Det er moro å se maling tørke

Tekst og foto: Roy Myrland. 6/6-2007
Tagger:

            

For trebåt folket er det en fin tid nå, jeg snakkær ikke om ”ekstremistene” i sjektekanalen i Stavern, men om de som har en trebåt i en låve eller under et halv-tak. De som kanskje ikke har den blankaste og mest strøkne båten, men om de som bare har en båt ligganes. Sånn i tilfelle en skulle få tid til å pusse og stelle litt en dag.

 

Pram eller færing, motor eller årer, det er ikke så nøye. For oss er det ikke livet om å gjøre å ha båten ute før påske eller midt sommer, vi snakkær heller om i år eller til neste år. Eller neste år der igjenn, det hastær ikke, den spiser ikke noe der den ligger.

 

Nå er det så fin tørk at det er en fornøyelse å olje og male. Og, best av allt, det er varmt om natta så det tørkær da og! Fortsetter dette været så blir det vel til at Oselveren ”Rapp”, (bygd i ca 1937) sin baug skal kysse og dele blåmyra før Sankt Hans, i år da!

 

Dessuten gjør det litt med trebåt lysta at Forbundet Kysten sitt medlemsblad nr.3 i år kom i posten.  Dette bladet dokumenterer virkelig mangfoldet i kystkulturen vår her i landet.

 

Baug

 

Forbundet kysten sitt lag her ute på Neset, heter Kystlaget Fredriksvern. Ønsker du tips og råd om båt og/eller kystkulturen vår her ute, meld deg inn og spør i vei, de folka kan mye båt!

 

Diverse saker paaneset.no har lagt ut om trebåt og litt av det "så vidt" intereserte miljøet.

 Tid for motor  http://www.paaneset.no/index.php?side=1&sak=43

Sjektekanalen i vinter  http://www.paaneset.no/sjektestavern.htm

Seilsjektevidunder http://www.paaneset.no/Ulabrand.htm

Eikene skulle brukes til skipsbygging http://www.paaneset.no/eikene-skulle.htm

 Foto/tekst Roy Myrland 07.06.07