thumbnail

Forklaringen på "Halloween", og den er "dønn" sann!

thumbnail

Trivelig og innholdsrik enebolig med romslig tomt og uthus/garasje, som har vært brukt til hunde-, heste-, og småfehold, er til salgs. Beliggende mellom kystnære Stavern og Helgeroa i Larvik kommune.

thumbnail

Veiene har fått mye "juling" i vinter og vår, og kommunalteknikk har reparert og fikset de flere steder. 16. Mai måtte det igjen "nødrepareres" på Manvikveien ved Lundsbrua.

thumbnail

STORARTET OG IMPONERENDE FLOTT IDRETT!

De stod likt etter mange skudd med hagla, mot leirduene, over Eidanger i Telemark to Brunlanes-skyttere.

thumbnail 2. Februar er det mange som følger ekstra nøye med på nordsiden av kirketaka.
thumbnail

"Her kommer vinteren. Her kommer den kalde fine tida." synger Jokke og Valentinerne (hør her). Brøytestikkene er på plass og til helgen skal klokka stilles..

 

 

 

thumbnail Metallsøkerne finner litt av hvert i jorda nå.
thumbnail

1. Rallyforberedelsene er i rute.

2. Det er levert store og velsmakende reker i Havna.

3. På Mølen var det rød solnedgang over Bamble torsdag kveld.

4. Saneringa etter M/S Full City katastrofen pågår for fullt.

Dessuten, langs Rallyløypa er det full fart med forberedelsene til den store dagen. Siste tilskuddet er en "Flytt-bar"!


thumbnail

Sokneprest Asle Zimmermann ledet Olsokgudstjenesten, som også innholdt 3 barnedåper, i Berg steinkirke.

thumbnail Her finner du de siste kunngjøringene fra Larvik kommune.
thumbnail

"Spinn cup" er et sikkert vårtegn her i Brunlanes. Løypa her På Neset går i år på Manvik-, Helgero-, Foldvik- og Tanumveien (Ronde van Berg løypa). Tirsdag kveld var det 3 gutter her fra Brunlaneset med i det perfekt arrangerte rittet.

Det ligger lenke til "Nanset Sykkel" sitt fyldig referat fra rittet  i artikkelen.

thumbnail

«Dere har ikke greie på hva dere snakkær om»!

thumbnail Nysnøen ligger fortsatt som et litt tjukt "melisdryss" over Brunlaneset.
thumbnail Nå blei det fint igjen.
thumbnail Ved inngangen til Tunellen på Cinema Fantasia står det ei bøtte med brisk. Den er mot mus!
Lederen av Utvalget for Plansaker i LArvik kommue gikk "over streken" under Planutvalgets møte i Feyersgt.
thumbnail Olaf Holm (Krf) og Per Manvik (Frp) blei "tapere" og nedstemt i saken som angikk bostedet til noen av arbeidsfolket de bruker i sine næringer!  Flertallet i  Planutvalget "herja" dermed med dette vedtaket,  med mindretallet i denne saken. Per Manvik (Frp) og Olaf Holm (Krf) som utgjorde mindretallet, har dessuten engasjement og næringsinteresser i samvirkeforetaket Landbruksovernatting SA. Dermed blei Gui saken  utsatt for befaring med 3 (H+LL+Ap) mot 2 stemmer.
thumbnail

Det er et par fine blomsterbed på eiendommen med adresse Henrik Ibsens gt. 1 i Oslo..

Men, de bugnær  finære Blomkarsene  på Haga og hos Arne Hansen enn hos Kongen i Oslo!

 

 

thumbnail

Det var flere startende i årets Rally Larvik fra Sverige, dessuten var det et "par" tilskuere fra den andre siden av kjølen her ute også. Noen av disse tilskuerene kom for å se  en STOR Rallyhelt. Han kommer fra "Frykens sødra strand i Värmland" og heter Anders Gullstrand (start nr. 36).

 

thumbnail Det har vært "skiltet" et par dager nå, så da er det vel noe på gang ved St. Hansåsens "fot".
thumbnail

Yngve Rakke kan fotograferingen og fortellingens kunst og foto er hans kommunikasjonsmiddel nr. 1. Hans overaskende og spennende bilder fra Huken og Leiren i Stavern finner du her.

Bildeserien er uten tekst, som Yngve skriver i mailen: Sender deg en bunt med rallybilder, dette har ikke jeg lagt bildetekster på,  da jeg ikke vet hva "galskapen" forestiller.

 (Det er virkelig et par "coole" bilder av "galskapen" i denne serien!. Red anm. )

thumbnail

89 bilder fra Gui på etappe SS 4.

 

thumbnail I denne artikkelen er det noen kommentarer og navn.   "Årets begivenhet" her på Neset og i grendene langs Rally løypa er foreviget sånn nogenlunde ser det ut til. Gui var et populært sted for flere medier å ta bilder og video i år. Det ligger link til videopptak gjort av journalist Bjørn Jakobsen i Østlandsposten inne i artikkelen.
thumbnail

 foto Yngve Rakke

Vinner av Rally Larvik 2008 var Andreas Mikkelsen med kartleser Ola Fløene (bildet over) ei stund lørdag 6. September i Stavern..

 

Litt utpå kveldinga snakket pressesjef Hallgeir Raknerud i Norges Bilsportforbund med www.paaneset.no, han kunne fortelle følgende på ei knitrete telefonlinje. "Teamet til Mads Østberg protesterte på at Teamet til Mikkelsen har gjort  en alvorlig forseelse iflg reglementet til Norges bilspotforbund. Dermed er unge Mikkelsen utelukket fra løpet inntil videre, og dermed så er ingen ting avgjort før de høye herrer har snakket sammen.

Det vil bli kåret en vinner ganske raskt, det er bare 3 uker til neste NM runde, sa Raknerud lørdag kveld.

thumbnail

Dette er rett og slett  seks bearbeidede og coole "art bilder" fra Rally Larvik 2008

thumbnail Geir-Inge Mythe og kartleser Morten Erik Abrahamsen sleit seg over toppen på Gui
thumbnail Team "Larsen Maskin" med start nr. 82 henger  med i Rally Larvik, og passerte Gui i ei herlig fart og med skikkelig trøkk!Løypesjef Øyvind Furustad sier rett etter siste bil har gått over mål på Brunla til www.paaneset.no". 7foto Roy Myrland
thumbnail Her er Rally Larvik sin oppdaterte startlist og kart over Brunlanes og de forskjellige andre etappene i LArvik kommune
thumbnail Det spruta kål og spoilere når flere av de "hetige bilane" kjørte av veien på Gui i fjor. Anders Kjær var en av de "freske kålfreserane da" ! Vil du oppleve og være med på Rallyfesten ligger det link til kart inne i artikkelen
thumbnail Det jobbes dugnad hver kveld nå i Rallyløypa. Fredag 5. kan Rallydeltagerene kjøre rundt løypa. De kjører da "sakte og rolig" for å skrive noter (vei- og kjørebeskrivelse) og bli kjent i løypene.kryss
thumbnail

 

Sjåfør og kartleser kommer fra Huken og Nalum og "framskutt verksted" er på Anvik.

thumbnail

Rallyfredagen består bla i  at "notetegningen" og prøvelkjøringen av etappene står på programmet. Innrykket i Leiren i Stvern har også gått sin gang. Dugnadsfolket gjør dessuten unna de siste forberedelsenen, og et par av de fastboende har "prøveflagga" og satt opp partyteltet til morgendagens hendelse. Her følger "noen og førti"  hulter i bulter bilder fra fredag 5. September -08 her på Neset.

thumbnail Autovernet ved Luta er i orden nå.
thumbnail

Yngve Rakke (Eventyrer, dykker, Marint  miljøforum, Fiskerneset båtforening , Redaktør, Musemumsbestyrer, skripent, mediemann og bonde) fotograferte og fulgte Plautvalget sin befaring her på Brunlaneset og i Stavern tirsdag 2. September. Det blei det noen herlige bilder og treffende kommentarer!

Haleluja Foto Yngve RakkeDet er ikke bønnemøte i friluft som foregår på dette bildet, men en befaring i Plautvalget i Larvik kommune. Bønnestedet blir muligens ca 300 meter unna!

thumbnail Rallyforberdelsene går for fullt nå, lørdag 6. September er det ikke lenge til..
thumbnail

"Tuntinget på Manvik" eller Sommerfesten til Frp  er åpent for alle og er en tradisjon som gjør politikken nær og forståelig for oss som "ikke er så inni det". Her kan hvem som helst høre, spørre og få svar fra noen av våre fremste folkevalgte lokale- og rikspolitikere. Du må ikke være sympatisør, medlem eller ha partiboka i orden for å delta her.

"Greia" i kveldingen på Manvik var likevel politikken, den får du event lese om et annet sted for her følger "noen bilder " med undertekster fra  "Tuntinget på Manvik Nedre -08".

thumbnail Ole M. Manvik rydder av håndredskapen etter dagens plenlegging i mandagskveldinga. Vel hjemme i tunet er det lit av hvert som skal ordnas før fredagskveldens "Sommerfest" i Fremskrittpartiet.
thumbnail Utdrikningslaget som blei holdt i Luta på Manvik lørdag bestod av de finaste og flottaste jentene som har vært her på leeeenge! Det var to gutter der ei stund, men de var bare der til de var "brukt" ferdig.
thumbnail I filmen Løvenes konge er det en sang med en strofe i.. den går sånn.."In the jungel, the mighty jungel lions sleep to night"
thumbnail Drikkevannledningen har vær stengt noen timer på Esti i dag. Mellom Guslandsvingen og Holhjem har vannet vært stengt for at "innsats styrken" fra Kommunalteknikk skulle få gjort jobben sin. De hadde "gått i ett" siden 05.00 på morran i dag til nå i kveldinga søndag 3. August.
thumbnail Svenn Dvergastein takker og hilser for de vellykkede tidslommene på Luta. Les mer av hva han skriver her.
thumbnail

Bilder i storformat med egenkomponert tonefølge av fotografen er noe helt nytt å få presentert i friluft her i Brunlanes!

 

thumbnail Det er et gammalt firma vet du, starta i forrige århundre.
thumbnail Det er rigga stillas, malingskrapa dras og vannslangen er lagt ut langs kirkeveggen på Berg nå.
thumbnail Thorstvedt syd saken var oppe til avstemming i kommunestyret onsdag! Ordfører Øyvind Riise Jenssen sa til PåNeset.no etter møtet følgende. "Larvik kommunestyre har nå med 18-17 flertall regulert om fra bolig, til næringsområde, på Thorsvedt syd" 
thumbnail

Det er mye "pynt og fjas" å se på spinnesiden også i sommervarmen. Hege på Manvik er "ekte", og hu "fjollær" ikke der hun svinger seg langs jordekanten med ljåen. Det er snart tid for å slippe Hesten og Lillegutt på beite vest i bygda.

thumbnail

 "Jeg føler meg lurt og holdt for narr", sa lederen av Planutvalget! -Han møter som medlem i Plan og Økonomikommiteen,

Plan og økonomikomiteen i kommunen vår hadde møte onsdag 4. juni. Der var Kastet saken i Tvedalen "på Menyen"..

Høyre ved Birgitte Gulla Løken snudde i Kastet saken i forrige planutvalgsmøte. Det medførte allerede da heftige "kommentarer og ytringer" fra Per Manvik (Frp). Tone Margaret Anderssen (Venstre) fremmet onsdag kveld et forslag i Plan og Økonomikommiteen som var enda "strengere".

thumbnail

 

Hva skjer`a? Frp. ville ikke ha FASTBOENDE på Aske i denne saken, og at FYLKESMANNENS MILJØVERNAVDELING skal avgjøre!

Tirsdag 27. Mai "kjempet og argumenterte" lederen i Planutvalget vårt Per Manvik(Frp) for at det skulle gis reguleringsendring fra gårdsbruk til hytte på Aske. Mest oppsiktsvekkende var det at, Per Manvik, og Frp ville sende saken til FYLKESMANNENS MILJØVERNAVDELING til høring!! Det er ikke ofte at Frp vil at fylkesmannen skal behandle eller overprøve saker fra Planutvalget..

 

thumbnail Luta og området rundt ved Bergselva blir stella og holdt fint. Nå oppgraderer Ragnar Tanggård enda litt til! Med private midler og egne krefter legger han enda litt bedre tilrette for ALLMENNHETEN.  
thumbnail

Det er litt av hvert som kommer kjøranes ut hit på Neset i helgene, mye "rart" fra store deler av Østlandet kommer siganes.. Da er det en befrielse å se Einar president komme "krabbanes" over bakketoppen med resten av Knallertguttane etter seg.

Bildebeskrivelse 

Det har "eksplodert" med Hvitveis og andre blomster i naturen de siste dagene, nå er det bedene sin tur..

Bildebeskrivelse

thumbnail

Flytur over Brunlaneset i April kvelden er en "himmelsk" opplevelse sammen med Pilot Erling Thorkildsen. Grender og steder, gårder og hus gjør seg fint i det litt skarpe kveldslyset. Dessuten er det litt artig å få bekreftet at solnedgangene i Helgeroa er spesielle..  Det ser ut som trærne langs Langholt stranda "kaster skygge" 2 veier rett før sola går ned

 

thumbnail Stedsnavn kan komme til i "nyære" tid også.
thumbnail Stedsnavn er spennende greier. Og når svaret er så klart som i innlegget i "Kommentarsplaten" er det greit! "Navnet er Gunnerødbakken fra gammelt av,- jeg har ikke hørt annet navn brukt her".
Slipp fangene fri det er vår, heter det et sted. På Snørsvall slippes hudrevis av O-løpere fra store deler av Øslandet løs denne helgen.
thumbnail

Det er blitt navn og nummer på flere av veiene her i Brunlanes nå. Det er også mange steder og plasser som har sine lokale navn langs veiene..

thumbnail Helgeroaveien 743 er adressen.. 200 meter opp i lia fra asfalten går bygdeveien som tar av rett nedenfor gamleskolen på Manvik. Hubertus Schaper har skulpturer i stein sående i skulpturparken sin som er befriende fri for cafeborder og capuchinomaskiner.
thumbnail Lillegutt er et esel og holder til på Manvik. Han er "velstelt og i toppslag" om dagen. Akkurat ved oppkjøringa til Skulpturparken til Hubert Schaper, har han luftegården sin.
thumbnail Det blei pella opp og fjerna mye søppel, som blei putta i poser og sekkær fredag kveld. Manvikveien og Askeveien er "fingått" av store og små som fikk med seg fjernsyn, sykkel og diverse anna søppel som lå slengt i grøftekanten.
thumbnail Det er historiske bilder som presenteres her PåNeset.no i denne artikkelen, og de har garantert vært vist, hengt, eller stått på ei hylle, i mangt et hjem her ute på Neset eller andre steder i verden før. Bildene er tatt på Manvik skole fra slutten av 1800 tallet og til litt u
thumbnail Det er flott og moro å se på, når bygg og område er så vellstelt og i stand som på Luta. Luta på Manvik blei bygd i 1956 for å sørge for nok for til husdyra her ute, det var av Brunlane
thumbnail Vi her på «landet» har først fått nye lyspærer, nå står Nevlunghavn og Helgeroa for tur til å få nye i gatebelysningen. I dag blei bla. lyset på Luta bytta av Steinar Lie som var en tur oppe i "korja".De PCB innholdige lyspærene blir by

thumbnail Det spekuleras i om Steinen har stått i grøfta siden “tidenes morgen”, litt av hvert av både store og små har den "sett" passere forbi i svingen før Manviksletta. I gammal tid er det å tro at dette var sjølvaste “Kongeveien” , og som endte på Manvik godset.
thumbnail Kjøttmeisen har slått om på "dialekta og tonefallet sitt" om dagen, sånn som den gjør om våren.Tidligprodusentene her ute kjører rundturer hver enaste dag for å se om noen har våga seg utpå, det kunne jo hende det var lagelig for noen gulrotf
thumbnail     Per Manvik (Frp) sa klart i fra etter siste planutvalgsmøte at han ville "tysterkulturen" i Larvik kommune til livs. Per Manvik vil at anonyme tips ikke skal "følges opp", dette gjelder spesielt i bygg og planavdelingen. Innkommende anonyme tips blir i
thumbnail De er ikke så blå som de ser ut til i planutvalget vårt, eller "de ny Sheriffane", det bare blei sånn med kaffekoppane! Det var et “par – tre” saker som angikk Brunlaneset I utvalget for plansaker I Larvik kommune i går .
thumbnail Denne artikkelen blei første gang lagt ut her PåNeset.no 10.09.07 Det er ikke få bilder som er lagt ut fra de små grendene her i Brunlanes etter Rallyet. Her kommer det noen flere bilder og de er tatt av to guttær med nye digitalkameraer! Konsentrasjon og iver var på topp
thumbnail Denne artikkelen blei første gang lagt ut 08.09.07 kl.11.59! Rally så det spruter kål og gresskar på Gui i Brunlanes, Larvik kommune! Anders Kjær høster kål!  Åpningsetappen i Rally Larvik 2008 ble en spektakulær opplevelse på G
thumbnail

Det sørger Faugstad Elektro i Larvik for

thumbnail

-For noen år siden minte Stortingspresident Dag Terje Andersen meg på at det som politiker er viktigere med gjennomslag for sine saker enn oppslag i avisa. 

thumbnail

Trivelig og innholdsrik enebolig med romslig tomt og uthus/garasje, som har vært brukt til hunde-, heste-, og småfehold, er til salgs. Beliggende mellom kystnære Stavern og Helgeroa i Larvik kommune.

thumbnail

Mange av Brunlaneset sine fiske- og friluftsinteresserte, som også har skytterferdigheter "litt over middels", var samlet til årsmøte i Dolvibu ved Helgeroa onsdag 15. februar.

thumbnail Brunlanes jeger og fiskeforening arrangerte stevne på Dolvenbanen 6. august
thumbnail "Sommerfesten" i Lavolandet på
 Gunnars Verksted
 i Brunlanes er en tradisjon og en "drømmedag" for mange. Her er 27 fotografier og egen video fra arrangementet
Det var topp stemning og "fri bruk" av attraksjonene noen
herlige
ettermiddag- og kveldstimer 30. juli 2011
thumbnail

Brunlanesinger "rydda" godt opp på premiebordet under NM på Løiten.

thumbnail De "bankær" ned lerduer så det holder, langsetter E 18, medlemmene i Brunlanes Jeger og fisk. Godt er det, nå er det nemlig vedtatt kvote for betinget skadefelling på 4 gauper, 2 ulver, 2 bjørner og 1 jerv her i region 2.
thumbnail

Veiene har fått mye "juling" i vinter og vår, og kommunalteknikk har reparert og fikset de flere steder. 16. Mai måtte det igjen "nødrepareres" på Manvikveien ved Lundsbrua.

thumbnail

STORARTET OG IMPONERENDE FLOTT IDRETT!

De stod likt etter mange skudd med hagla, mot leirduene, over Eidanger i Telemark to Brunlanes-skyttere.

thumbnail -det er det ikke bare å blåse i..
thumbnail

Det var her på Brunlanes Olav den Helliges kristning av Norge begynte, med Norgeshistoriens støste sjøslag, 25. mars 1016!

thumbnail De trivas best ute i frisk luft og flott natur medlemmene i Brunlanes jeger og fisk, men årsmøtet det har de innendørs!
thumbnail

Bandet "Fair enough" er klare for "MGP lokal" finalen.

thumbnail

"Den blå grisen" med "pønka" og fengende melodi og tekst! Vær med og stem de unge og lovende "Fair Enough" musikerne (Håkon Manvik, Lotta Marie Klonteig, Bartek Sokolowski og Hanna Lovise Nyby) her fra Brunlanes fram til oppvarmingshowet i Melodi Grand Prix delfinalen i Skien.

thumbnail Bandet "Fair Enough" fra Brunlanes og Helgeroa er tatt ut blant de 15 bidraga som skal konkurrere om å få være med å spille på oppvarmingshowet til del-finalen i Melodi Grand Prix i Skien på nyåret.
thumbnail

Det var en flott, verdig og ikke minst helt ny opplevelse her i Brunlanes 24. Mars -10. Pilegrimsstaven fra Stiklestad som skal til Santiago de Compostela i Spania, var utom her en tur.

 

thumbnail Om det regner eller snør, om det er varmt eller kaldt, landpostbudet vårt her i "de sentrale strøka" av Brunlanes, Harald Heian, har i "alle de år" fått post og pakker fram.
thumbnail

Det var et trivelig lag for små og store, i og rundt, Berg Skolekorps lørdag 5. i Berg Arbeidskirke ved Helgeroa her i Brunlanes. Flere hedersbevisninger blei delt ut, og det var Tonje Ødelund som fikk korpset høyeste utmerkelse for sin solid og gode tjeneste på trompet i korpset.

thumbnail Loddsalget til Julemessa på Brunlanes Frikirke er i gang på Nevlunghavn Bakeri og Conditori. Det er  fine og vel laga håndarbeid å vinne.
thumbnail Metallsøkerne finner litt av hvert i jorda nå.
thumbnail

1. Rallyforberedelsene er i rute.

2. Det er levert store og velsmakende reker i Havna.

3. På Mølen var det rød solnedgang over Bamble torsdag kveld.

4. Saneringa etter M/S Full City katastrofen pågår for fullt.

Dessuten, langs Rallyløypa er det full fart med forberedelsene til den store dagen. Siste tilskuddet er en "Flytt-bar"!


thumbnail "HAFA bilen" med Lars Schmidt og Harald Faugstad inni, har vært med i Rally Larvik hvert år her i kommunen og på Brunlaneset. I år spørs det..
thumbnail

"Tuntinget" eller sommer-/grillfesten på Nedre Manvik var en trivelig stund for de mange frammøtte, i regnværet lørdag. Og, alle fikk se og høre "O-store". Carl Ivar Hagen besøkte Brunlanes sammen med sin kjære Eli, og talte til "sine" og andre frammøtte (inne i låven pga været) i dette årvisse "politiske møtet" som er åpent for alle.

"Google translate"

Har du meninger/bilder/tekster/historier eller TIPS, fra eller om "M/S Full City katastrofen"? Klikk her.

thumbnail

Det er innsats og pågangsmot i Nevlunghavn om dagen. Larvik kommune og "det interkommunale utvalget for akutt forurensing", IUA, får logistikken på plass. Dermed så blir det både mat og drikke, pluss hvile plasser, for mannskapene som får vekk olja fra kysten vår. Og som vanlig er det greit med en gravemaskin!

Oppdatering fra Larvik kommune her

Nettsiden til det interkommunale utvalget mot akutt forurensing, "www.fullcity.no", finner du her

thumbnail

Sokneprest Asle Zimmermann ledet Olsokgudstjenesten, som også innholdt 3 barnedåper, i Berg steinkirke.

thumbnail Svalereira på Fuglevik gård og på luta ved steinkirka på Berg kirke handler denne artikkelen om.
thumbnail

Rekordbesøk, rekordsalg, rekordvarme!

Det var rekord mye folk på Holhjemskolen og det var "rekordtrivelig" og en mangfoldig og særdeles stemningsfull Helgeroadag og -kveld!

thumbnail

Brunlanes historielag lager til St. Hans feiring på Halle Mølle i kveld!

Grillpølser og rømmegrøt, pluss bål, trekkspill og leker for ungene blir det ved elva og mølletunet. Arrangementet starter kl.18.00 og grillene tennes kl.19.00.

Programmet for resten av sommeren på Halle Mølle finner du i artikkelen her.

thumbnail

Det er midtsommerfeiring både fredag (Brunlanes ungdomslag på Nestun) og lørdag (Nevlunghavn vel på Lena strand).

Midsommerarrangementene er åpne for alle i alle aldre og du er hjertelig velkommen til å være med!

Programmet for St. Hans feiringa (tirsdag 23. Juni på Halle Mølle) finner du også i denne artikkelen.

thumbnail Dugnaden i indre havn gikk radig unna lørdag 13. Juni. For å sitere Ragnard Tanggaard som var med på dugnaden fra kl. 08.00, "det var voldsomt med folk her".
thumbnail "Morraøkta" 17. Mai har bilder fra by`n, Stavern, Havna og Berg.Pluss bilder av 17. Mai toget på Berg
thumbnail

"Spinn cup" er et sikkert vårtegn her i Brunlanes. Løypa her På Neset går i år på Manvik-, Helgero-, Foldvik- og Tanumveien (Ronde van Berg løypa). Tirsdag kveld var det 3 gutter her fra Brunlaneset med i det perfekt arrangerte rittet.

Det ligger lenke til "Nanset Sykkel" sitt fyldig referat fra rittet  i artikkelen.

thumbnail

"Ronde van Berg" blei en suksess! Til neste år lover arrangøren lengre løype, større pengepremier og enda flere deltagere!

Ca 70 startende som gjorde unna 90 km på sykkel fordelt på 3 lange og 3 korte runder i "Berg løypa" lørdag 18. April. Det var menn elite og junior ryttere, som deltok i rittet som fikk en litt overraskende mann først over mål!

Du finner også lenke til Nanset sykkel sin gode og utfyllende  reportasje fra rittet i denne artikkelen.

thumbnail I dag er det på dagen 993 år siden kristningen av Norge begynte.
thumbnail

Det har vært intens «lobbing og ringing» den siste uka, med flere involverte i det politiske miljøet, for å få gjort om forrige ukes vedtak i Planutvalget ang. ny stor løktørke og -lager på Brunvall iflg. kilder.

thumbnail

Det blir som ventet etter at Per Manvik forkynte sitt store engasjement, og tydelige dypfølte omsorg, for Reidar Gusland sine investerte millioner under Planutvalgbefaringen forrige tirsdag på Brunvall.

Det blir nytt møte i Planutvalget i morgen tidlig. NRK vestfold skriver følgende på sin hjemmeside ang Brunvall saken:

 

Foto.Skjermdump NRK

thumbnail

«Dere har ikke greie på hva dere snakkær om»!

thumbnail Akkurat nå så laver det ned så det "holder", og alt er ensformig og hvitt ute. Da er det trivelig å åpne tips@paaneset.no inn-boksen og kunne legge ut de flotte bildene fra fotogtaf Jarle L. Hansen. Fotografienen har han tatt gjemmom det siste året her ut.
thumbnail Grøtfesten  i Berg skolekorps er en av årets viktigste hendelser for musikantene, da er det utdeling av hedersbevisninger og årsmedaljer.
thumbnail Nysnøen ligger fortsatt som et litt tjukt "melisdryss" over Brunlaneset.
thumbnail

Arbeiderpartiet og Steinar Nyland fikk flertall for sitt forslag om "bygge og dele forbud" i Hølen.

Dette på tross av at området er regulert til formålet det var søkt om. Lederen, Herr P.Manvik fra Frp  i Planutvalget gikk dermed på enda ei "mine " og "nederlag" i dag..

 

thumbnail

Larvikslista sin vararepresentant til planutvalget “bytta side” i dag i forhold til sin partikolega Finn Øyvind Gabrielsen ang. Strandsonesaken på Ramn. Lederen av Planutvalget "utnyttet" situasjonen, ref. hans kommentar til Birgitte Gulla Løken (H) i debatten.

thumbnail Julemessene er en fin tradisjon. Mye flott håndverk og lokalt produserte varer er å få kjøpt til en fornuftig pris. Dessuten er det gruelig trivelig å kunne "roen litt ned" og kose seg med en asjett risgrøt eller et bugnende koldtbord sammen med sine sambygdinger eller andre.
thumbnail Nå blei det fint igjen.
thumbnail Ved inngangen til Tunellen på Cinema Fantasia står det ei bøtte med brisk. Den er mot mus!
thumbnail I sommer vedtok planutvalget at Lauve stasjon kunne rives. Det var ikke Fylkesmannen helt enig i..Demed så blei det til enda engang da, at leder Manvik fra Frp. fant fellesskap, enighet og støtte med  Arbeiderpartiet.
thumbnail Med gratis bredbånd og gratis kaffe/te tuslær Timeekspressen fram og tilbake til Oslo flere ganger om dagen.
thumbnail Her kan du sjøl lese hva som blei bestemt og vedtatt i samtlige saker, i  Planutvalget i Larvik kommune sitt møte 14. Oktober -08
thumbnail

Når først plautvalget var i Havna på befaring i dag, sneia de bortom Omrestranda en tur. Der var det en klagesak..

Det ligger link til klagen inne i artikkelen

thumbnail Det var "Makeover" på Nesjarhallen lørdag. dessuten blei fotballgarderobene vaska ned og stengt for vinteren.
thumbnail

Planutvalget vedtok 2. September:

PLA-225/08 Vedtak:
"Den oppførte trappen fra båthuset ned til sjøen og badetrapp er ulovlig oppført og bes
fjernes innen 01.10.2008."

Eierene fra Oslokanten, nærmere bestemt Bærum kommune og villastrøket på Haslum har klaga og søkt om lov nå! Trappa og plattingen som er ulovlig oppført står like støtt 9. dager etter frista! 

thumbnail

 Her kan du lese sjøl hva som blei bestemt og vedtatt i samtlige saker, i det mektige og besluttende Planutvalget i Larvik kommune sitt møte 23.September 2008

Denne artikkelen består av hele Møteloggen fra Plautvalgets møte i Feyersgt. 23. September. Alle saker og alle voteringer er med. Dessuten så er det med info om og fra  "Orienteringshalvtimen " før planutvalgsmøtet

Lederen av Utvalget for Plansaker i LArvik kommue gikk "over streken" under Planutvalgets møte i Feyersgt.
thumbnail Flertallet i plautvalget var ikke fornøyde med de nye tegningene til det planlagte nye huset på Omlid hvor tomta grenser helt inn til Amundrødfeltet
thumbnail Olaf Holm (Krf) og Per Manvik (Frp) blei "tapere" og nedstemt i saken som angikk bostedet til noen av arbeidsfolket de bruker i sine næringer!  Flertallet i  Planutvalget "herja" dermed med dette vedtaket,  med mindretallet i denne saken. Per Manvik (Frp) og Olaf Holm (Krf) som utgjorde mindretallet, har dessuten engasjement og næringsinteresser i samvirkeforetaket Landbruksovernatting SA. Dermed blei Gui saken  utsatt for befaring med 3 (H+LL+Ap) mot 2 stemmer.
thumbnail De likær seg her ute på "domenet" til Helgeroa Sykkelklubb "proffane" fra Nanset IF sykkel. Onsdag kveld arrangerte de KM for Vestfold her.
thumbnail

Kulturminnedagen 2008 blei markert i Verkensgården på Langestrand søndag. Herifra var det Ragnar Tanggård som skulle få sin velfortjente heder.

thumbnail I denne artikkelen er det noen kommentarer og navn.   "Årets begivenhet" her på Neset og i grendene langs Rally løypa er foreviget sånn nogenlunde ser det ut til. Gui var et populært sted for flere medier å ta bilder og video i år. Det ligger link til videopptak gjort av journalist Bjørn Jakobsen i Østlandsposten inne i artikkelen.
thumbnail Team "Larsen Maskin" med start nr. 82 henger  med i Rally Larvik, og passerte Gui i ei herlig fart og med skikkelig trøkk!Løypesjef Øyvind Furustad sier rett etter siste bil har gått over mål på Brunla til www.paaneset.no". 7foto Roy Myrland
thumbnail Det jobbes dugnad hver kveld nå i Rallyløypa. Fredag 5. kan Rallydeltagerene kjøre rundt løypa. De kjører da "sakte og rolig" for å skrive noter (vei- og kjørebeskrivelse) og bli kjent i løypene.kryss
thumbnail

Ragnar Tanggård fra Hummerbakken og Anvik Bygdelag har fått Vestfold Fylkeskommunes Kulturminnepris 2008, den er for skjøtsel av fornminnene på Høyvik i Hummerbakkfjorden. 

thumbnail

Disse tre politikerene våre , Birigtte Gulla Løken (H), Finn Øyvind Gabrielsen (Larvikslista) og Steinar Nyland  (Ap) markerer sterkere og sterkere hvem som er  "allmenheten og folk flest partiene", når det gjelder praktisk politikk og handling!

"Musklene" og den politiske makta blei i dag igjen brukt i strandsonen til allmennhetens og oss borgere sitt beste.

thumbnail Rallyforberdelsene går for fullt nå, lørdag 6. September er det ikke lenge til..
thumbnail

"Tuntinget på Manvik" eller Sommerfesten til Frp  er åpent for alle og er en tradisjon som gjør politikken nær og forståelig for oss som "ikke er så inni det". Her kan hvem som helst høre, spørre og få svar fra noen av våre fremste folkevalgte lokale- og rikspolitikere. Du må ikke være sympatisør, medlem eller ha partiboka i orden for å delta her.

"Greia" i kveldingen på Manvik var likevel politikken, den får du event lese om et annet sted for her følger "noen bilder " med undertekster fra  "Tuntinget på Manvik Nedre -08".

thumbnail Ole M. Manvik rydder av håndredskapen etter dagens plenlegging i mandagskveldinga. Vel hjemme i tunet er det lit av hvert som skal ordnas før fredagskveldens "Sommerfest" i Fremskrittpartiet.
thumbnail

Ulovelig  terreng-, vei- og hagearbeid på Fisebu i Tjølling må fjernes, vedtok planutvalget i kommunen vår i dag.

thumbnail Det hender at vararepresentanter møter i Planutvalget i kommunen vår. I dag var Terje Anthonsen på "gjestevisitt"
thumbnail Utdrikningslaget som blei holdt i Luta på Manvik lørdag bestod av de finaste og flottaste jentene som har vært her på leeeenge! Det var to gutter der ei stund, men de var bare der til de var "brukt" ferdig.
thumbnail Drikkevannledningen har vær stengt noen timer på Esti i dag. Mellom Guslandsvingen og Holhjem har vannet vært stengt for at "innsats styrken" fra Kommunalteknikk skulle få gjort jobben sin. De hadde "gått i ett" siden 05.00 på morran i dag til nå i kveldinga søndag 3. August.
thumbnail Det er et gammalt firma vet du, starta i forrige århundre.
thumbnail

Fiskefestivalen på Kronprinsen blei en suksess! Kokkene, maten, sommersola og alle de besøkende gjorde sitt til at dagens arrangement på Kronprinsen blei en minneverdig kulinarisk og arangementmessig hendelse. 

logo

thumbnail

Kvalitetssjef Jens Strøm i BAMA kritiserte mangel på ledelse ang. den største arbeidscampen i Brunlanes. Som ENESTE grønsaksgrosist, så langt, forlangete og krevde BAMA og Kvalitetsjef Jens Strøm, forandring UMIDDELBART! Og sånn blir det, prosessen er allerede i gang.

“BAMA krever ærlighet, integritet og redelighet i alle forhold som angår vår forretningsvirksomhet. Vårt mål er å sørge for et ryddig og ordentlig forhold til våre ansatte, samarbeidspartnere, miljøet og samfunnet generelt” sitat fra  bama.no og samfunnsansvar

thumbnail Frisk bris og liten KULING gjorde sitt til at det ikke blei allverdens bål St.Hansaften. Stemningen og hygga her ute i Brunlanes var det derimot ikke noe å si på.
thumbnail Thorstvedt syd saken var oppe til avstemming i kommunestyret onsdag! Ordfører Øyvind Riise Jenssen sa til PåNeset.no etter møtet følgende. "Larvik kommunestyre har nå med 18-17 flertall regulert om fra bolig, til næringsområde, på Thorsvedt syd" 
thumbnail Det var mange frammøtte, og de hadde sterke meninger om at tomta helt sørvest på Amundrød feltet skulle bebygges.
thumbnail

Brunlanes Historielag sitt program på Halle Mølle for i sommer, finner du her. Første arrangement er St. Hansaften

 

thumbnail

Det er mye "pynt og fjas" å se på spinnesiden også i sommervarmen. Hege på Manvik er "ekte", og hu "fjollær" ikke der hun svinger seg langs jordekanten med ljåen. Det er snart tid for å slippe Hesten og Lillegutt på beite vest i bygda.

thumbnail

 "Jeg føler meg lurt og holdt for narr", sa lederen av Planutvalget! -Han møter som medlem i Plan og Økonomikommiteen,

Plan og økonomikomiteen i kommunen vår hadde møte onsdag 4. juni. Der var Kastet saken i Tvedalen "på Menyen"..

Høyre ved Birgitte Gulla Løken snudde i Kastet saken i forrige planutvalgsmøte. Det medførte allerede da heftige "kommentarer og ytringer" fra Per Manvik (Frp). Tone Margaret Anderssen (Venstre) fremmet onsdag kveld et forslag i Plan og Økonomikommiteen som var enda "strengere".

thumbnail

 

Hva skjer`a? Frp. ville ikke ha FASTBOENDE på Aske i denne saken, og at FYLKESMANNENS MILJØVERNAVDELING skal avgjøre!

Tirsdag 27. Mai "kjempet og argumenterte" lederen i Planutvalget vårt Per Manvik(Frp) for at det skulle gis reguleringsendring fra gårdsbruk til hytte på Aske. Mest oppsiktsvekkende var det at, Per Manvik, og Frp ville sende saken til FYLKESMANNENS MILJØVERNAVDELING til høring!! Det er ikke ofte at Frp vil at fylkesmannen skal behandle eller overprøve saker fra Planutvalget..

 

thumbnail

Tenk om det ihvertfall hadde blitt noen "små" folkemøter, og noen "argusøyne", hadde dukket opp på befaringene tirsdag 27. Mai..

 Utvalget for plansaker, og mangel på debatt og engasjement fra oss velgere, på deres befaringer rundt om i kommunen er det faktisk viktig å skrive om. Demokratiet og våre folkevalgte trenger meninger og innspill fra oss alle, hele tiden. Ikke bare fra "bladfyker eller helproffe byråkrater". Det er nå du eventuellt kan følge "din" politiker, eller som har støtte fra "ditt" part, til å  representere din stemme i praktisk politikk i Larvik kommune. Du valgte, nå leveres varene..

thumbnail

Det er litt av hvert som kommer kjøranes ut hit på Neset i helgene, mye "rart" fra store deler av Østlandet kommer siganes.. Da er det en befrielse å se Einar president komme "krabbanes" over bakketoppen med resten av Knallertguttane etter seg.

Bildebeskrivelse 

Det har "eksplodert" med Hvitveis og andre blomster i naturen de siste dagene, nå er det bedene sin tur..

Bildebeskrivelse

thumbnail

Flytur over Brunlaneset i April kvelden er en "himmelsk" opplevelse sammen med Pilot Erling Thorkildsen. Grender og steder, gårder og hus gjør seg fint i det litt skarpe kveldslyset. Dessuten er det litt artig å få bekreftet at solnedgangene i Helgeroa er spesielle..  Det ser ut som trærne langs Langholt stranda "kaster skygge" 2 veier rett før sola går ned

 

thumbnail Stedsnavn kan komme til i "nyære" tid også.
thumbnail Stedsnavn er spennende greier. Og når svaret er så klart som i innlegget i "Kommentarsplaten" er det greit! "Navnet er Gunnerødbakken fra gammelt av,- jeg har ikke hørt annet navn brukt her".
Slipp fangene fri det er vår, heter det et sted. På Snørsvall slippes hudrevis av O-løpere fra store deler av Øslandet løs denne helgen.
thumbnail To av de kunskapsrikeste kanonene i “historie artelleriet” her i Brunlanes, nemlig Kristian Gudem og Thoralf Hvatum sier akkurat det samme i 2 forskjellige e-poster ang. navnet på bakken opp til Manvikveien.. Tilsammen blir det denne artikkelen.
thumbnail Det var en Per Manvik i "overkant av seg sjøl" som argumenterte  for Thorstvedt-syd utbygging NÅ i Kommunestyret 26. Mars. Det fikk han ikke flertall for. Per argumenterte så taket nesten løfta seg, og det blei så "varmt" at "Ordføreren tok "Time out". Vil du se hele "sirkuset" ligger det link til www.op.no sitt opptak fra Brannstasjonen onsdag kveld.
thumbnail

Det er blitt navn og nummer på flere av veiene her i Brunlanes nå. Det er også mange steder og plasser som har sine lokale navn langs veiene..

thumbnail

"Hvatumsteinen" eller "Flyttblokka" eller "Clementinsteinen" er borte vekk!

thumbnail Helgeroaveien 743 er adressen.. 200 meter opp i lia fra asfalten går bygdeveien som tar av rett nedenfor gamleskolen på Manvik. Hubertus Schaper har skulpturer i stein sående i skulpturparken sin som er befriende fri for cafeborder og capuchinomaskiner.
thumbnail Lillegutt er et esel og holder til på Manvik. Han er "velstelt og i toppslag" om dagen. Akkurat ved oppkjøringa til Skulpturparken til Hubert Schaper, har han luftegården sin.
thumbnail Det blei pella opp og fjerna mye søppel, som blei putta i poser og sekkær fredag kveld. Manvikveien og Askeveien er "fingått" av store og små som fikk med seg fjernsyn, sykkel og diverse anna søppel som lå slengt i grøftekanten.
thumbnail Det er historiske bilder som presenteres her PåNeset.no i denne artikkelen, og de har garantert vært vist, hengt, eller stått på ei hylle, i mangt et hjem her ute på Neset eller andre steder i verden før. Bildene er tatt på Manvik skole fra slutten av 1800 tallet og til litt u
thumbnail Fredag ettermiddag er det planlagt ei lita "bygdedugnad", det skal pellas litt "søppel og driit" langs  noen av veiane her ute. Det er stort sett bare å gå litt langs hver eneste en av veiane våre, det ser ut som fytti-fy alle steder nå. Bærepose eller plast
thumbnail I dag talla jeg over Oldermyr, da er det fort gjort å stoppe å ta en prat med Ole Roar. Dagens tema var veinavn og nr! Det begynner å bli tatt i bruk nummer på husa langs veiane nå, og nummeret du fåt tildelt på huset er ikke tilfeldig sier Ole Roar. Hubertus Schaper har n
thumbnail De fleste Galleriene på Brunlaneset holder oppe i Påsken. Steinskulptør Hubertus Schaper på Manvik og Grete Marie Johnsen på Galleri Aske er "must" steder å besøke. "Must" er ogsa det å besøke og&nb
thumbnail Det ligger litt “søppel og drit” i veigrøftene våre her ute på Neset om dagen. For den som har lyst og tid til å være med å ta i et tak før påske, og plukke opp det som ligger i grøftekantane så er det bare å møte opp på
thumbnail Det er flott og moro å se på, når bygg og område er så vellstelt og i stand som på Luta. Luta på Manvik blei bygd i 1956 for å sørge for nok for til husdyra her ute, det var av Brunlane
thumbnail Det var et enstemig planutvalg som tirsdag godkjente prosjektet til Finn Erik Røed og co. og sørget for at det kan legges ut til førstegangshøring. Dette skjedde etter at Arbeiderpartiets forslag om at bygningene burde tilpasses høydene i byplanen fallt, med kun Ap represent
thumbnail I dagens planutvalgs møte sto bla. berfaring på Løvall på programmet. Det var Olaf Holm (Krf) som ba om å få se på “forholdene” da den "nye" søknaden fra grunneier Helge Løvall om å skille fra ei tomt på en liten fjellkolle, var

thumbnail Det spekuleras i om Steinen har stått i grøfta siden “tidenes morgen”, litt av hvert av både store og små har den "sett" passere forbi i svingen før Manviksletta. I gammal tid er det å tro at dette var sjølvaste “Kongeveien” , og som endte på Manvik godset.
thumbnail Kjøttmeisen har slått om på "dialekta og tonefallet sitt" om dagen, sånn som den gjør om våren.Tidligprodusentene her ute kjører rundturer hver enaste dag for å se om noen har våga seg utpå, det kunne jo hende det var lagelig for noen gulrotf
thumbnail     Per Manvik (Frp) sa klart i fra etter siste planutvalgsmøte at han ville "tysterkulturen" i Larvik kommune til livs. Per Manvik vil at anonyme tips ikke skal "følges opp", dette gjelder spesielt i bygg og planavdelingen. Innkommende anonyme tips blir i
thumbnail De er ikke så blå som de ser ut til i planutvalget vårt, eller "de ny Sheriffane", det bare blei sånn med kaffekoppane! Det var et “par – tre” saker som angikk Brunlaneset I utvalget for plansaker I Larvik kommune i går .
thumbnail Planutvalget vedtok en utsettelse av flyttingen av de ca.30 campingvogner på Stretre i går, til 31.12.2009! Grunnen til vedtaket var Per Manvik sin informasjon: “Camping eiere starter evaluering av reguleringsplanen av 26.10.94. De (campingeierene) starter samtidig med en ny miljøplan for HELE
thumbnail Dette bildet er tatt på gården Vestre Hvatum, den er første gård på venstre side om du svinger av fra Manvikveien mot Aske. Bildet kan være tatt i 1899 i forbindelse med 70-årsdagen til Kristoffer Karlsen Hvatum. Jubileet var nok en viktig hendelse å forevige,
thumbnail Langs Manvikveien har det vært gjort en flott jobb av kommunalteknikk i høst og i vinter. Det har blitt skavet av jord langs sidene, og grøftene er blitt rensket skikkelig opp i. Nå har det rasa / sigi ut, og det har skjedd under uværet de siste døgna. Det er noen m3 som har flytt
thumbnail Det er mørkt langs veiene våre i høst og vinterhalvåret, spesielt lite veilys (på lange rette sletter uten for mye trafikk) er det på veiene over Aske (Askeskogen!?) og Manvikveien. Det er noe som blir brukt positivt, for å l&
thumbnail På Veldreknausen (på veien opp til RA ungdomsskole) byggas det tett og mye  om dagen. Da kan det fort ”gå varmt”, og det har skjedd nå. (Se her) Fra venstre. Byggesaksjef i Larvik kommune Tom Aasrum, "berørt nabo" Thomas Hansen, Olaf Holm Krf. ,  
thumbnail Kriteriene for at Berg arbeidskirke skulle kunne tas i bruk var at ”veg 1” var ferdig opparbeidet. Det er den ikke , og "utsettelsen" fra kommunen går ut nå. Bildet over viser hvor ca. den skulle ha tatt av fra Brunlanesveien.  ”Veg 1” er en inntegnet og tenkt avk
thumbnail Utvalget for plansaker i Larvik kommune for perioden 2007-11 hadde sitt andre møte i dag. Dette var første møtet hvor alle de fast valgte representantene var tilstede. Utvalgets møter og befaringer er åpne for alle, og møtedatoene er å finne på Larvik kommune sin por
thumbnail Det er hull under veien. Nå er Manvikveien stengt ved Lundsbrua, og det blir den antagelig uka ut! Utvaskinga av masse under Lundsbrua er total! Det er nå mulig å se tvers igjennom under veien. Noe av veibanen er bygd på betong elementer fra den gamle brua, men ca halvparten av veien er byg
thumbnail Lundsbrua på Manvikveien er farlig å passere nå , Mandag 3 desember kl. 13.00. Det er vasket bort masse under nesten hele veibanen på Lundsbrua. Hullene i asfalten er d y p e og sperrebukkene begynner å sige nedi nå.  På sidene er det også vasket ut masse, slik
thumbnail Det er store områder som står under vann, og regnet har også bvasket med seg mye masse.Det har "bøtta" ned i natt og til morningen, Bergsælva renner feit, diger og brun ned mot Hummerbakken.  Nye bekkefar dukker opp når dreneringene ikke tar unna.  Lundsbru
thumbnail Per Manvik (FrP), ledet sitt første planutvalgsmøte som folkevalgt leder, med et borgerlig flertall i ryggen i Larvik kommune i dag. Det nye planutvalget består av : Leder Per Manvik, Nestleder Birgitte  Gulla Løken (H), Olaf  Holm (Krf), Steinar Nyland   (Ap) og
thumbnail Turid Bergene (Sv) ledet i dag det sittende utvalget for plansaker i Larvik kommune for siste gang. Her på Neset var det kun en sak som ble befart, dvs. at hele utvalget møter opp i ”felten”, og det var langt oppi lia for Lydhus. Der ligger det ei hytte med utsikt over Naverfjorden og rest
thumbnail Kommunalteknikk sine menn gjorde Manvikvein klar for vinteren i dag. Håvard Dolven, sørget for at ”stikkene” kom ordentelig ned i grøftekanten på Skjeet. Sjåfør på Volvo-hjullasteren var Tormod Andersen. (Sånn så det ut i vinter som var, her og her)&n
thumbnail På Jahren Gård, gården til Per Halvor Mostad var det demonstrasjon av traktorer og redskap lørdag 13. Oktober.  Valtra og Claas var merkene på traktorene. Det var Bergan Maskinsalg as som viste det siste og nyeste innen traktorfinesser og pløyeutstyr.  Valtra traktor
thumbnail "Busting " er en viktig del av jakten, for hunden. Bikkjene er trena, børsene er pussa, jeger-prøver bestått og bilane er fylt opp med drivstoff! Sånn er det når det nærmer seg elgjakt her ytterst på Neset. Dette med
thumbnail Det starter nå til helgen og varer ca 14 dager. Det er sikkert flere gallerier og hendelser enn det som er nevnt i denne artikkelen, og de finner du sikkert skilting til om du tar deg en rundtur her ute. Programmet er langt og innholdsrikt for den som er interessert. Hubertus på Manvik er i gang med H&

thumbnail På Manvikveien, rett før Hvatum har det i all tid vært et oppkomme under veien. Høl og kuler har vært resultatet i veibanen, i våres prøvde kommunen enda engang å flikke litt på elendet. Det var etter den "reperasjonen" at bakken fikk navnet etter en av
thumbnail Alt lå til rette for å kunne skille fra ei tomt, og bygge enebolig på Løvall. Til og med vann og kloakk tilknytning til Lillevik renseanlegg var i orden. Det er bare et par ting..Dagens kommuneplan åpner ikke for spredt boligbygging, og Statens Vegvesen har sine meninger.  I dag kom
thumbnail Denne artikkelen blei første gang lagt ut her PåNeset.no 09.09.07  rond G. Svenkerud med kartleser Leif Arne Neset var på felgen i Rally Larvik 2007. Det å kjøre Manvikveien uten gummi går dårlig. I Gui bakken var det stopp, og Trond hoppa ut av bilen og skifta dekk! Dek
thumbnail Det blir noen runder på dugnadsfolket i Rallyløypa om kveldene nå. I kveld har sperrebånd og merking tatt det meste av tiden, og på Manvik har mobilkrana løfta ned elementene som skiller inngående og utgående løp, når bilene skal inn og bak i tunet på
thumbnail September er godt i gang og til helgen er det Rally her på Neset. Statens Vegvesen har satt opp skilter i dag. De beste stedene å se Rallyet her ute er etter det paaneset.no har erfart tidligere år på Manvik, Gui, Haga og Huken. Selvfølgelig er undertegnede ”overinnhabil” n&a
thumbnail Nå nærmer det seg årets festhelg langs veiene her ute, RALLY LARVIK 2007 sine Brunlanes etapper starter kl. 09.15 og kl. 13.15 lørdag 8. September.  Startsted er Skårabakken og målgang er på Brunla.   Tidligere år har det vært folkefest på Gui, Hag
thumbnail Knivane er ny slipte og skarpe i Frp nå, snart skal valgflesket spikkas av de andre partiene. Fremskrittpartiet er på jakt etter ordførerkjedet i kommunen vår, og det legger de heller ikke skjul på.    Per Sandberg er klar i talen og en viktig mann når det gjelder E18&he
thumbnail Denne saken blei skrevet i August-07!   Det er ikke verdige boforhold for den utenlandske arbeidskraften på ”Campen” sør i Larvik kommune. Planutvalget vedtok i dag å samarbeide, og at Larvik kommune skal bidra til å 
thumbnail Elisabeth Manvik underholdt på innflytterdagen i Stavern i dag. Hun og toraderen hennes tryllet fram et pourtpori av sanger fra skolesangboka som virkelig var en god og folkelig musikkoplevelse av de sjelden her ute i sommer.  Noen ganger er det bare så godt å høre på musikk, og i da
thumbnail Dagen i går er blitt til et fantastiskt vakkert,godt og flott minne allerede. 25 000 mennesker på Nevlunghavn Fjord Arena og masse penger i kassa til Kreftforeningen, er de to viktigste resultatene av dugnaden vår her ute. Generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen er overveldet, bege
thumbnail Adrian Halle, lille broren og jordbærselgeren som ikke skulle til EM, tok med seg børsa en tur opp på Dolven banen Lørdag 30 Juni. Der arrangerte Brunlanes jeger og fisk sommerstevne, med deltagere fra store deler av østlandet. Førsteplassen var ledig i klasse D1, og den hadde Ad
thumbnail Hege på Manvik har måttet vente litt ekstra før ”lillegutt” ankom Neset denne uken. Vi snakker om en sørlending på 1 år, og som tilhører rasen esel. Hege syntes hesten Hamita som hun har hatt i flere år trengte selskap, så dermed tok den driftige jent
thumbnail Ting skjer, politikk er politikk, og det er lurt noen ganger å stoppe og vente litt (appropo denne linken), og finne fram kartet og kompasset. Per Manvik og FrP som kultur og miljøvernere er kanskje utenkelig for mange, men, han skal ha æren for at Larvik kommunes politikere og administrasjon ha
thumbnail Vinden har herjet bra med oss her ute på Neset nå. På Enigheten og Manvik var det nesten som i vinter, bare det at nå er det sand og støv som ødelegger sikten. Post og søppelkasser har også fått sitt i vindkastene.Det så nesten ut som det var full fyr langs
thumbnail Hege på Manvik, stikker hodet så vidt ut av stallskålen i etter middagssola. Hestestellet tar sin tid, og denne jenta sluntrær ikke unna. Vi her PåNeset har fått et tips, og stakk innom for en prat. Hege har nemlig en liten "hemmelighet" på gang. Den var ikke helt p&a
thumbnail Nordover på Askeveien og østover på Manvikveien går det så det suser. 40 km/t er ikke noe problem når Hege Nilsen holder i tømmene og har kontrollen. Snø i lufta og småsur vind er ikke noe hinder, og når så i tillegg asfalten er dekket av 5 cm hardkj&
thumbnail Har du innspill eller kunnskap ang. Rakke fort sanneringen som bør komme våre politikere for øret, så send mail NÅ!    Politikere og andre var nyskjerrige på hva som ville møte dem på Rakke fort. Planutvalget i Larvik kommune var på befaring s