikk som ellers er der. Videre er det organisert mannskaper (Brunlanes jeger og fisk) som nå går manngard og prøver å få oversikt over skadeomfanget (også dyr/fugler) mellom Mølen og Oddane.

Varaordfører Knut Anvik sa på tlf kl.16.00 fra Sydvesten at det er observert oljeflak utenfor Bramskjæra og at det så langt ikke er registrert olje inne i Helgeroafjorden.

30 MS Fulll City ulykke forurensning Brunlanes Larvik Langesund Foto Frode Løvall

thumbnail Caroline Omlid fra omlidmediadesign.no har tatt bildene som dokumenterer at oljen fra forliset har nådd Mølen kun få timer etter ulykken.

MS Full City Mølen Langesundsfjorden Strandsone Oljeforurensing Brunlanes Larvik Foto Caroline Omlid

thumbnail Vi snakkær ikke om de berømte ordene ”hopp Caroline, hopp” som ble sagt av den hjem-vennende dikter ektemannen på Aulestad i Gausdal. Dette gjelder Kjell Ivar Magnussen fra Rollag.Kjell Ivar Magnussen har vært landslagstrener for kvinne landslaget vårt i hopp i 3 år. Han